ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ φόρεμα και western μποτάκια
 

Μετά την «φουρτούνα»

Αξίζει να προχωρήσεις από ότι σε πλήγωσε, από αυτόν που σου είπε ψέματα, που σε εξαπάτησε, που σε απάτησε, που δεν σε αγαπά με τον τρόπο που πρέπει να αγαπιέσαι

Έλενα Αποστόλου

Έλενα Αποστόλου

Κολυμπούσες στην ευτυχία και τώρα βυθίζεσαι στο... πουθενά. Ακροβατείς σε ένα κενό που σε πονά. Από το φως στο σκοτάδι. Και διερωτάσαι τι συμβαίνει. Ξεπληρώνεις την ευτυχία που ένιωσες με ανοικτή επιταγή πόνου; Γιατί να έρθει στη ζωή σου εφ’ όσον δεν είχε σκοπό να μείνει; Τα ερωτήματα αναπάντητα, πιστεύεις.

Σου άξιζε όλο αυτό;

Tα έχεις με το σύμπαν ή αυτή την ανώτερη δύναμη που πάντα εμπιστεύεσαι; Γιατί «άφησες» να πληγωθώ με αυτό τον τρόπο; Το ερώτημά σου. Τι έκανα; Διερωτάσαι.

Ας το πούμε σύμπαν: Ίσως το σύμπαν σου τον έστειλε όχι για να μείνει αλλά για να σε διδάξει. Να μάθεις καλύτερα τον εαυτό σου και τα θέλω σου. Ίσως αποστολή του, ήταν να νιώσεις έστω για λίγο πώς είναι η ευτυχία και να βγεις από τον βάλτο σου για να δεις ότι εκεί έξω υπάρχει ζωή και συναίσθημα. Υπάρχει αγάπη και έρωτας.

Ίσως μπήκε στη ζωή σου να να μάθεις τον εαυτό σου και τη δύναμη που κρύβεις μέσα σου και να οδηγηθείς στο άτομο που προορίζεσαι να γίνεις. Σε προκάλεσε. Να εξελιχθείς. Μέσω αυτού έμαθες, εσένα, τα θέλω και τις ανάγκες σου.

Αυτές οι απώλειες, φιλενάδα, σε έκαναν πιο δυνατή. Σε δίδαξαν, να κυνηγήσεις αυτό που πάντα ήθελες. Να είσαι ευτυχισμένη. Όχι με τα πολλά και τα παράλογα. Με τα λίγα και τα ουσιαστικά. Αγάπη.

Και τώρα;

Τώρα, επέτρεψε στον εαυτό σου να σπάσει, να βυθιστεί, να καταρρεύσει. Και μετά σηκώσου πάνω. Μην χάσεις πολύτιμο χρόνο. Ναι θα κοιτάξεις πίσω, να δεις τις έφταιξε και τι πήγε λάθος. Να αναρωτηθείς εάν έκανες αρκετά ή όχι, ίσως και να το παράκανες κάποιες φορές, ναι. Στον απολογισμό θα βρεις απαντήσεις. Κοιτάζεις πίσω να βρεις σημάδια, αν θα μπορούσες να αλλάξεις κάτι για να τον κρατήσεις ή για να τον διώξεις μακριά ή αν αξίζει τώρα τις σκέψεις σου.

Πως προχωρείς;

Πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι αυτός δεν ήταν μέρος ενός ευτυχισμένου τέλους. Αυτό θα γίνει όταν εσύ το πιστέψεις. Και να θυμάσαι πως, αν για κάποιο λόγο αυτός προοριζόταν για σένα και είναι ο σωστός- αλλά δεν ήταν το σωστό τάιμιγκ, το σύμπαν θα τον ξαναφέρει στο δρόμο σου, για να ζήσει και να συνεχίσει μαζί σου το... ταξίδι. Αυτοί που προορίζονταν για σένα, βρίσκουν το δρόμο τους σιγά σιγά προς εσένα.

Και η συνέχεια;

Αξίζει να προχωρήσεις από ότι σε πλήγωσε, από αυτόν που σου είπε ψέματα, που σε εξαπάτησε, που σε απάτησε, που δεν σε αγαπά με τον τρόπο που πρέπει να αγαπιέσαι.

Και μην ξεχνάς πως σε αυτό το ταξίδι χρειάζεται θάρρος να αφήσεις την πόρτα ανοικτή για τον επόμενο συνταξιδιώτη, να νιώσεις ευάλωτος ξανά και πρόθυμος να γνωρίσεις και γενναίος για να αγαπηθείς και έτοιμος να αγαπήσεις ξανά και ας πληγωθείς.

Να ανοιχθείς. Να βρεις τον ένα και μοναδικό που θα γκρεμίσει τους τοίχους σου, αυτόν που θα μείνει ακόμα και όταν δει τις ουλές στη ψυχή σου. Θα σε αγκαλιάσει αντί να σε κρίνει όταν θα κλαις. Θα σε κάνει να γελάς δυνατά και με την ψυχή σου. Να σε αγαπήσει με τον τρόπο που εσύ θες και όχι με τον δικό του. Θα νιώσεις αυτή την ηρεμία όταν βρεις ότι ανήκεις «κάπου». Αυτός θα σε κάνει να δεις φως ακόμα και όταν γυρω σου έχει σκοτάδι.

Μότο

Και μην ξεχνάς πως σε αυτό το ταξίδι χρειάζεται θάρρος να αφήσεις την πόρτα ανοικτή για τον επόμενο συνταξιδιώτη, να νιώσεις ευάλωτος ξανά και πρόθυμος να γνωρίσεις και γενναίος για να αγαπηθείς και έτοιμος να αγαπήσεις ξανά και ας πληγωθείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Έλενα Αποστόλου: Τελευταία Ενημέρωση