ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: καρό πουκάμισο, tailored παντελόνι και sneakers
 

Κανείς δεν είπε «είναι εύκολο»

Δεν είναι, το ξέρω, εύκολο, να «το» αφήσεις να φύγει. Κανείς δεν μίλησε για ευκολία. Είτε πρόκειται για ενοχή, θυμό, αγάπη, απώλεια ή προδοσία. Η αλλαγή είναι τεράστια και καθόλου εύκολη.

Έλενα Αποστόλου

Έλενα Αποστόλου

Άσε «το» να φύγει. Ότι δεν είναι δικό σου, καλύτερα να το αφήσεις να το πάρει ο... άνεμος μακριά σου. Τίποτα στο κόσμο και κανένας δεν σου υποσχέθηκε ότι θα το έχεις για πάντα. Μόνο τον εαυτό σου. Αυτόν κράτα. Αυτόν αγάπα. Πρώτα και πριν από άλλους.

Μέτρησε τι κέρδισες και κράτα αυτά μόνο. Σε έκανε να νιώσεις όμορφα. Δεν πειράζει αν κράτησε λίγο. Ένιωσες. Σου ξύπνησε την καρδιά σου που την είχε βάλει σε χειμερία νάρκη. Άρχισε να κτυπά ξανά. Ένιωσες «ζωντανή» εκεί που όλα είχαν την ευθεία του νεκρού.
Μπράβο σου. Να ξέρεις, πως υπάρχει περισσότερη δύναμη να βρεις να πεις «αυτό δεν κάνει για μένα πρέπει να φύγω ή να το αφήσω να φύγει» παρά να παραμένεις «εγκλωβισμένη» εκεί όπου δεν ανήκεις. Όταν φεύγεις από εκεί που δεν είσαι καλά, να ξέρεις ότι θα έχεις περισσότερο χρόνο να φτάσεις εκεί που πραγματικά θα περνάς καλύτερα. Εξάλλου δε θα πάρεις ποτέ αυτό που αξίζεις αν μείνεις με αυτό που ανέχεσαι.

Δεν είναι, το ξέρω, εύκολο, να «το» αφήσεις να φύγει. Κανείς δεν μίλησε για ευκολία. Είτε πρόκειται για ενοχή, θυμό, αγάπη, απώλεια ή προδοσία. Η αλλαγή είναι τεράστια και καθόλου εύκολη.

Όλα μπορούν να αλλάξουν στη ζωή. Σκέψεις, συναισθήματα, άνθρωποι. Δεν πρέπει κανείς να νιώθει ενοχή, επειδή έφυγε. Ούτε θυμό η άλλη πλευρά, επειδή έμεινε μόνη. Δεν υπάρχει αγαπώ και ξε-αγαπώ. Σίγουρα. Υπάρχει ωστόσο μπορώ να μείνω εκεί όπου είμαι ευτυχισμένη. Και να φύγω όταν νιώθω ότι δεν είμαι.

Επιλογές. Δοκίμασες, σας βγήκε ή δε σας βγήκε. Είναι όλα στο παιχνίδι της ζωής. Ναι θα «πέσεις». Αλλά θα «ξανασηκωθείς». Η θλίψη είναι ίσως το τίμημα του έρωτα και της αγάπης όταν πια όλα τελειώσουν. Αλλά η αγάπη και ο έρωτας είναι το αλατοπίπερο της ζωής. Επέλεξε να το ξαναζήσεις. Από την αρχή. Ξανά και ξανά. Μέχρι να ευτυχίσεις. Ακόμη και όταν τα... ρίσκα είναι τεράστια. Θα είναι η επιλογή σου.

Υ.Γ Διάλεξε τη ζωή που θέλεις και τρέξε προς αυτή τη κατεύθυνση. Νιώσε ζωντανή... Άσε την μιζέρια για τους δειλούς. Εσύ δεν είσαι. Κοίταξε τον καθρέφτη σου. Μπορείς.

Μότο
Όταν φεύγεις από εκεί που δεν είσαι καλά, να ξέρεις ότι θα έχεις περισσότερο χρόνο να φτάσεις εκεί που πραγματικά θα περνάς καλύτερα. Εξάλλου δε θα πάρεις ποτέ αυτό που αξίζεις αν μείνεις με αυτό που ανέχεσαι.

Τραγούδι 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Έλενα Αποστόλου: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Milada Vigerova on Unsplash

Το κάρμα…

Σ’ αγαπάω πιο πολύ από ότι αγαπάω τον εαυτό μου, της είπε. Αν μ’ αγαπούσες θα έμενες κοντά ...
Έλενα Αποστόλου