ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: houndstooth παντελόνι, tank top και kitty heels
 

Η επιστροφή του… ασώτου!

Έλενα Αποστόλου

Έλενα Αποστόλου

Βαριόταν την ρουτίνα. Και όποτε αυτή τον κούραζε, έβαζε την backpack του φόρτωνε τις αναμνήσεις τους και έφευγε κύριος… ούτε γάτα ούτε ζημιά. Πίστευε. Όταν βαριόταν στην αλάνα επέστρεφε στη φιλενάδα, στα σίγουρα… αράδιαζε την «τσαντούλα» του στην καρδιά της, έτοιμος να ξαναδοκιμάσει μια καινούρια αρχή. Χάσαμε το μέτρημα πόσες φορές το έχει ξαναπεί μετανιωμένος δήθεν. Νόμιζε ότι ποτέ και κανείς δεν θα του έκοβε το αλερετούρ εισιτήριο που είχε στην καρδιά της.

Λένε πως οι… επιστροφές είναι απ’ τη φύση τους λυτρωτικές, ανακουφίζουν καρδιές κι αποτελούν ένα τάχα μου πατ-πατ στην πλάτη κάθε πικραμένου. Δεν μας λένε ωστόσο πόσο αξίζουν. Ή πόσο θα κρατήσουν;

Και όταν επέστρεψε, της ορκίστηκε το «για πάντα». Όπως και την προηγούμενη φορά. Τον κοίταξε ίσαμε την ψυχή. Όσο και αν πονούσε το μέσα της, η αξιοπρέπειά της, της έλεγε ότι πρέπει να του κλείσει την πόρτα και να του κόψει το δρομολόγιο. Πλέον τα πάντα έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο και μοναδικός υπεύθυνος ήταν αυτός. Οπόταν για πρώτη φορά η επιστροφή του… ασώτου, την βρήκε με λιγότερη πίκρα μα με περισσότερο τσαμπουκά.

Τον έδιωξε, του πέταξε και την backpack στην οποία κουβαλούσε τις στιγμές του. «Κράτησέ τις για να θυμάσαι την αγάπη που σου είχα και πρόδωσε, τις φορές που με πλήγωσες, που με έκανες να νιώσω σαν παράσιτο που τρέφεται από ένα καλό σου λόγο, για τις φορές που μού έτριψες την αγάπη μου στη μούρη. Δεν είμαι πλέον δεδομένη, συνεπεία των πράξεων σου. Δεν θέλω πλέον καβγάδες, αποστάσεις και τη σεξουαλική μου ζωή να περνά από περιόδους παγετώνων. Δικαιούμαι να ζήσω, να ερωτευτώ, να αγαπηθώ όπως μού αξίζει, κουράστηκα από τα πισωγυρίσματά σου. Στα πολλά έμαθα να εκτιμώ τον εαυτό μού. Στο καλό, λοιπόν, και καλή σου τύχη», τού είπε και ας σπάραζε η ψυχή της.

Να, λοιπόν, που τα κλισέ των χωρισμών αποκτούν πλέον νόημα και στη φιλενάδα μετά από τρεις επανενώσεις και χωρισμούς. Το γυαλί ράγισε, το φαΐ κρύωσε, το πουλί πέταξε, τα σταφύλια επιτέλους ξίνισαν.

Πίστευε πάντα σε δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες. Μαζί του αποδείχτηκε πως μια δεύτερη ευκαιρία επαλήθευσε το λάθος της πρώτης φοράς. Μη ρωτήσετε για την τρίτη... Σαφέστατα μπορεί να υπάρξουν και εξαιρέσεις - μόνο, όμως, που ο Χ επιβεβαίωσε πολλές φορές πανηγυρικά τον κανόνα.

Έλενα Αποστόλου: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Tamara Bellis on Unsplash

Το λάθος της…

Επέλεξε κάποιον που απλά δεν ήθελε να νιώσει, να αγαπήσει, να δώσει. Έκανε λάθος… γιατί πίστεψε ...
Έλενα Αποστόλου
Photo by Yuvraj Singh on Unsplash

Θα βάλει (.)

Κράτησε ότι φως βρήκε μέσα της και κάνει αποφασιστικά βήματα προς την «έξοδο»
Έλενα Αποστόλου
X