ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: denim mini φούστα, λινό πουκάμισο και sliders
 

Γεύση… σοκολάτας με μέντα

Έλενα Αποστόλου

Έλενα Αποστόλου

Ο έρωτας έχει την γεύση που του δίνεις, μου είπε μια μέρα η φιλενάδα. Ο δικός της είχε γεύση σοκολάτας και μέντας μαζί, αφού είχε την λαχτάρα και την τρέλα της εφηβείας. Της έλειπε αυτή η γεύση. Ερωτεύτηκε πολλές φορές από τότε, αλλά στις γεύσεις που ακολούθησαν, είπε, έλειπε η μαγεία. Η συνταγή δεν ήταν η ίδια. Δεν παραπονιόταν, γιατί ήξερε ότι ο πρώτος έρωτας ήταν αλλιώς, και αυτή την γεύση κράτησε για φυλακτό.

Πέρασαν τα χρόνια. Η φιλενάς αμολάει ρητορείες και θεωρίες για τον έρωτα,  βλέπει ρομαντζάδες, τον ζει όσο μπορεί και ταυτίζεται απόλυτα με τον δάσκαλο που δίδασκε και δεν κρατούσε νόμο. Τρώει και μοιράζει χυλόπιτες. Μαραζώνει και προχωρεί. Μια άσπρο και μια μαύρο. Την βρήκα κάπου στο γκρίζο. Βολτάρουμε με φόντο το απέραντο γαλάζιο. Γη και θάλασσα ενωμένες. Τρώει το αγαπημένο της παγωτό. Και παγώνει. Όχι επειδή είναι κρύο και εμείς ατρόμητες υποκύπτουμε στον πειρασμό του παγωμένου γλυκού… Τον βλέπει μπροστά της.

Ήταν εκεί, όλα (σχεδόν) ίδια. Ο χρόνος αφαίρεσε κιλά και πρόσθεσε… ασημένια μαλλιά για την γοητεία. Την «κάρφωσε» με το ίδιο βλέμμα που γνώρισε κάποτε. Είδα μια λάμψη στα μάτια τους.  Άφησαν τις σκέψεις, άφησαν τα χαμόγελα… αγκαλιάστηκαν. Αυξήθηκαν οι παλμοί και ανανεώθηκε το πάθος.

Ήταν σαν μια ταινία μικρού μήκους με δύο πρωταγωνιστές. Αυτή η αστραπή που ήρθε για να χτυπήσει και να φύγει και αυτός το ηλιοβασίλεμα που δύει σε διάρκεια. Τον σόκαρε που χτύπησε απρόσμενα και τη γαλήνεψε που έσβηνε με τα ίδια χρώματα. Τον μάγεψε που είχε την ίδια λάμψη και τον ίδιο ήχο και την παρέλυσε που ένιωθε την καρδιά του να κτυπά δυνατά και να χάνει τις ανάσες του. Χορηγός και γεύση της βραδιάς, σοκολάτα με μέντα… το αγαπημένο τους… όλα είναι ίδια και όλα θα είναι αλλιώς της ψιθύρισε.

Υ. Γ Ναι μπορεί να ερωτευτείς ξανά και ξανά τον ίδιο άνθρωπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Έλενα Αποστόλου: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Tamara Bellis on Unsplash

Το λάθος της…

Επέλεξε κάποιον που απλά δεν ήθελε να νιώσει, να αγαπήσει, να δώσει. Έκανε λάθος… γιατί πίστεψε ...
Έλενα Αποστόλου
Photo by Yuvraj Singh on Unsplash

Θα βάλει (.)

Κράτησε ότι φως βρήκε μέσα της και κάνει αποφασιστικά βήματα προς την «έξοδο»
Έλενα Αποστόλου
X