ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: όμπρε κολάν, '90s sneakers και teddy coat παλτό
 

Έχεις δύναμη…

Έλενα Αποστόλου

Έλενα Αποστόλου

Νιώθεις ότι όλα καταρρέουν γύρω σου. Νομίζεις πως δεν μπορείς να σηκώσεις το κεφάλι. Προσπαθείς, λες. Θέλεις; Δεν ξέρω αν το θέλεις πολύ. Μάλλον όχι. Σε καταβάλλει πανικός. Απομονώνεσαι. Είναι πολλά τα μέτωπα, λες.

Σήκω πάνω. Ξέρεις τη δύναμη σου. Πέρασες χειρότερα. Και τα κατάφερες.

Φοβάσαι να δεις την αλήθεια. Ότι, ναι, έχει γύρω σου σκοτάδι αλλά υπάρχει και το φως. Απλώς δεν θες να το δεις. Κοίταξε. Ψάξε το. Λίγα λεπτά στο σκοτάδι και προσαρμόζεσαι στο τι βλέπεις.

Αφέθηκες σε σκέψεις. Αφέθηκες σε προβλήματα που μπορεί να διορθωθούν με μια αντιμετώπιση πιο θετική. Με μια προσέγγιση διαφορετική.

Σήκω πάνω. Ξέρεις τη δύναμη σου. Πέρασες χειρότερα. Και τα κατάφερες.

Κοίταξε τα θετικά που υπάρχουν στη ζωή σου. Έχεις την υγεία σου. Έχεις επιλογές. Έχεις εσένα και τη δύναμη που κρύβεις μέσα σου. Είσαι μάγκας, είπες. Απέδειξε το. Οι μάγκες στα δύσκολα φαίνονται.

Τυχερός που δεν είσαι μόνος. Έχεις αγάπη. Την κέρδισες γιατί το πάλεψες. Ίσως για πρώτη φορά, μετά από καιρό, κάποιος νοιάζεται για σένα. Κάποιος θέλει να είσαι καλά. Μην προσπερνάς.

Σήκω πάνω. Ξέρεις τη δύναμη σου. Πέρασες χειρότερα. Και τα κατάφερες.

Βρες το δρόμο σου. Έχει …λεωφόρους. Σταμάτα να δίνεις προτεραιότητες στους περαστικούς. Σ’ αυτούς που ήρθαν αλλά δεν έμειναν. Σ’ αυτούς που δεν άξιζαν και έφυγαν. Σ’ αυτούς που έδιωξες γιατί δεν σου έκαναν, σ’ αυτούς που δεν είχαν τίποτα για να σου δώσουν. Σ’ αυτούς που έδωσαν αλλά δεν σου ήταν αρκετά, στους «λίγους» που δεν εκτίμησαν το πολύ σου...

Μετρίασε το θυμό, για να κλείσουν οι πληγές σου. Θα σε κάνει δυνατότερο αν μάθεις πως να δέχεσαι χτυπήματα και πως να τα αντιμετωπίζεις, παρά να μπαίνεις στην σπηλιά σου μακριά από όλους και κυρίως από τον εαυτό σου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Έλενα Αποστόλου: Τελευταία Ενημέρωση

photos by pexels

Η διαδρομή…

Είναι εντάξει να ανοίξουμε τα μάτια. Να είμαστε γενναίοι και να συνεχίσουμε με άλλη διαδρομή. ...
Έλενα Αποστόλου