ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: denim mini φούστα, λινό πουκάμισο και sliders
 

Ερωτευμένη θα πει…

Έλενα Αποστόλου

Έλενα Αποστόλου

Κοιτάχτηκε στον καθρέφτη. Ευχαριστήθηκε ίσως για πρώτη φορά μετά από καιρό για την εικόνα της. Ήταν φως φανάρι ότι έλαμπε. Σκέφτηκε ότι είχε αποχωριστεί το alter ego, εκείνο που μισούσε. Το μίζερο που κοιτούσε τον τελευταίο χρόνο. Αναγνώρισε τον αέρα αλλαγής και υποσχέθηκε στον εαυτό της πως θα τον κάνει πιο «μυρωδάτο», με τα φρου φρου και τα αρώματά του. Της άρεσε. «Φταίει ο έρωτας», σκέφτηκε και έπεισε τον εαυτό της να πέσει με τα μούτρα. «Μακάρι να νιώθω πάντα αυτό το σκίρτημα», ευχήθηκε. Μέρα με τη μέρα, ο έρωτας τη μεταμόρφωνε σε μια «άλλη» γυναίκα που απολάμβανε.

Την παρακολουθώ από μακριά. Της κτυπώ το καμπανάκι αλλά δεν θέλει να ξυπνήσει από το όνειρο που ζει. Είναι μαγικά, μου λέει. Πατά γκάζι. Πιάνει μεγάλες ταχύτητες, έτοιμη να κτυπήσει σε τοίχο. Θα την προλάβω; Δε θέλω να της το χαλάσω, μα θέλω να είναι προσγειωμένη. Σε έναν ιδανικό κόσμο θα ερωτευόμασταν μόνο αυτόν που πρέπει. Αυτόν που αξίζει. Αξίζουν όμως όλοι τον έρωτά μας; Ή τα φαινόμενα απατούν; Ο έρωτας είναι απρόβλεπτος, δεν μπορείς να του βάλεις φραγμούς.

Την είχε πάθει αρκετές φορές. Ποτέ δεν λογάριασε τι θα δώσει και τι θα πάρει. Πολλές φορές έπιανε πάτο. Μα όταν «έβγαινε» και έβλεπε ξανά φως δεν λογάριαζε που θα επενδύσει ξανά συναίσθημα και καρδιά.

Δεν την νοιάζει αν θα ξαναπέσει. «Δε θέλω να είμαι ένα κούτσουρο που το παίρνει το ρέμα», μου λέει. «θέλω ένταση, θέλω έρωτα. Και τον βρήκα. Με ελκύει αυτός και ευελπιστώ να είναι ο ιδανικός. Αγνοώ κάποιες φορές συνειδητά αυτά που βλέπω και που αποτελούν παραφωνία» παραδέχεται με γέλια.

Η εξιδανίκευση της λέω, κάποιες φορές μπορεί να είναι καταστροφική, όταν συνειδητοποιήσουμε ότι διαψεύδει τις αρχικές μας προσδοκίες και καταλάβουμε ότι ερωτευτήκαμε τον λάθος άνθρωπο. Πιάνουμε πάτο, γιατί πιστεύουμε ότι μας κορόιδεψε, γιατί δεν ταυτίστηκε με αυτό που είχαμε «κατασκευάσει» στο μυαλό μας, που δεν χώρεσε στο «κοστούμι» που του ράψαμε και δεν ήταν βολικό. Δεν φταίει αυτός. Θα το προσπαθήσω, μου λέει, κλείνοντας συνωμοτικά το μάτι. «Έχω πίστη, ότι αυτή τη φορά όλα θα πάνε καλά». Της ευχήθηκα καλή τύχη για άλλη μια φορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Έλενα Αποστόλου: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Tamara Bellis on Unsplash

Το λάθος της…

Επέλεξε κάποιον που απλά δεν ήθελε να νιώσει, να αγαπήσει, να δώσει. Έκανε λάθος… γιατί πίστεψε ...
Έλενα Αποστόλου
Photo by Yuvraj Singh on Unsplash

Θα βάλει (.)

Κράτησε ότι φως βρήκε μέσα της και κάνει αποφασιστικά βήματα προς την «έξοδο»
Έλενα Αποστόλου
X