ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: shinny κολάν, ζιβάγκο και ankle boots
 

Έρωτας με… χρεωστικό!

Γλυκαίνει τον πόνο και τον κερνά στον εαυτό της σφηνάκια. Δεν τον πίνει μονορούφι

Έλενα Αποστόλου

Έλενα Αποστόλου

Αποφεύγει να μιλά για αυτόν. Όμως είναι εκεί το μυαλό της. Το χαμόγελό της δεν προδίδει την θλίψη της. Στο βάθος του βλέμματός της, αν είσαι προσεκτικός, την διακρίνεις. Μόνιμη σκιά η παρουσία του στις σκέψεις της. Αφήνει τον χρόνο να κυλήσει, προσμένοντας κάτι καλό. Αχ και να ήταν και πάλι μαζί. Τρέφει μια κρυφή ελπίδα.

Φοβάται να δει κατάματα την αλήθεια. Του τελείωσε και ήταν ξεκάθαρος. Δεν την έδιωξε για να την ιντρικάρει. Την έβγαλε από τη ζωή του από παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος. Τόσο απλά. Της το είπε κατάμουτρα. Και την πλήγωσαν οι λέξεις. Και μάτωσε η καρδιά της. Που ακόμα αιμορραγεί.

Αρνείται να βάλει, η ίδια τελεία (.). Όχι ακόμη. Γλυκαίνει τον πόνο και τον κερνά στον εαυτό της σφηνάκια. Δεν τον πίνει μονορούφι, ώστε επιτέλους να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση της κάθαρσης. Για να ξεχάσεις, της λέω, πρέπει να μην τρέφεις καμία ελπίδα. Μην έχεις ψευδαισθήσεις μόνο και μόνο για να έχεις κάτι να στοιχειώνεις τις μέρες και τις νύκτες σου. Βάλε την τελεία (.) σου και άσε τα αποσιωπητικά κατά μέρους. Δεν σου αξίζει.

Εκκρεμότητα, μου λέει. Υπάρχουν, νομίζει, ακόμη ανείπωτα, μισές πράξεις. Θέλει να πιστεύει ότι υπάρχει δρόμος, αν και αυτός τράβηξε ήδη τον δικό του. Και αν οι δρόμοι συναντηθούν; Διερωτάται. Αφήνει αυτή την εκκρεμότητα, να τριβελίζει στο μυαλό της .

Ο ερωτευμένος άντρας, της λέω, δεν αρέσκεται σε σουξου μούξου μανταλάκια. Δεν διστάζει, δεν έχει αμφιβολίες, βρίσκει αφορμές για να είναι μαζί σου. Κάνει το αδύνατο δυνατό για να μη σε αγγίξουν ξένια χέρια. Προσπαθεί να μην σε πονέσει.

Ο έρωτας, εξάλλου, αγιάζει τα μέσα. Όποιος θέλει, της λέω, είναι εκεί. Όποιος δεν θέλει, είναι χιλιόμετρα μακριά. Μηδενίζει αποστάσεις, δεν βάζει ούτε εγωισμούς μπροστά ούτε τίποτα. Αξίζεις έναν άνθρωπο που να σου μιλάει ξεκάθαρα. Να μην αφήνει καμιά εκκρεμότητα. Να μην σε κάνει να αμφιβάλλεις για την αγάπη του. Αξίζεις σε έναν άνθρωπο που θα θέλει να σε κάνει ευτυχισμένη. Που δεν θα σε ταράζει, που δε θα σε πονάει, που δε θα σε έχει στο περίμενε.

Βάλε την (.) τώρα που πρέπει. Για να κάνεις μια νέα αρχή. Δεν υπάρχει λόγος να μένεις κάπου που δε χωράς. Δεν υπάρχει λόγος να φωνάζεις σε κάποιον που δεν μπορεί να ακούσει την σιωπή σου. Δεν υπάρχει λόγος να αγαπάς σιωπηλά. Κανένας έρωτας δεν μένει με… χρεωστικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Έλενα Αποστόλου: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Alex Iby on Unsplash

Επανάληψη (2)

Ποια η διαφορά δηλαδή του κέικ σε στρόγγυλη φόρμα απ’ αυτό σε ορθογώνια. Η ίδια γεύση δεν ...
Έλενα Αποστόλου
Photo by Guilherme Stecanella on Unsplash

Επανάληψη

Και η λύση ίσως να είναι να δεις το έργο. Και αν το θυμηθείς στα μισά, να συνεχίσεις για να ...
Έλενα Αποστόλου