ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: βερμούδα, λευκό πουκάμισο και mules
 

Έρωτας… εκτός «πίστας»

Ο έρωτας δεν είναι αγώνας ταχύτητας, με το γρήγορο αυτοκίνητό σου. Είναι παιχνίδι αποπλάνησης, δύσκολο στην αρχή, εθιστικό στην συνέχεια.

Έλενα Αποστόλου

Έλενα Αποστόλου

Όποιος δεν ρίσκαρε για το ασυνήθιστο μένει βαλτωμένος στο συνηθισμένο. Του ταίριαζε γάντι. Αν το σκεφτόταν παλαιότερα θα δικαιολογούσε τον εαυτό του γιατί δεν χρειαζόταν να πάρει κανένα ρίσκο. Όλα του σερβίρονταν, στο «πιάτο», χωρίς ορεκτικό. Απευθείας πρώτο πιάτο. Τις πλείστες φορές δεν έμενε για το επιδόρπιο, αφού την «έκανε» με εκατοστάρι για να αποφύγει το συναισθηματικό μπλέξιμο. Δεν ήταν αυτός για τέτοια. Τουλάχιστον ακόμα…

Πάντα έβρισκε το «λίγο» στον έρωτα, εύκολα και δεν επιθυμούσε να ζήσει το «πολύ» του. Βολευόταν στο ξεροσφύρι και δεν καθόταν να απολαύσει κανονικό δείπνο. Έμαθε να μετατρέπει την μετριότητα σε καταφύγιο και άφηνε τα καλύτερα να φεύγουν από τα χέρια του, γιατί τα «εύκολα» του προκαλούσαν, πάντα, την προσοχή.

Βαριόταν να περιμένει κάτι που το είχε δεδομένο. Να φλερτάρει και να «κυνηγήσει» κάτι που θα έπρεπε, όπως ήταν καλομαθημένος, να βρισκόταν στα πόδια του. Ξέχασε πώς να είναι άντρας κυνηγός. Και έπειτα, ήθελε να φτάσει στο «τέλος». Κανένα ενδιαφέρον. Πατούσε το κοντέρ και μέχρι να ανοιγοκλείσει τα μάτια του «τερμάτιζε» κάθε σχέση.

Κοίταξε πίσω… Ήθελε κάτι ουσιαστικό πλέον. Στο παιχνίδι του έρωτα, τόσα χρόνια, κατάλαβε πως δεν είχε τα κότσια, αφού δεν έδωσε και στην τελική δεν πήρε τίποτα. Έμεινε να μετρά «προβατάκια» στον ύπνο του και όχι στιγμές με τον συνοδοιπόρο του.

Ο έρωτας για αυτόν ήταν ένας αγώνας ταχύτητας. Το φαντάστηκε σαν παιχνίδι. Ξεκλείδωνε και πηδούσε στην επόμενη «πίστα». Και αν έτυχε να βρει κανένα «φοβισμένο» συνοδηγό, τον… πετούσε για τον επόμενο. Ο επόμενος, γινόταν γρήγορα προηγούμενος και ο ίδιος «άδειαζε» το αυτοκίνητο σε κάθε στάση. Και όταν επιτέλους έφτασε στο τέρμα κοίταξε αριστερά και η θέση του συνοδηγού ήταν άδεια. Τόσο μόνος...

Είναι αποφασισμένος να αλλάξει τακτική, θα «κυνηγήσει» το ασυνήθιστο, το δύσκολο, αυτό που θα του προκαλέσει το ενδιαφέρον… θα πάρει το τιμόνι στα χέρια και θα επιλέξει μια απολαυστική διαδρομή, γεμάτη περιπέτειες. Κι ας έχει απότομες στροφές, γκρεμούς και διαβάσεις. Θα οδηγά με προσοχή και θα πεισμώσει στις ανηφόρες, γιατί πλέον είναι σίγουρος ότι αυτό που του λείπει είναι ένας συνταξιδιώτης. Και θα τον βρει… θα ψάξει σε κάθε στάση για να βρει εκείνον που δε θα τον βαλτώσει στα συνηθισμένα του.

Υ.Γ Ο έρωτας δεν είναι αγώνας ταχύτητας, με το γρήγορο αυτοκίνητό σου. Είναι παιχνίδι αποπλάνησης, δύσκολο στην αρχή, εθιστικό στην συνέχεια.

Έλενα Αποστόλου: Τελευταία Ενημέρωση