ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: καρό πουκάμισο, tailored παντελόνι και sneakers
 

Επανάληψη

Και η λύση ίσως να είναι να δεις το έργο. Και αν το θυμηθείς στα μισά, να συνεχίσεις για να το τελειώσεις. Έτσι κι αλλιώς το ίδιο τέλος θα έχει.

Έλενα Αποστόλου

Έλενα Αποστόλου

Στις πόσες επαναλήψεις δηλαδή το μάθημα εμπεδώνεται; Ναι οκ, είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως αλλά πάνω από καμιά δυο ίσως γίνεται βαρετό;

Θα σου πω. Μάλλον ναι. Στην αρχή ο ενθουσιασμός σε θολώνει και σου μπερδεύει το μυαλό ότι και καλά δεν θυμάσαι τους πρωταγωνιστές. Μετά ότι ξεχνάς την πλοκή. Ύστερα οι σκηνές. Δεν θυμάσαι τι θα γίνει, πώς θα γίνει. Καλά στο πρώτο τέταρτο τα θυμάσαι όλα εκτός κι αν είσαι ο (τυχερός) Νέμο που θα το πάει σερί μέχρι τέλος και είτε θα (ξανα)ενθουσιαστεί, είτε θα (ξανα)συγκινηθεί.

Καλά κι αν δεν είσαι ο Νέμο τότε τι νόημα έχει δηλαδή να υποστείς τη βάσανο της επανάληψης; Μάλλον το νόημα του μαζοχισμού. Ή της τύχης; Ή της ασυνείδητης επιλογής; Ή του λάθους; Ή απλά του μπαγιάτικου νου.

Ε καλά, αν είχα την απάντηση δεν θα σε ρωτούσα. Ή θα έβγαζα ένα βιβλίο με τους χρησμούς μου και θα γινόμουνα και το best seller του έτους. Σε πανευρωπαϊκό, μη σου πω σε παγκόσμιο επίπεδο. Ναι, τόσο ψηλά θα ήταν ο συγγραφικός (!) μου πήχης. Όχι, δεν είναι ο δικός μου ο νους αεράτος, απλά μάλλον κάτι εκατομμύρια εκεί έξω ζουν τις επαναλήψεις τις δικές μου. Και καλά τότε εσύ γιατί να απασχολείσαι μ’ αυτό αφού τόσα και τόσα εκατομμύρια είναι στο ίδιο έργο θεατές. Επειδή ίσως να μη συγκατοικώ με τα τόσα εκατομμύρια για να βρούμε την από κοινού λύση ή απλά επειδή δεν φρόντισε κανείς να μας βρει τη λύση τόσα χρόνια.

Και η λύση ίσως να είναι να δεις το έργο. Και αν το θυμηθείς στα μισά, να συνεχίσεις για να το τελειώσεις. Έτσι κι αλλιώς το ίδιο τέλος θα έχει. Δεν θα αλλάξει επειδή εσύ αποφάσισες να το ξαναδείς. Μπορείς απλά απ’ τους τίτλους έναρξης να πατήσεις παύση και αμέσως έξοδο! Μπορείς να το δεις και λίγο πριν το τέλος να φύγεις. Γιατί θυμάσαι ότι δεν είναι καλό και θα σε απογοητεύσει. Εντωμεταξύ μπορείς και απλά να μην πατήσεις καθόλου play και να προχωρήσεις. Πάτησες ήδη το play; Και τελικά;

To be continue μου γράφει.

Υ. Γ Της ευχήθηκα κάποια στιγμή να μπορεί να βγει από τον λαβύρινθο της επανάληψης. Το θέμα της είπα, είναι όχι γιατί βρίσκει τις ίδιες καταστάσεις μπροστά της, αλλά γιατί δεν προσπαθεί να βρει άλλη λύση ώστε να αλλάξει η πλοκή.

Έλενα Αποστόλου: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Milada Vigerova on Unsplash

Το κάρμα…

Σ’ αγαπάω πιο πολύ από ότι αγαπάω τον εαυτό μου, της είπε. Αν μ’ αγαπούσες θα έμενες κοντά ...
Έλενα Αποστόλου