ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό φόρεμα, χρυσά σανδάλια και ψάθινη τσάντα
 

Είναι επιλογή....

Η αγάπη είναι επιλογή. Και επέλεξε να αγαπήσει αυτόν.

Έλενα Αποστόλου

Έλενα Αποστόλου

Η αγάπη είναι επιλογή. Και αυτή επέλεξε να τον αγαπήσει, παρά τις προειδοποιήσεις της φοβισμένης της καρδιάς. Επέλεξε να αφεθεί στα χέρια του παρόλο που το παρελθόν, της δίδαξε, πως πρέπει να είναι προσεκτική και να μην εμπιστεύεται εύκολα. Επέλεξε να τον κοιτάξει στα μάτια και να ευχηθεί βαθιά μέσα της να μην ξαναπροδωθεί και πληγωθεί σκόπιμα, παρά να γυρίσει από την άλλη και να τον αγνοήσει.

Η αγάπη είναι επιλογή. Και επιλέγει να τον αγαπά.

Επιλέγει να είναι ευάλωτη. Επιλέγει να αφήσει την καρδιά της στα χέρια του. Επιλέγει να νιώσει ζωντανή στην «τρέλα» του, παρά κούτσουρο στο «βάλτο». Επιλέγει να τον κοιτάξει κατάματα και να αφεθεί γιατί κάνει την καρδιά της να κτυπά δυνατά. Τόσο όπως δεν την ένιωσε ποτέ. Το ξέρει πως είναι λάθος. Δεν μπορεί να κάνει το σωστό.

Η αγάπη είναι επιλογή. Και επέλεξε να αγαπήσει αυτόν.

Της άρεσε που έβλεπε μέσα του τα κομμάτια της. Μικρά μικρά που όσο περνούσαν οι μέρες έβρισκε περισσότερες ομοιότητες. «Είσαι εγώ», του έλεγε. «Είμαι εσύ» της απαντούσε. Έλεγαν τα ίδια πράγματα, έκαναν τα ίδια, είχαν τις ίδιες φοβίες, είχαν μια τόσο ισχυρή σύνδεση που δεν είχε όμοια.

Η αγάπη είναι επιλογή. Και τον επέλεξε για να τον σώσει από τον κακό εαυτό του.

Επέλεξε να αγαπήσει αυτόν. Με τις χίλιες αποχρώσεις του γκρίζου. Αγάπησε τα ραγισμένα του «κομμάτια», τα κατεστραμμένα, τα σπασμένα και διαλυμένα από τον πόνο. Μαζί θα τα κολλούσαν και θα τα έχτιζαν ξανά. Μαζί θα επούλωναν πληγές. Ο καθένας τις δικές του και μαζί.

Η αγάπη είναι επιλογή. Και τον ξεχώρισε όχι για αυτό που έδειχνε αλλά για αυτό που ήταν.

Επέλεξε να του δείξει με τις λέξεις τι σήμαινε για αυτήν. Ένιωθε όμορφα που νοιαζόταν και εξέφραζε τα συναισθήματά της. Οι λέξεις της τον «ταξίδευαν», ίσως τον έκαναν να νιώσει και άβολα. Δε θα το μάθει ποτέ... Δεν άφησε κανένα να της υποδείξει ποιον έπρεπε να αγαπήσει και πόσο. Αγάπησε τον πανέμορφο αλλά και μερικές φορές ελαττωματικό «εαυτό» του.

Η αγάπη είναι επιλογή. Και μπορεί να σε αλλάξει.

Πίστευε ότι η αγάπη μπορεί να σώσει κάποιον. Η αγάπη έχει τη δύναμη να αλλάξει τους πάντες και τα πάντα. Η αγάπη μπορεί να συνδέσει τους ανθρώπους παρόλο που μπορεί να βρίσκονται μίλια μακριά. Η αγάπη μπορεί να θεραπεύσει πληγές και βάσανα.

Η αγάπη είναι επιλογή. Και θα επέλεγε και πάλι να τον αγαπήσει.

Παρόλο που η σιωπή της ουρλιάζει τα βράδια από πόνο. Έφυγε όπως δεν της άξιζε. Τι έμεινε; Η πληγωμένη της καρδιά. Ο έντονος πόνος στο στήθος. Η φωνή του στα αυτιά της. Οι λέξεις τους να την βασανίζουν.

Η αγάπη είναι επιλογή. Πρέπει να αγαπήσει την ίδια.

Και τώρα πρέπει να ρίξει όλη αυτή την αγάπη στον εαυτό της, στην ανάπτυξή της, στο είναι της. Πρέπει να μάθει να στέκεται όρθια και να υπερασπίζεται την αξία της. Είναι ξεχωριστή και το ξέρει. Γιατί μπορεί να αγαπηθεί τόσο όσο έχει αγαπήσει η ίδια. Χωρίς όρια. Και όταν διδάξεις στον εαυτό σου ότι αξίζεις να αγαπηθείς χωρίς να χρειάζεται να ζητιανεύεις την αγάπη κάποιου, ανοίγεσαι στο είδος της αγάπης που σε επιλέγει τόσο ελεύθερα όσο την επιλέγεις. Ανοίγεσαι σε αυτούς που σε βλέπουν πόσο όμορφο και σπάνιο πλάσμα είσαι. Και αυτοί δε θα θέλουν να σε χάσουν ποτέ από τα μάτια τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Έλενα Αποστόλου: Τελευταία Ενημέρωση

Το κλειδί

Το κλειδί

Η αγάπη, φίλε, έρχεται όταν ανοίξεις τα κομμάτια της ψυχής σου και νιώθεις ασφαλής να τα ...