ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: ροζ denim παντελόνι και floral τοπ
 

Δεν φοβόταν τη μοναξιά, πλέον!

Δεν ζητούσε πολλά αλλά τα αυτονόητα. Και η καραντίνα τα ξεσκέπασε όλα.

Έλενα Αποστόλου

Έλενα Αποστόλου

Δεν την γέμιζε. Όχι πλέον. Ήθελε κάτι άλλο, πιο ουσιαστικό στη ζωή της. Από αυτά που κλείνεις τα μάτια από ευχαρίστηση και ευγνωμονείς την τύχη που μια φορά δούλεψε υπέρ σου. Μέρες πολλές, σπίτι. Ώρες ατελείωτες με τη σκέψη και την καρδιά της. Την άκουσε που φώναζε. Που κάτι της έλειπε. Η καραντίνα ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να βάλει σε τάξη το μέσα της. Και τα κατάφερε. Είδε αλήθειες που φοβόταν να δει. Είδε ότι ο φόβος της μοναξιάς δεν μπορεί να της μπαίνει πάντα εμπόδιο στις αποφάσεις της. Ένιωθε πιο μόνη από ποτέ, ωστόσο βρήκε το θάρρος να αποφασίσει τα επόμενά της βήματα. Αν τα καταφέρνει τώρα, με τον περιορισμό κινήσεων, θα τα καταφέρει πάντα.

Δεν ζητούσε πολλά αλλά τα αυτονόητα. Και η καραντίνα τα ξεσκέπασε όλα. Ήθελε να έχει έναν άντρα δίπλα της που να την κάνει να νιώθει καλά. Να την νοιάζεται και να την αγαπά. Να την έχει προτεραιότητα. Δεν ήθελε να κάνει το τράφικ στη ζωή κανενός. Ήθελε να ζει την ζωή με κάποιον.

Τα μηνύματα έσβηναν μπροστά στα μάτια της. «Μωρό είμαι εδώ. Μωρό ήρθα για φαί. Μωρό βλέπω ταινία. Μωρό καληνύχτα»… λιγοστά και τυποποιημένα. Η καραντίνα είχε βάλει απόσταση ώστε να δει καθαρά τι της λείπει. Δεν ήταν μωρό, ήταν μια γυναίκα που ήξερε τι ήθελε.

Ήθελε το γεια σου τι κάνεις. Και να περιμένει απάντηση. Το σε σκέφτομαι. Το μου λείπεις. Ήθελε να έβρισκε αφορμή να της στέλνει μηνύματα, κάτι ασήμαντο όχι κατ’ ανάγκη σημαντικό. Δεν ήθελε τα στημένα των ημερών. Ήθελε να της αφιέρωνε ένα τραγούδι. Από αυτά που μόνο οι δύο τους καταλαβαίνουν. Ήθελε να ακούσει τη φωνή του και όχι το sms σε μια άψυχη οθόνη χωρίς εικόνα. Ούτε τα προσχήματα δε μπορούσε να κρατήσει. Ζητιανεύει μια κλήση ή μια βιντεοκλήση στην εποχή του unlimited;

Αποφάσισε, δεν έχει unlimited για κανένα. Τα συναισθήματα στην μοναξιά είναι πιο καθαρά. Θα αλλάξει. Θα πει αντίο σε εκείνους που δεν αξίζουν τη σημασία της. Θα κάνει ένα restart. Σε όλα αρχίζοντας από τον έρωτα.

Αντίο.

Έλενα Αποστόλου: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by mohammad alizade on Unsplash

Ο ωκεανός της

Έχει να κάνει με τον εαυτό σου που τον δίνεις ολοκληρωτικά, δίχως να λογαριάσεις τι έδωσες ...
Έλενα Αποστόλου