ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: μακρύ παλτό, baby pink sweatshirt και tailored παντελόνι
 

Δεν «έφυγε» ποτέ!

Το καλύτερο, της είχε πει η φιλενάδα της, είναι να «φεύγεις» και να μην κοιτάς ποτέ πίσω. Έκλεισε τα μάτια. Δεν κατάφερε ποτέ να «φύγει» από «κοντά» του.

Ήταν μια συνάντηση… Κορυφής εκεί που συναντήθηκε το «άλλο της μισό», με το… «όλο του το είναι». Ένας «κόσμος» που έσπασε σε δύο κομμάτια αφήνοντας δύο καρδιές ρημαγμένες από τον πόνο. Γιατί αυτό ήταν το σωστό να γίνει. Έκαναν τα… βασικά. Unfollow, unfriend, διαγραφή μηνυμάτων και τηλεφώνου. Δεν υπήρξες, δεν υπάρχεις, το μότο. Στο κινητό. Στην καρδιά;

Τα πάντα κατέρρευσαν όταν οι ματιές συναντήθηκαν.

Η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε. Ένας κόμπος ανέβηκε στο λαιμό του, ένα δάκρυ κύλησε στο μάγουλο της. Του «κατέκαψε» την καρδιά. Νόμιζαν ότι είχαν προχωρήσει με τη ζωή τους. Ότι ξέχασαν. Πέρασε εξάλλου καιρός. Πίστευαν ότι είχαν αλλάξει, ότι άφησαν τα πάντα στο παρελθον. Και να που ξεσκεπάστηκαν όλα με μια ματιά.

Ο χρόνος σταμάτησε εκείνη τη στιγμή.

Πάγωσαν τα πάντα, αλλά όχι το «μέσα» τους. Την ρώτησε αν είναι καλά. Σκούπισε το δάκρυ της και τον κοίταξε ίσαμε με την ψυχή του. Δες μόνος σου, του είπε. Και δεν ήταν κανένας από τους δύο καλά. Την πήρε στην αγκαλιά του, λες και δεν υπήρχε άλλος στο χώρο. Τραβήχτηκε μακριά αυτή. Συγνώμη, πρέπει να φύγω, του είπε. Και έφυγε. Έβαλε απόσταση στα σώματά τους πριν μαρτυρήσουν μετανιωμένα τις αλήθειες τους. Για να μην ξυπνήσουν όλα αυτά τα συναισθήματα που νόμιζαν ότι ξέχασαν. Ειρωνεία.

Όλα αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν.

Από εκείνο το βράδυ, τίποτα δεν ήταν πλέον το ίδιο για κανένα. Δύο άνθρωποι που αγαπήθηκαν τόσο πολύ να συνεχίζουν «μόνοι» και δυστυχισμένοι. Δυστυχία να ξέρεις την επιλογή της ευτυχίας και να μην μπορείς να την ακουμπήσεις.

Δεν ήταν μόνη, μα η μοναξιά την πονούσε.

Τόσο λάθος να είναι με κάποιον άλλον και όχι με αυτόν. Το βάφτισαν, πεπρωμένο. Ήταν με κάποιον που την αγαπούσε και την εκτιμούσε, που την κρατούσε το χέρι στον ήλιο και στο φεγγάρι της ψιθύριζε αγκαλιάζοντάς την λόγια αγάπη. Δεν είχε Αυτόν. Τον μεγάλο έρωτα της ζωής της. Αυτός εξάλλου φορούσε ακόμη τη βέρα στο δεξί. Δεν έπρεπε να εκμεταλλεύεται την αγάπη του. Θα ήταν ειλικρινής μαζί του.

Ήξερε ότι έπρεπε να κρατηθεί μακριά από Αυτόν. Επειδή είχε κουραστεί να ζει στη σκιά της δικής του καλοφτιαγμένης ζωής. Ήξερε ότι τα άξιζε όλα ή τίποτα... Δεν ήθελε δειλούς έρωτες και κρυφτό.. Ήθελε ένα έρωτα στο φως και Αυτός δεν μπορούσε να ανταποκριθεί όντας παντρεμένος.

Το καλύτερο, της είχε πει η φιλενάδα της, είναι να «φεύγεις» και να μην κοιτάς ποτέ πίσω. Έκλεισε τα μάτια. Δεν κατάφερε ποτέ να «φύγει» από «κοντά» του.  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Έλενα Αποστόλου: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Alex Iby on Unsplash

Επανάληψη (2)

Ποια η διαφορά δηλαδή του κέικ σε στρόγγυλη φόρμα απ’ αυτό σε ορθογώνια. Η ίδια γεύση δεν ...
Έλενα Αποστόλου
Photo by Guilherme Stecanella on Unsplash

Επανάληψη

Και η λύση ίσως να είναι να δεις το έργο. Και αν το θυμηθείς στα μισά, να συνεχίσεις για να ...
Έλενα Αποστόλου