ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: ροζ joggers, κρεμ ζιβάγκο και sneakers
 

Δε θέλω να είμαστε ούτε φίλοι ούτε εχθροί!

Η σιωπή ήταν εκκωφαντική. Το κατάλαβε. Το είδε στο ψυχρό του βλέμμα. Απόψε θα ήταν το τελευταίο βράδυ τους. Απόλυτα σιωπηλοί και οι δύο. Οι λέξεις φοβήθηκαν τα χείλη που έκλεισαν ερμητικά. Και δεν βγήκαν. Φοβόταν να ρωτήσει. Αυτό τον άντρα τον ερωτεύτηκε, τον αγάπησε. Δεν ήθελε να ρωτήσει τι συμβαίνει γιατί ήξερε την απάντηση. Γέμισε τα στήθη της αέρα. Κρύφτηκε στο σκοτάδι της, αναμένοντας το φως που θα της έλεγε ότι το ένστικτό της είχε λάθος.
Την αγκάλιασε. Η αγκαλιά κράτησε κάποιες στιγμές. Αμηχανία. Ήταν σίγουρη. Έσκυψε και της έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο ψιθυρίζοντας της ότι θα είναι πάντα πλάι της. Πόσο πονάει, το φιλί όταν χωρίζει μια ζωή στα δύο; Πολύ. Μάτωσε η καρδιά της, από πόνο. Δύσκολο να μάθει στην καρδιά της, να μην κτυπάει για αυτόν.

Η σχέση τους ξεκίνησε με ενθουσιασμό και έληξε με εγωισμό. «Σε θέλω στη ζωή μου, όχι σαν σύντροφο, αλλά σαν φίλη» της είπε. Ούρλιαξε το μέσα της χωρίς να μπορεί να βγάλει άχνα. Συγκράτησε το δάκρυ που πρόδιδε την φουρτούνα μέσα της.

Φίλη με τον έρωτα; Με κάποιον που τον έβαλε πάνω από όλα και όλους και του έδωσες τα πάντα; Κούνησε αρνητικά το κεφάλι. Δεν μπορούσε να είναι φίλη μαζί του. Τον αγαπά ακόμα. Άλλοι ίσως τα κατάφεραν με τους πρώην. Η ίδια αρνείται πεισματικά να κατηγοριοποιήσει το μέσα της και να του αλλάξει θέση. Δεν τον ήθελε φίλο. Και του το φώναξε. Τις βρήκε έτοιμες της λέξεις, δεν έψαξε μέσα της.

Ρούφηξε ανάσες για να τα βγάλει από μέσα της. Του είπε πως τον αγαπά ακόμη. Πως είναι ερωτευμένη. Τα συναισθήματά της για αυτόν δεν της επιτρέπουν να ανταποκριθούν θετικά στον εγωισμό του, που την έδιωξε αλλά θέλει να την κρατήσει στη ζωή του, βάζοντάς την από πρωταγωνίστρια σε κομπάρσο. Του είπε επίσης, πως ακόμη και την ώρα που θα πάψει να νιώθει για αυτόν, ακόμα και τότε δε θα τον θέλει για απλό φίλο.

Δεν υπάρχει μαζί σου, του είπε, άλλα συστατικά άρα και άλλη συνταγή. Μπορεί ο πόνος του χωρισμού να προκάλεσε «ρήγμα» στο μέσα της, αλλά σίγουρα δεν θα την «ποτίσει» με αμνησία. Αν εσύ έχεις την δυνατότητα να διαγράφεις συναισθήματα, του είπε, εγώ είμαι αυτή που πάντα θα θυμάται.

Δείτε σχετικό βίντεο πιο πάνω.

Έλενα Αποστόλου: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Alex Iby on Unsplash

Επανάληψη (2)

Ποια η διαφορά δηλαδή του κέικ σε στρόγγυλη φόρμα απ’ αυτό σε ορθογώνια. Η ίδια γεύση δεν ...
Έλενα Αποστόλου
Photo by Guilherme Stecanella on Unsplash

Επανάληψη

Και η λύση ίσως να είναι να δεις το έργο. Και αν το θυμηθείς στα μισά, να συνεχίσεις για να ...
Έλενα Αποστόλου