ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: baby pink πλεκτό, skinny jeans και μαύρα ankle boots
 

Cheers στον τέλειο έρωτα!

Νότες μαστίχας πλημμύρισαν τον ουρανίσκο μου. Κάπως έτσι θέλω όλο το καλοκαίρι μου. Να έχει μυρωδιά και γεύση ούζου, πάντα για την καλή διάθεση και μόνο. Τόσο όσο για να ζαλίσει ελαφρώς και ευχάριστα τις αισθήσεις μου. Μάρτυρας της ηρεμίας μου, η φιλενάς που αφήνει μια τζούρα να ταξιδέψει στα αστέρια. Είδαμε ένα αστέρι να πέφτει. Ευχηθήκαμε.

Μάντεψα την ευχή της και την ρώτησα ευθέως. «Πώς τον θέλεις;» Η απάντησή της, μου άρεσε. «Λουσμένο… στον καυτό ήλιο και ψημένο… στην αλμύρα της θάλασσας». Ζητά τον άντρα εκείνο που επιτέλους θα αγαπήσει τα καλοκαίρια της και που θα κρατά συντροφιά στους χειμώνες της. Δεν θέλει μια από τα ίδια. Δεν θέλει δεύτερους ρόλους από ανθρώπους που παίζουν παρασκήνιο. Θέλει να πρωταγωνιστεί στη ζωή του. Θέλει «σ’ αγαπώ» που δεν θα τα πάρει το κύμα.

Μου μίλησε για αδυναμίες και πάθη ανθρώπινα. Για λάθη που έγιναν στο παρελθόν και της στοίχισαν. Για καταστάσεις που δεν θέλει να δει στο μέλλον. Θέλει να το παλέψει και όπου βγει. Να μην έχει αδιέξοδο, αλλά δρόμο ελεύθερο να τον διανύσει μαζί του.
Θέλει άντρα που να την αγαπήσει όπως είναι, και να μείνει στο πλευρό της για πάντα παρόλο που θα έχει όλους τους λόγους να φύγει.

Να την έχει επιλογή του όχι υπό συνθήκες αλλά κάτω από όλες τις συνθήκες, ακόμα και όταν ο εγωισμός κάθεται κορώνα στο κεφάλι τους. Λογικό μου λέει οι καυγάδες σε μια σχέση. Αλλά μετά την «καταιγίδα» θέλει να αντέχουν τις βαριές κουβέντες και τους χαρακτηρισμούς και να βγαίνουν αλώβητοι.

Να μπορούν και οι δύο, λέει, να αντιστέκονται στους πειρασμούς που είναι γύρω και πολλοί. Να μπορούν να ενώσουν τα κομμάτια όταν όλα θα είναι θρύψαλλα γύρω τους.

Δε θα βιαστεί να παραμυθιάσει ούτε να αυτοπαραμυθιαστεί. Θα βιαστεί να πράξει. Στο τέλος είπε, θα μετρήσει η αγκαλιά που έκλεισε, το χέρι που την κράτησε, η παρουσία που δεν έμεινε πρόθεση. Σηκώσαμε τα ποτήρια ψηλά, κοιτάξαμε τον ουρανό περιμένοντας το επόμενο αστέρι που θα πέσει… για να σιγουρέψουμε ότι θα πιάσει η ευχή καλοκαιριάριτα, κόντρα στις προβλέψεις που θέλει τους
καλοκαιρινούς έρωτες να «πνίγονται» με τις πρώτες ψιχάλες στη θάλασσα.

Υ.Γ Καμία έκπτωση ακόμη και σε καλοκαιρινούς έρωτες… τους θέλουμε να έρθουν για να μείνουν.

Έλενα Αποστόλου: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Eric Ward on Unsplash

Busy...

Δύσκολη… η αγάπη σε ένα κόσμο που είναι συνεχώς απασχολημένος, μου λέει.
Έλενα Αποστόλου