ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: knti φόρεμα, μπότες και μακρύ παλτό
 

«Βουτιά» στη ψυχή

Οι απλοί συνταξιδιώτες δεν χωρούσαν πλέον στη ζωή της. Ήθελε μόνο αυτούς που ανέβαζαν στο επόμενο level, στην «πίστα» της ζωής και όχι αυτούς που την έστελναν στο «ξεκίνημα». Ήθελε πράξεις λίγα λόγια.

Έλενα Αποστόλου

Έλενα Αποστόλου

Αποφάσισε να αφήσει το «εγχειρίδιο» στο ράφι. Που και που θα του έριχνε μια κλεφτή ματιά, παραπάνω από συνήθεια, για να είναι σίγουρη ότι τα έχει όλα υπό έλεγχο... Δεν έγραφε κάπου για το πως μπορείς να «ξεχρεώσεις» από σκέψεις και τοξικότητες όμως αποφάσισε ότι έπρεπε να προχωρήσει μόνη.

Πήγε εκεί που ένιωθε τη ψυχή της γαληνεύει, εκεί που ενωνόταν το απέραντο μπλε της θάλασσας και του ουρανού. Μόνη. Χωρίς άλλους και χωρίς πολλά μαζί. Μια τσάντα με τα απαραίτητα και χωρίς κινητό.

Το κύμα που έσβηνε στην αμμουδιά σκέπασε τα γυμνά της πόδια. Πάγωσε μα προχώρησε. Έτσι ήταν. Δειλή στην αρχή και μετά τολμούσε ακόμη και όταν δεν το άντεχε η ιδιοσυγκρασία της. Μια απόφαση μακριά να βουτήξει στα απριλιάτικα παγωμένα νερά. Κράτησε ανάσα και το έκανε. Έκλεισε τα μάτια και παρέμεινε στο κρύο νερό. Ο σκοπός ένας. Να κάνει «βουτιά» βαθιά στη ψυχή. Ήταν η ώρα του απολογισμού. Είχε ένα επώδυνο ξεσκαρτάρισμα. Οι απαραίτητοι στη ζωή της θα έμεναν για το επόμενο «ταξίδι». Τους υπόλοιπους θα τους κατέβαζε στην επόμενη «στάση».

Είχε ανάγκη τους λίγους και καλούς. Αυτούς που καταλάβαιναν τη σιωπή της και μιλούσαν με τα μάτια και τη καρδιά της. Οι απλοί συνταξιδιώτες δεν χωρούσαν πλέον στη ζωή της. Ήθελε μόνο αυτούς που θα την ανέβαζαν στο επόμενο level, στην «πίστα» της ζωής και όχι αυτούς που την έστελναν στο «ξεκίνημα». Ήθελε πράξεις λίγα λόγια. Δεν της αρκούσε το λίγο. Λίγη αγάπη, λίγο ενδιαφέρον. Δεν ήθελε να μετρά σφηνάκια και δόσεις. Ήθελε όλα στο πολύ. Ανθρώπους που αγαπούν και νοιάζονται όχι μόνο τον εαυτό τους. Όσους είναι πρόθυμοι να δώσουν και όχι μόνο να πάρουν.

Κράτησε την ανάσα της, πριν βγει στην επιφάνεια. Σκέφτηκε πως καμιά φορά χρειάζεται να πιάσεις πάτο για να βρεις στεριά. Κολυμπούσε προς την ακτή, με την υπόσχεση να κάνει focus σε όσα και όσους την κάνουν ευτυχισμένη. Μπήκε στο αυτοκίνητο «ξεχρεωμένη» και με τη σκέψη να μην αφήσει ποτέ ξανά κανένα να βάλει στο δρόμο της αποσιωπητικά, παύσεις και ερωτηματικά...

Μότο
Οι απλοί συνταξιδιώτες δεν χωρούσαν πλέον στη ζωή της. Ήθελε μόνο αυτούς που ανέβαζαν στο επόμενο level, στην «πίστα» της ζωής και όχι αυτούς που την έστελναν στο «ξεκίνημα». Ήθελε πράξεις λίγα λόγια.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Έλενα Αποστόλου: Τελευταία Ενημέρωση

photo by Unsplash

Ήρθε η ώρα

Σου έμαθαν πως είναι καλύτερα να συμβιβάζεται παρά να ονειρεύεσαι και να αποτυγχάνεις
Έλενα Αποστόλου
Photo by kaleb tapp on Unsplash

Η μισή αλήθεια

Ζήσε το τώρα. Μην αφήνεις εκκρεμότητες για συναισθήματα που δεν έγιναν πράξη, ενέργειες που ...
Έλενα Αποστόλου
Photo by Milada Vigerova on Unsplash

Το κάρμα…

Σ’ αγαπάω πιο πολύ από ότι αγαπάω τον εαυτό μου, της είπε. Αν μ’ αγαπούσες θα έμενες κοντά ...
Έλενα Αποστόλου