ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: σατέν μπλούζα, midi φούστα και πέδιλα
 

Βγες από τη «γυάλα» σου

Και αν νιώθεις ότι κάτι σου λείπει και ότι κάτι φαντάζει να είναι μισό, τότε κάνεις λάθος

Έλενα Αποστόλου

Έλενα Αποστόλου

Φοβάται πως αν βγει εκεί έξω θα πάθει κρίση πανικού. Την φοβίζει ο... αέρας ελευθερίας. Και τώρα τι. Βγήκε από το comfort zone της και δείχνει να μοιάζει σαν νήπιο που κάνει τα πρώτα του βήματα. Ένα δύο και κάτω... και πρέπει κάποιος να το σηκώσει, να το στηρίξει για να μάθει επιτέλους να περπατά μόνο του.

Ζώντας για καιρό μέσα στη γυάλα, έμαθε να κάνει τα ίδια. Όπως το ψαράκι που κάνει γύρο γύρο και δεν βαριέται. Ούτε κουράζεται. Εκεί έχει άλλωστε την ησυχία του και την ηρεμία του. Που να παλέψει σε θάλασσες και ωκεανούς με τους καρχαρίες; Έμαθε μόνο. Εκεί στη γυάλα της, μέσα στον μικρόκοσμό της, ένωσε τα σπασμένα κομμάτια της καρδιάς της, σταμάτησε να πονά στη σκέψη του, απαλλάχθηκε από την εικόνα που βασάνιζε τον ύπνο και τον ξύπνιο της.

Και της λέω. Τώρα ήρθε η ώρα να εγκαταλείψεις τη γυάλα σου. Να κλείσεις τα μάτια και να κινηθείς ενστικτωδώς. Θα σε οδηγήσουν οι αισθήσεις σου στα πρέπει και στα μη. Μπορεί στην αρχή να θέλεις να τρέξεις να βρεις ξανά τη γυάλα σου και να χωθείς μέσα υπό το φόβο να μη ξαναπληγωθείς, αλλά πρέπει να μάθεις να φροντίζεις τον εαυτό σου και έξω από αυτήν. Να τον οχυρώσεις. Να μην επιτρέπεις την είσοδο σε τοξικούς «εισβολείς». Να τον αγαπάς, περισσότερο από τους άλλους. Μόνο έτσι θα τον σώσεις.

Και αν νιώθεις ότι κάτι σου λείπει και ότι κάτι φαντάζει να είναι μισό, τότε κάνεις λάθος. Αυτό το καινούργιο που νιώθεις είναι η δύναμη του να αφήνεις πράγματα πίσω σου. Είναι μια νίκη από ότι σε πλήγωσε. Δικαίως το έχεις αφήσει πίσω σου, γιατί μοιραζόσουν και γι’ αυτό ποτέ δεν είχες κάτι ανάγκη δικό σου. Να σου πω κάτι; Σου αξίζει ολόκληρο. Είναι δικό σου. Αξίζει να ζεις τα πάντα στο έπακρον και χωρίς τύψεις. Και αν νιώθεις μισή και κρυώνεις, μη σκας. Προσωρινό είναι μέχρι να κάνεις πλήρη αφομίωση του χώρου, έξω από τη γυάλα σου. Και να ξέρεις, αν σου είπαν κάποτε ότι πάντα θα κρατάνε ενα κομμάτι σου και ότι πάντα εκεί θα επιστρέφεις... ανάπνευσε. Το κομμάτι αυτό θα μοιάζει πλέον με την νίκη σου που κατάφερε να βγεις από τη γυάλα σου και να ζήσεις.

Υ.Γ Για όλους αυτούς, που βρήκαν τη δύναμη και έκλεισαν την πόρτα, όσοι μήνες ή χρόνια και να πέρασαν.

Έλενα Αποστόλου: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by mohammad alizade on Unsplash

Ο ωκεανός της

Έχει να κάνει με τον εαυτό σου που τον δίνεις ολοκληρωτικά, δίχως να λογαριάσεις τι έδωσες ...
Έλενα Αποστόλου