ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: denim mini φούστα, λινό πουκάμισο και sliders
 

Αντίο… για πάντα!

Έλενα Αποστόλου

Έλενα Αποστόλου

Πολλές φορές οι σιωπές φωνάζουν πιο πολύ από κραυγές… Χωρίς να το καταλάβεις μπορούν να δημιουργήσουν έναν εκκωφαντικό θόρυβο... αν είσαι έτοιμος να τον ακούσεις και να προλάβεις την έκρηξη. Τι συμβαίνει όμως όταν ξεχάσεις το mode στο αθόρυβο για καιρό; «Η σιωπή είναι χρυσός» δεν ισχύει στην περίπτωση τους. Έπνιξαν συναισθήματα. Χάλασαν καρδιές. Κατέστρεψαν χαμόγελα. Διέγραψαν όνειρα.

Αφέθηκαν στη σιωπή, που για αυτούς ήταν πλέον αδυναμία και όχι δύναμη. Έκαναν σημαία το εγώ και δεν προσπάθησαν να σώσουν το για «πάντα» που είχαν στη ζωή τους. Το τέλος ήρθε. Ένα τέλος που οι ίδιοι δεν ήθελαν να ορίσουν. Δεν μίλησαν. Απλά κοιτάχτηκαν. Δεν είπαν ποτέ αντίο. Ήταν λες και το καταχώνιασαν σε ένα συρτάρι με τα επικηρυγμένα αισθήματα. Δεν είχαν το κουράγιο να κάνουν τη «βρώμικη» δουλειά. Να πατήσουν την σκανδάλη σε μια σχέση που πίστευαν ότι ποτέ δεν θα είχε ημερομηνία λήξης.

Απομακρύνθηκαν σε ένα δρόμο σκοτεινό που δεν ήξεραν που οδηγεί. Αυτή μάτωνε και οι λέξεις δεν έβγαιναν από τα χείλη. Αυτός αρκέστηκε σε μισόλογα. Αδυναμία, ανασφάλεια, εγωισμός. Η συνήθεια δεν ήταν πια δύναμη. Ξέρουν καλά ωστόσο πως είναι εθισμός. Σκληρός, εθισμός που χρήζει… απεξάρτησης αν την χάσεις. Δεν σκοτώνει, αλλά στοιχειώνει. Μέρες, νύκτες και στιγμές. Και τους στοίχειωσε.

Δεν σκέφτηκαν ποτέ πως το «αντίο» που δεν ειπώθηκε ποτέ θα τους ακολουθούσε στη πορεία… σαν το «επανιδείν» που δεν τους επέτρεπε να κλείσουν τον κύκλο και να ξεκινήσουν από την αρχή.

Αυτό ήθελαν; Να διατηρούν φαντάσματα; Και όταν ο χρόνος έδειχνε “φως” στη ζωή του ενός, ο άλλος θα εξακολουθούσε να ζει στο ”σκοτάδι” με την αγάπη που απόμεινε μέσα του σαν τυραννική σκιά να μην τον αφήνει να προχωρήσει περιμένοντας τον πρώτο να επιστρέψει;

Τι θα διάλεγαν τελικά; Μια μικρή αλήθεια ή ένα μεγάλο ψέμα;
Λένε, πάντως, και έχουν δίκαιο μάτια μου, πως: «αν είσαι αρκετά γενναίος για να πεις αντίο όταν πρέπει, η ζωή θα σε ανταμείψει με ένα καινούριο «καλώς ήρθες»». Aποφάσισε λοιπόν!

Υ. Γ Κάποιες αγάπες, μάτια μου, δεν πάνε στον παράδεισο. Μένουν εκεί στη μνήμη. Εκεί που το αντίο δεν ειπώθηκε ποτέ.

Έλενα Αποστόλου: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Tamara Bellis on Unsplash

Το λάθος της…

Επέλεξε κάποιον που απλά δεν ήθελε να νιώσει, να αγαπήσει, να δώσει. Έκανε λάθος… γιατί πίστεψε ...
Έλενα Αποστόλου
Photo by Yuvraj Singh on Unsplash

Θα βάλει (.)

Κράτησε ότι φως βρήκε μέσα της και κάνει αποφασιστικά βήματα προς την «έξοδο»
Έλενα Αποστόλου
X