ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: ροζ joggers, κρεμ ζιβάγκο και sneakers
 

Αν… θα ήταν όλα αλλιώς;

Το ιώδιο της θάλασσας τρυπούσε τη μύτη. Το φεγγάρι είχε απλώσει να ξαποστάσει σε ένα σκούρο μπλε και η λευκή άμμος σκέπαζε τα γυμνά πόδια. Είχε πάντα τον πόθο ότι οι σκέψεις που την τσιτώνουν γίνονται πραγματικότητα. Στο manual διαχείρισης κρίσεων που κουβαλά πάντα μαζί της δεν είχε σημειώσει ποτέ τις προβλεπόμενες αντιδράσεις σ’ αυτές τις σκέψεις.

Εκεί που τον είχε κλειδώσει, λοιπόν, δεν έβγαινε με τίποτα. Μόνο με ανασκαφές τύπου Αμφίπολης. Και να που ξεπρόβαλε. Σκέφτηκε πως μαζί του θα ήταν όλα αλλιώς. «Αν ήταν εδώ»; Το αν, έκρυβε για αυτήν, τις καλύτερες σκέψεις αν και αυτός ο υποθετικός σύνδεσμος μπορεί να εξελισσόταν σε μια… αδιάφορη και πεζή πραγματικότητα.   Άκουγε δυνατά τις σκέψεις της και όλους αυτούς τους κρυφούς πόθους που τους έχωσε πίσω από ένα «αν». «Αν έμενε μαζί του, το μέλλον ήταν εγγυημένα ερωτικό. Και με το παραπάνω μη σου πω. Ποτέ δεν ξέχασε τις φλόγες που άναβαν χωρίς καν να υπάρχει καπνός. Αν τελικά πήγαινε να μείνει κοντά του, η ζωή της θα ήταν πιο φωτεινή. Θα είχε θάλασσα, το μυαλό της θα οξυγονωνόταν και δεν θα έπηζε τόσο συχνά. Αν το σούρουπο εκείνο, τα σήκωνε όλα στον αέρα, θα είχε δουλειά. Διαφορετική ή μπορεί και την ίδια με τώρα.

Θα πήγαινε όμως με φτερά το πρωί κι όχι με αμάξι. Αν τον άφηνε να της τα πει όλα εκείνο το βράδυ μπορεί να μάθαινε ότι δεν ήταν μόνη της τόσο καιρό και ότι τα κύμβαλα, αλάλαζαν κι αλλού. Αν μιλούσε όταν έπρεπε, δεν θα είχε μεγαλώσει τόσο ο κόμπος στον λαιμό. Στα δικά του ηλιοβασιλέματα θα ήταν οι δικές της χαραυγές όλο υποσχέσεις».

Ξημέρωσε κι ο ήλιος της φώτισε τα μάτια που στέρεψαν πια, δεν είχαν άλλα δάκρυα. Περπάτησε ξυπόλητη στα βότσαλα και κάπου εκεί με το βλέμμα στην ανατολή, υποσχέθηκε στον εαυτό της να μην αφήσει… για κανένα «αν» τη φωλιά που τόσα φθινόπωρα και τόσους χειμώνες έχτιζε και φυλούσε σαν κόρη οφθαλμού. Υποσχέθηκε στον εαυτό της να κάνει τους χειμώνες καλοκαίρια. Να «πετάξει» τα «αν» στο κύμα. Θα κρατήσει… την πραγματικότητα: την χαρά, την επιθυμία, τον πόνο, την απόρριψη, την κατανόηση, την επικοινωνία, τις στεναχώριες, τις χαρές, την καθημερινότητα, την σιωπή, τις άβολες στιγμές, την ειλικρίνεια, την οικειότητα και την αγάπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Έλενα Αποστόλου: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Alex Iby on Unsplash

Επανάληψη (2)

Ποια η διαφορά δηλαδή του κέικ σε στρόγγυλη φόρμα απ’ αυτό σε ορθογώνια. Η ίδια γεύση δεν ...
Έλενα Αποστόλου
Photo by Guilherme Stecanella on Unsplash

Επανάληψη

Και η λύση ίσως να είναι να δεις το έργο. Και αν το θυμηθείς στα μισά, να συνεχίσεις για να ...
Έλενα Αποστόλου