ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φαρδύ πουκαμισο, αθλητικό κολάν και sneakers
 

Αγάπη ή έρωτας;

Μείνε να δούμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε με αυτή την σχέση που ονομάζεις έρωτα εκ του μακρόθεν, τι είναι αυτό που νιώθουμε και εάν στην τελική είναι αγάπη να το γιορτάσουμε.

Έλενα Αποστόλου

Έλενα Αποστόλου

Αγάπη ή έρωτας;

Στην αρχή το είπε έρωτα… αλλά μέσα της, όταν το ένιωσε να φουντώνει, ήξερε πως ήταν κάτι πιο δυνατό από την έλξη. Τον εμπιστευόταν, σαν να τον ήξερε από πάντα και του έδινε τον εαυτό της κάθε μέρα και λίγο παραπάνω. Νοιαζόταν τόσο που καμιά φορά πονούσε η ίδια όταν τον ένιωθε ότι την χρειαζόταν και δεν ήταν εκεί να του κρατά το χέρι και να του διώχνει τα σκοτάδια του…

Μαζί του, είχε αφήσει τις άμυνές της να πέσουν. Του έδωσε όλο της το είναι. Αυτός τρόμαξε. Δεν ήθελε να ακούσει για αγάπη. Της είπε ότι είναι έρωτας. Για να προσγειώσει και τον εαυτό του στον λίγο χρόνο που μοιράζονταν και στην απόσταση που τους χώριζε. 

Αυτή πίστευε στα περί αγάπης αλλά δεν ήθελε να επιμείνει. Δεν μοιράζονταν έρωτα αλλά αγάπη. Ενδιαφέρον. Κατανόηση. Στήριξη. Αυτή έβρισκε πάντα ελεύθερο χρόνο στην πίεσή της ημέρας της για να του μιλά και αυτός ξυπνούσε για να της πει μια «καλημέρα» και να ακούσει την φωνή της. 

Αυτό δεν είναι  αγάπη στην τελική; Να θες τον άλλον για το «τίποτα» χωρίς ανταπόδοση, απλά επειδή απολαμβάνεις την όποια ύπαρξή του στη ζωή σου; Τον ζούσε από μακριά. Τον αγαπούσε από μακριά. Και το αντίθετο.

Η αγάπη φίλε… δεν δεσμεύει κανένα. Είναι ένα όμορφο συναίσθημα που έρχεται ήσυχα χωρίς να το βολιδοσκοπήσεις. Είναι το ενδιαφέρον για τον άλλον αν είναι καλά, αν έφαγε, αν κοιμήθηκε και να τον δεις ευτυχισμένο. Μην φοβάσαι να το ακούσεις ούτε να το πεις αν το νιώσεις. 

Η αγάπη φίλε… δεν δεσμεύει κανένα. Είναι ανιδιοτελής. Δεν περιμένεις «επιστροφές» και δεν μπορείς να την νιώσεις αν στην επιβάλουν. Η αγάπη δηλώνει την παρουσία της στα μικρά πράγματα. Κρύβεται πίσω από καθημερινές κινήσεις. Μπορεί να είναι ένα μήνυμα «είσαι καλά, πως ήταν η μέρα σου» ή «στείλε μου όταν φτάσεις».  

Μην φοβάσαι λοιπόν και μην… φεύγεις. Μείνε να δούμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε με αυτή την σχέση που ονομάζεις έρωτα εκ του μακρόθεν, τι είναι αυτό που νιώθουμε και εάν στην τελική είναι αγάπη να το γιορτάσουμε. Του είπε… και έκλεισε τα μάτια για να συνεχίσει το όνειρο που ζει μαζί του. 

Έλενα Αποστόλου: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Vera Arsic on pexels.com

Έρωτας αγκάθι…

Φοβόταν το φεγγάρι που τής επέτρεπε να ονειρευτεί, να ερωτευτεί και να θέλει να μετρήσει «φωτάκια» ...
Έλενα Αποστόλου