ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: shinny leggings, oversized φούτερ και άσπρα sneakers
 

Pralina Experience re-opening: ανανέωση χωρίς ανατροπές

Η Ειρήνη Γεωργαλλά δοκιμάζει τα εστιατόρια της Κύπρου και καταγράφει τις εμπειρίες της.

Ειρήνη Γιωργάλλα

Ειρήνη Γιωργάλλα

Ήταν με απογοήτευση που στην πορεία του 2019 είχαμε μάθει για την αναστολή των λειτουργιών του Pralina Experience λόγω των έργων ανάπλασης της οδού Στασικράτους. Οι μήνες πέρασαν και όταν ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία του στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, όπως ήταν αναμενόμενο, το κοινό το αγκάλιασε λες και δεν πέρασε μια μέρα.
Περνώντας το κατώφλι, ένιωσα ότι όλα είχαν την ίδια ζεστασιά του γνώριμου. Η πολυκοσμία, η ατμοσφαιρική μουσική, η κίνηση στη μπάρα, τα γκαρσόνια που κινούνται με γοργούς ρυθμούς: όλα αυτά τα στοιχεία που δημιουργούν ένα πολύ ιδιαίτερο urban παλμό κι ένα χώρο για όλες τις ώρες που πας για να δεις και να σε δουν.

Της κουζίνας συνεχίζει να ηγείται ο Ηλίας Αριστοτέλους, ο οποίος έχει δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί επάξια στο ρόλο του, με νόστιμα πιάτα και πολύ καλές εκτελέσεις. Το μενού του μεσημεριανού έχει υποστεί μεν αλλαγές, αλλά θεωρώ ότι κινήθηκαν σε ασφαλή πλαίσια διατηρώντας περίπου την ίδια δομή, καθώς και ορισμένα πιάτα από προηγουμένως, με πιάτα διεθνούς προσανατολισμού. Η κάρτα χωρίζεται στις κατηγορίες σούπα, σαλάτες, ορεκτικά, παραδοσιακά, ζυμαρικά και κρεατικά. Επίσης, το μενού των ασιατικών που αποτελούσε ξεχωριστή κάρτα, εντάχθηκε στον κυρίως κατάλογο με επιλογές που περιορίζονται σε οκτώ είδη sushi. Η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή είναι ίσως η εισαγωγή prime κρεάτων, όπως το Αμερικάνικο Ribeye USDA και το Αυστραλιανό black angus, τα οποία ψήνονται σε φούρνο josper. Πρόκειται για εξειδικευμένο φούρνο με ξυλοκάρβουνο, ο οποίος έχει την ιδιότητα να προσδίδει μια ιδιαίτερη μυρωδιά καπνιστού. Οι τιμές παραμένουν περίπου στα ίδια επίπεδα με προηγουμένως.

 

Ομολογουμένως το γεύμα μας ξεκίνησε με κάποια καθυστέρηση, ενώ τα ψωμάκια και τα συνοδευτικά τους που κανονικά σερβίρονται στην αρχή, έφτασαν στο τραπέζι μας μετά τα ορεκτικά. Βεβαίως η συνέχεια μας αποζημίωσε, καθώς η πράσινη σαλάτα ήταν εξαιρετική, με καρδιές μαρουλιών, πράσινες ελιές, σχοινόπρασο, κομμάτια από γραβιέρα κι ένα ντρέσινγκ από μηλόξυδο και μέλι. Δοκιμάσαμε επίσης το βοδινό καρπάτσιο σε ένα ενδιαφέρον γευστικά συνδυασμό με φυλλώδη λαχανικά, αγκινάρα σχάρας, κάστανα, γλυκιά κολοκύθα, λάδι λευκής τρούφας και παρμεζάνα.

Από τα κυρίως, δοκιμάσαμε το σολομό ο οποίος ήταν ψημένος στην εντέλεια, με κρούστα στο δέρμα και διατηρώντας την κατάλληλη υγρασία στο εσωτερικό. Συνοδευόταν με λεπτές λωρίδες («νουντλς») λαχανικών, πουρέ από σελινόριζα και σπανάκι και αφρό λεμονιού. Η μόνη μου ένσταση στο συγκεκριμένο πιάτο είναι η τιμή, την οποία θεωρώ ελαφρώς τσιμπημένη στα €23. Το αρνάκι φρικασέ από τα παραδοσιακά πιάτα, ήρθε με ένα κορυφαίο αυγολέμονο, αν και το περίμενα ελαφρώς πιο τρυφερό. Από τα επιδόρπια, το σουφλέ σοκολάτας είναι διαχρονικά απολαυστικό και εκτελεσμένο στην εντέλεια.

 

Στην εξυπηρέτηση εκτιμώ πολύ την κατάρτιση του προσωπικού, στην οποία φαίνεται ότι δίνεται η απαραίτητη σημασία. Σε περιόδους ιδιαίτερης αιχμής είναι γεγονός ότι παρουσιάζονται μικρές καθυστερήσεις, αλλά σε γενικές γραμμές η εξυπηρέτηση είναι σε ψηλά επίπεδα.
 

Η λίστα κρασιών παραμένει εντυπωσιακή σε περιεκτικότητα κι επιλογές, με περίπου 500 ετικέτες από όλο τον κόσμο και πολύ καλή εκπροσώπηση κυπριακών οινοποιείων. Στα θετικά καταγράφεται και ο μεγάλος αριθμός επιλογών για κρασί σε ποτήρι.

Συνολικά, η επαναλειτουργία του Pralina αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις, διατηρώντας τα ίδια ψηλά επίπεδα στην εστίαση. Οι αλλαγές στο μενού, αν και δεν είναι ανατρεπτικές, δίνουν μια ανάσα ανανέωσης και το στηρίζουν ως ένα από τους δημοφιλείς προορισμούς της πρωτεύουσας.

Για ένα πλήρες γεύμα με ορεκτικό/σαλάτα, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο, θα σας στοιχίσει περίπου €45 το άτομο.
Βαθμολογία: 4/5

Για τη συγγραφή του κειμένου η επίσκεψη έγινε χωρίς γνωστοποίηση και χωρίς διαφημιστικό σκοπό. Ο λογαριασμός πληρώθηκε από την κα Γεωργαλλά.

Ειρήνη Γιωργάλλα: Τελευταία Ενημέρωση