ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: neon puffer jacket, midi φούστα και oversized πλεκτό
 

Γευσηκλέους 62: Μαεστρία στη σχάρα και κέφι στη σάλα

Ειρήνη Γιωργάλλα

Ειρήνη Γιωργάλλα

Πάνε 5 χρόνια που η Γευσηκλέους έκανε δειλά εμφάνιση στην οδό Περικλέους. Από τότε ωρίμασε, αναγνωρίστηκε και απόκτησε φανατικό κοινό σε τέτοιο βαθμό, που αν δεν κάνεις έγκαιρα κράτηση, δεν βλέπεις τραπέζι ούτε με κιάλια. Παράπλευρη απώλεια της αύξησης της δημοτικότητας του είναι η αύρα του χώρου, αφού για να ικανοποιηθούν όσο γίνεται περισσότεροι θαμώνες, τα τραπέζια μεγάλωσαν και πύκνωσαν και ο εξωτερικός χώρος απόκτησε στέγη, δίνοντας μια αίσθηση "μαζικότητας" και αποχαιρετώντας την οποιαδήποτε αίσθηση ζεστασιάς είχε.

Το μαγαζί αυτοχαρακτηρίζεται ως "σύγχρονο μαγειρείο" το οποίο βρίσκω κάπως παραπλανητικό, καθώς το «σύγχρονο» δεν αναφέρεται στις τεχνικές ή στα υλικά, αλλά στη διακόσμηση που ακολουθεί το βιομηχανικό στιλ. Οι γεύσεις είναι 100% παραδοσιακές και καθημερινά εκδίδεται διαφορετική κάρτα με πιάτα ημέρας, ενώ προσφέρονται σε σταθερή βάση πιάτα σχάρας, μια πιατέλα για δυο άτομα και μεζέδες.

Σε δυο πρόσφατες επισκέψεις, δοκίμασα τους μεζέδες αλλά και μερίδες. Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι η μαεστρία στο ψήσιμο σε όλα τα κρέατα σχάρας (λουκάνικο κρασάτο, κοτόπουλο, σουβλάκι χοιρινό, σιεφταλιές, μπριζολάκια χοιρινά και αρνίσια παϊδάκια) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα μαγειρευτά ή τα τηγανιτά υστερούν σε κάτι.

Το αρνίσιο συκωτάκι για παράδειγμα, είναι πληθωρικό, λαδερό και τρυφερό, έτσι ακριβώς όπως πρέπει να είναι. Το σπανάκι με αβγά ήταν από τις πιο αριστοτεχνικές τηγανιές που έχω δοκιμάσει τελευταία, οι τηγανιτές πατάτες ήρθαν φρέσκιες και κομμένες στο χέρι και οι κολοκυθοκεφτέδες είχαν μια τραχιά και τραγανή κρούστα, διατηρώντας την απαραίτητη υγρασία στο εσωτερικό.

Όσον αφορά στις τιμές, οι μεζέδες είναι σε τιμή value for money στα €18 το άτομο και πλούσιοι σε ποικιλία με σαλάτα και 4 ορεκτικά, 7 μαγειρευτά, 7 είδη σχάρας και γλυκό. Οι ενστάσεις μου είναι στις μερίδες, όπου βρίσκω την ποσότητα στα κρέατα σχάρας μικρή, ενώ συνοδεύονται στο πιάτο μόνο με πατάτες τηγανιτές.

Η εξυπηρέτηση είναι πολύ επιμελής παρά την πολυκοσμία και πάντα με κέφι και πειράγματα, γεγονός που ανεβάζει τη διάθεση στη σάλα. Αν υπάρχει δε και θαμώνας που γιορτάζει γενέθλια, το προσωπικό τραγουδά τις ευχές και γίνεται ένας μικρός χαμός.

Η λίστα κρασιών είναι ικανοποιητική σε έκταση, με περίπου 30 ετικέτες από τον κυπριακό και ελληνικό αμπελώνα χαμηλής και μεσαίας τιμολόγησης (€16-€32).

Βαθμολογία: 4/5

Για τη συγγραφή του κειμένου η επίσκεψη έγινε χωρίς γνωστοποίηση και χωρίς διαφημιστικό σκοπό. Ο λογαριασμός πληρώθηκε από την κα Γεωργαλλά.

Ειρήνη Γιωργάλλα: Τελευταία Ενημέρωση