ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό φόρεμα, χρυσά σανδάλια και ψάθινη τσάντα
 

Πώς να διατηρήσετε σε υψηλά επίπεδα την ψυχολογία σας την νέα χρονιά

Γιατί είναι σημαντικοί οι νέοι στόχοι;

Ζωή Τουτουντζίδου

Αυτή η περίοδος θεωρείται από τις πιο χαρούμενες, και ειδικά η Πρωτοχρονιά, αφού αποτελεί μία καλή ευκαιρία για να ξεκουραστούμε από τη πίεση της καθημερινότητας ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες περιορισμού, λόγω της πανδημίας. Η αλλαγή του χρόνου σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κύκλου και μια νέας αρχής. Ωστόσο, αυτό μπορεί να προκαλέσει άγχος και απογοήτευση σε πολλούς. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι την περίοδο των γιορτών μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων εμφανίζει συναισθήματα θλίψης ή ακόμη και κατάθλιψη, με την πανδημία και την κοινωνική αποστασιοποίηση που καλούμαστε καθημερινά να βιώνουμε να διογκώνει τα φαινόμενα αυτά.

Η «θλίψη» των γιορτών και ειδικά την πρωτοχρονιά δεν είναι κάτι σπάνιο, μπορεί να προκληθεί από μια σωρεία πραγμάτων, υπάρχουν ωστόσο τρόποι να αντιμετωπιστούν.

 

1. Νέοι στόχοι

Φέτος εστιάστε σε πιο ρεαλιστικούς στόχους, θέστε προτεραιότητες σύμφωνα με τις ανάγκες σας και επενδύστε σε αυτούς. Ένας βασικός επίσης λόγος που οδηγεί στη γιορτινή μελαγχολία είναι οι υψηλές και μη ρεαλιστικές προσδοκίες, αποφύγετε το βάζοντας ουσιαστικούς στόχους που έχετε πραγματικά ανάγκη.

2. Σωστή διαχείριση χρημάτων

Αποφύγετε την άσκοπη σπατάλη χρημάτων. Προγραμματίστε τα οικονομικά σας όσον τον δυνατόν καλύτερα, εστιάστε στις απαραίτητες ανάγκες.

3. Σωματική υγεία

Ασκηθείτε, γιατί η άσκηση ανεβάζει τα επίπεδα της διάθεσης και μειώνει το στρες και αποφύγετε τις καταχρήσεις που αυξάνουν τα συναισθήματα κατάθλιψης. Εστιάστε στην καλή σωματική υγεία, αφιερώστε χρόνο για εσάς μέσω της άθλησης. Επιλέξτε ένα πρόγραμμα γυμναστικής που σας ταιριάζει και δεν επιβαρύνει την καθημερινότητας σας.

4. Κοινωνική ζωή

Η πανδημία προκάλεσε έντονα προβλήματα σε πολλούς τομείς, όπως η υγεία, τα οικονομικά αλλά και τα κοινωνικά. Ίσως φέτος είναι η κατάλληλη στιγμή να βρείτε νέους τρόπους διασκέδασης, που δεν επηρεάζονται από τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, όπως μια βόλτα στην ύπαιθρό ή κάποιο νέο χόμπι.

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση