ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό φόρεμα, χρυσά σανδάλια και ψάθινη τσάντα
 

Ο λόγος που το βραδινό σεξ μάς κάνει καλό

Τα ευρήματα έρευνας

Ζωή Τουτουντζίδου

Τα περισσότερα ζευγάρια προτιμούν το σεξ τις βραδινές ώρες αφού έχουν ξεμπερδέψει με τις υποχρεώσεις της ημέρας και μπορούν άνετα πλέον να περάσουν χρόνο μαζί. Η ανάγκη αυτή των ζευγαριών βοηθάει στον οργανισμό και πιο ειδικά στην ποιότητα του ύπνου.

Συγκεκριμένα, έρευνα που έγινε στην Αυστραλία, στην οποία συμμετείχαν 460 άτομα 18 έως 70 ετών, υποστηρίζει ότι το βραδινό σεξ βελτιώνει τον ύπνο και λειτουργεί ως «αντίδοτο» στην αϋπνία.

photo by @Toa Heftiba on Unsplash

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

«Μετά τη σεξουαλική επαφή και τον οργασμό απελευθερώνεται μαζικά μια ορμόνη που ονομάζεται ωκυτοκίνη», αναφέρει ένας εκ των ερευνητών σε δημοσίευμα του. Η ορμόνη αυτή βοηθάει στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου και γενικότερα στην χαλάρωση, όπου σύμφωνα με τον Dr. Michele LaStella «Η ορμόνη αυτή, όπως και άλλες, λειτουργεί σαν ηρεμιστικό κι έτσι μας βοηθά να αποκοιμηθούμε πιο γρήγορα».

Ο ίδιος μάλιστα συστήνει όλα τα ζευγάρια ανεξαρτήτως ηλικιών να προτιμούν το σεξ από το να ασχολούνται με το κινητό τους πριν κοιμηθούν καθώς είναι μια συνήθεια που όλο και περισσότεροι τείνουν να εντάσσουν στην καθημερινότητα τους και συμβάλει αρνητικά τόσο στη ποιότητα του ύπνου όσο και τη ψυχική υγεία.

Ωστόσο, είναι πλέον και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η ακτινοβολία από την οθόνη του κινητού δυσκολεύει τον ύπνο, ενώ αντίθετα η ωκυτοκίνη βοηθάει στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση