ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Τα καλαμάκια προκαλούν ρυτίδες;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μαρία Σάββα

Οι γραμμές που δημιουργούνται πάνω από τα χείλη, γνωστές και ως "ρυτίδες του καπνιστή", έχουν προκαλέσει ανησυχία σχετικά με το αν τα καλαμάκια που χρησιμοποιούμε για να πίνουμε τα ροφήματά μας μπορούν να επιδεινώσουν αυτήν την κατάσταση.

Εν μέρει επηρεασμένοι από αυτήν την ιδέα, ορισμένοι κατασκευαστές προσφέρουν τώρα επαναχρησιμοποιούμενα "αντιρυτιδικά καλαμάκια". Αυτά τα καλαμάκια σχεδιάστηκαν για να μειώνουν το τράβηγμα που προκαλείται κατά τη χρήση τους, αλλά τα ερωτήματα παραμένουν ως προς την αποτελεσματικότητά τους.

Η δερματολόγος Michelle Henry επιβεβαιώνει την ανησυχία, επισημαίνοντας ότι το τράβηγμα που προκαλούν τα καλαμάκια μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία των ρυτίδων. Οι επιδράσεις αυτές, όμως, ενδέχεται να εμφανιστούν μετά από μακρόχρονη και συχνή χρήση. Σύμφωνα με τη δερματολόγο Serena Mraz, η γήρανση της επιδερμίδας είναι μια φυσιολογική διαδικασία που επηρεάζει όλους, ανεξάρτητα από τη χρήση καλαμακιών.

Τα "αντιρυτιδικά καλαμάκια" μπορεί να προσφέρουν κάποια ελαφρά ανακούφιση στην επιδερμίδα, αλλά δεν αποτελούν πλήρη λύση για την πρόληψη των ρυτίδων.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η φροντίδα του δέρματος και η προστασία από τον ήλιο είναι εξίσου σημαντικές για την πρόληψη της γήρανσης και τη διατήρηση μιας υγιούς επιδερμίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση