ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

10 πράγματα που δεν γνωρίζετε για το δέρμα σας

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος με τις σημαντικότερες και τις πιο ενδιαφέρουσες λειτουργίες. Πολλές από αυτές δεν τις γνωρίζουμε και είναι πραγματικά φανταστικες!

Έτσι κι εμείς συγκεντρώσαμε τα πιο σημαντικά και συναρπαστικά πράγματα που αξίζει να γνωρίζετε για το δέρμα σας.

  1. Το δέρμα σας χάνει περίπου 30.000 με 50.000 νεκρά κύτταρα το λεπτό.
  2. Το ανθρώπινο δέρμα έχει κατά μέσο όρο 300 εκατομμύρια κύτταρα.
  3. Ένα ηλιακό έγκαυμα θα προκαλέσει άμεση και ορατή βλάβη στο δέρμα αλλά μπορεί να χρειαστούν 20 με 30 χρόνια για να φανεί η ζημιά των ακτίνων UVA, οι οποίες διεισδύουν στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος.
  4. Το δέρμα σας είναι αδιάβροχο. Όσο χρόνο κι αν περάσετε μέσα στο νερό, τίποτα δεν θα εισχωρήσει σε αυτό, καθώς κάθε κύτταρο περιβάλλεται από λιπίδια όπως η χοληστερόλη και τα λιπαρά οξέα, τα οποία το κάνουν αδιάβροχο.
  5. Οι άνθρωποι προσπαθούν να ενυδατώσουν το δέρμα τους εδώ 10.000, από τη Μεσολιθική εποχή. Τότε, ο τρόπος που επέλεγαν να ενυδατώσουν το δέρμα τους ήταν ζωικό λίπος.
  6. Ο Ρωμαίος φυσικός Γαληνός δημιούργησε την πρώτη κρέμα προσώπου το 200 π.Χ., αναμειγνύονται κερί μέλισσας με έλαιο τριαντάφυλλου και νερό.
  7. Το αδιάλυτο δηλητήριο της μέλισσας είναι ο αγαπημένος τρόπος περιποίησης προσώπου της Kate Middleton. Εκτός του ότι είναι οδυνηρότατος, είναι και πανάκριβος, αφού κοστίζει πάνω από 55.000 δολάρια.
  8. άντρες έχουν υψηλότερη πυκνότητα κολλαγόνου από τις γυναίκες. Επειδή η περιεκτικότητα σε κολλαγόνο είναι τόσο στενά συνδεδεμένη με τα σημάδια γήρανσης, έχει ειπωθεί πως το δέρμα μιας γυναίκας είναι περίπου 15 χρόνια μεγαλύτερο από ότι ενός άντρα της ίδιας ηλικίας.
  9. Aν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω στη «Χρυσή Εποχή της Ισπανίας», το να έχεις χρυσαφένιο μαύρισμα, θεωρήσουν άσχημη. Έτσι, στην προσπάθεια τους να διατηρήσουν μία πορσελάνινη όψη οι γυναίκες έτρωγαν πηλό.
  10. Δύο ξεχωριστοί εφευρέτες και χημικοί, ο Eugene Schueller και ο Franz Greiter λέγεται πως δημιούργησαν τα πρώτα αντηλιακά τη δεκαετία του 1930. Ωστόσο, χρειάστηκαν να περάσουν 30 χρόνια για να μας εισάγει ο Greiter στον όρο «SPF».

 

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση