ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Naomi Campbell: Ο κόσμος της μόδας και της ομορφιάς θα αλλάξει μετά το #BlackLivesMatter

Η αλλαγή αυτή έχει ήδη ξεκινήσει

Ο κόσμος αλλάζει και μαζί του και η βιομηχανία της μόδας. Μετά την δολοφονία του Αφροαμερικάνου George Floyd από αστυνομικό, ο κύμα αντιδράσεων και το κίνημα Black Lives Matter δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Μάλιστα η Vogue και η Anna Wintour παραδέχτηκαν ότι είχαν κάνει λάθος και ζήτησαν συγνώμη.

«Αντιλαμβάνομαι πως η Vogue δεν βρήκε αρκετούς τρόπους να δώσει αξία και χώρο στους μαύρους συντάκτες, συγγραφείς, φωτογράφους, σχεδιαστές κι άλλους δημιουργούς. Έχουμε κάνει κι εμείς λάθη, δημοσιεύοντας εικόνες ή ιστορίες που ήταν οδυνηρές ή μισαλλόδοξες».

Είναι όμως αρκετό; Η Naomi Campbell σε συνέντευξή της στο Reuters δήλωσε ότι πρόκειται να αλλάξει ριζικά ο κόσμος της μόδας και η βιομηχανία της ομορφιά προωθώντας την διαφορετικότητα.

Η αλλαγή αυτή έχει ήδη ξεκινήσει αφού υπήρξαν εταιρείες που με τα προϊόντας του δεν ταίριαζαν σε όλους τους τόνους δέρματος. Ένα παράδειγμα είναι το foundation της γνωστής εταιρίας Beauty Blender το οποίο κυκλοφόρησε με πάρα πολλές αποχρώσεις ανοιχτόχρωμων τόνων και ελάχιστες αποχρώσεις σκουρόχρωμων. Τότε ξεκίνησε διαδικτυακά μια διαμαρτυρία στην οποία κατηγορούσαν την εταιρία για ρατσισμό. Μετά από το σκάνδαλο αναπόφευκτα ήρθε και η αλλαγή.

Η Naomi γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τον χώρο της μόδας ενώ ήταν και το πρώτο μαύρο μοντέλο που ήταν στο εξώφυλλο της γαλλικής Vogue. Στην συνέντευξή της τόνισε ότι, «Τώρα, ολόκληρος ο κόσμος βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος. Οι φωνές αρχίζουν να βγαίνουν προς τα έξω τώρα και αυτό το κοιτάω με αισιοδοξία ότι θα κερδίσουμε την ευκαιρία μας»

Όσον αφορά τις εταιρίες καλλυντικών και περιστατικά όπως εκείνο που προαναφέραμε δήλωσε ότι «Ξοδεύουμε πολλά χρήματα, είμαστε μεγάλοι καταναλωτές» αφήνοντας να εννοηθεί ότι η μη συμμόρφωση τους θα μπορούσε να φέρει μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση