ΣΑΛΑΤΕΣ

Δροσερό και λεμονάτο τζατζίκι

Αθηνά Λοϊζίδου


Η συνταγή είναι πάρα πολύ απλή, ενώ το ξύσμα λεμονιού δίνει μια ξεχωριστή γεύση στο τζατζίκι. Βασικό συστατικό για το τζατζίκι είναι το γιαούρτι. Προσωπικά χρησιμοποιώ το στραγγιστό γιαούρτι. Το τζατζίκι σερβίρεται ως ορεκτικό συνοδεύοντας κυρίως πιατά, ψητά κρέατα καθώς και άλλα ελληνικά φαγητά.

Υλικά
Για 6 μερίδες
2 ακαθάριστα, μέτρια αγγούρια, τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
1 κουταλάκι αλάτι
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Ξύσμα από τη φλούδα ενός λεμονιού
1/4 κουταλάκι λιωμένο σκόρδο
1 κουταλάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τριμμένο αγγούρι και το αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά και παίρνουμε όλο το μείγμα με τα χέρια μας και το πιέζουμε καλά να αποβάλει τα υγρά του. Πετάμε το νερό και τοποθετούμε το στραγγισμένο αγγούρι σε ένα στεγνό μπολ.
2. Στο μπολ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τo τζατζίκι με πιτούλες ως ορεκτικό ή ως συνοδευτικό για τα μπιφτέκια με φέτα, τη συνταγή των οποίων θα βρείτε σε αυτό το τεύχος.


Tags: Δροσερό και λεμονάτο τζατζίκι, σαλάτες, ορεκτικά, κουζίνα, Αθηνά Λοιζίδου

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)