ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Αποκλειστικό! Μάριος Ιορδάνους: Τι απαντά σε όσα ακούστηκαν


Μια εμφάνισή του και μόνο στην εκπομπή της Μελέτη έγινε αφορμή για να γραφτούν και να ακουστούν πολλά γι’ αυτόν. Ο Μάριος Ιορδάνους λύνει τη σιωπή του και απαντά για όλα όσα ακούστηκαν αποκλειστικά στο must online.

Μάριε με μια εμφάνιση σου στην Ελεονώρα Μελέτη ξεσήκωσες αντιδράσεις στην Κύπρο. Θεωρείς ότι δεν χειρίστηκες καλά το θέμα;

Θεωρώ ότι χειριστικά το θέμα με σοβαρότητα, χωρίς υπερβολές και χωρίς να προσβάλλω. Οι αντιδράσεις είναι λογικό να υπάρχουν από μια μερίδα ανθρώπων. Δεν μπορούμε όλοι να συμφωνούμε σε όλα. Ωστόσο, θεωρώ ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι αντιδράσεις ορισμένων ήταν υπερβολικές, σε σημείο να δείχνουν εμπάθεια στο πρόσωπό μου αλλά και να παραποιούν τα όσα έχω πει.

Γιατί πιστεύεις ότι σου έχουν «επιτεθεί» διάφοροι σε κάποια site, τα social media αλλά ακόμα και από εκπομπές;

Δεν μπορώ να γνωρίζω τι σκέφτεται ο καθένας και η καθεμία, ωστόσο το να λέω σε μια εκπομπή άλλα και να μεταφέρονται στα site ή στις εκπομπές διαφορετικά πράγματα είναι κάτι που θα πρέπει να απαντήσουν όλοι αυτοί που μου επιτέθηκαν με τρόπο που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασε ακόμα και τα όρια της ευπρέπειας. Ίσως με τις επικεφαλίδες που επέλεξαν ήθελαν να προκαλέσουν το κοινό και να πάρουν περισσότερες αναγνώσεις από χρήστες στο διαδίκτυο.

Εσύ τι έχεις να απαντήσεις σ αυτά όλα;

Έχω να πω ότι ήμουν καλεσμένος σε μια εκπομπή που έχει αρκετά καλές θεαματικότητες στην Ελλάδα, εκεί πήγα να μιλήσουμε και να σχολιάσουμε διάφορα θέματα, τα οποία δεν επιμελήθηκα. Θεωρώ ότι στην εκπομπή δεν ειπώθηκε κάτι που να προσβάλει, κάτι που να θίγει αξιοπρέπειες όπως έκανε, ευτυχώς μια πολύ μικρή μερίδα δημοσιογράφων, γιατί υπήρχαν και δημοσιογράφοι όπως ο Κώστας Κωνσταντίνου που είδα και μετέφεραν τα γεγονότα όπως ακριβώς έγιναν. Από την πλευρά μου δεν είπα το παραμικρό αρνητικό για την τηλεόραση στην Κύπρο και για να είμαστε ειλικρινείς, όταν εργάζεσαι σε έναν τηλεοπτικό σταθμό είναι λογικό να υποστηρίξεις πρώτα το σταθμό σου αλλά και τους παρουσιαστές του και να πεις καλά λόγια για εκείνους. Γιατί αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει.

Πικράθηκες ή ξαφνιάστηκες με όλα αυτά;

Να είμαι ειλικρινής λίγο και από τα δυο, αντιλαμβάνομαι και δέχομαι την κριτική αρκεί να μην περιέχει εμπάθεια. Δεν έχω απαίτηση να αρέσω παντού ή να με γνωρίζουν οι πάντες, δεν έχω απαίτηση να βλέπουν όλοι την εκπομπή που έκανα στο ΡΙΚ, η όποια κατά την προσωπική μου άποψη ήταν μια σοβαρή προσπάθεια στην κυπριακή τηλεόραση. Στα ειρωνικά σχόλια για το «σουπερ σταρ» της κυπριακής τηλεόρασης, τους υπαινιγμούς για το αν είμαι δημοσιογράφος αλλά και για τα ποσοστά τηλεθέασης της εκπομπής δύο πράγματα θέλω να πω, ποτέ δεν δήλωσα «σουπερ σταρ» και θεωρώ ότι είναι γελοίο να με παρουσιάζουν με αυτό τον τρόπο, όσο γι’ αυτά που γραφτήκαν για τα ποσοστά τηλεθέασης και την ιδιότητα μου ως δημοσιογράφος, είναι ψευδή και δεν με άγγιξαν καθόλου. Διάβασα και κάποια αρνητικά σχόλια για το γεγονός ότι χορηγός της εκπομπής είναι ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, αυτό δεν μου αφαιρεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου ο οποίος μπορεί να εκφέρει άποψη για οποιοδήποτε θέμα είτε αυτό είναι οικονομικό είτε κοινωνικό είτε ακόμα και για τα λεγόμενα life style θέματα.

Τελικά είπες κάτι κακό για την Χριστιάνα Αριστοτέλους;

Αν κάποιος καθίσει και ακούσει προσεκτικά τι έχω πει θα διαπιστώσει ότι εκτός από την προσωπική μου άποψη, απλώς μετέφερα και μια διαφορετική άποψη που έχει μια μερίδα ανθρώπων στην Κύπρο, ποτέ δεν χρησιμοποίησα την έκφραση που μου έχει αποδοθεί ότι η Χριστιάνα με έχει κουράσει και προκαλώ όποιον θέλει να ακούσουμε μαζί τι έχω πει. Τώρα αν θεωρείται αρνητικό να λες ότι μια παρουσιάστρια είναι όμορφη, ταλαντούχα και ΣΤΑΡ τότε ναι, να πω ότι έκανα λάθος, αν όλα αυτά είναι κατηγορίες φυσικά. Η έκφρασή μου δεν ξέρω τι κρύβεται από πίσω ίσως ήταν ένα λάθος της στιγμής και είχε να κάνει με το ότι δεν μπορώ να γνωρίζω τη συμφωνία που έχει κάνει με το κανάλι που συνεργάζεται. Δεν είναι του επίπεδου μου άλλα ούτε και της παιδείας να προσβάλλω ανθρώπους, πόσω δε μια γυναίκα, είτε είναι η Χριστιάνα Αριστοτέλους είτε οποιαδήποτε άλλη, όπως άφησαν κάποιοι άλλοι να εννοηθεί.

Ποια η γνώμη σου για τη Χριστιάνα;

Όπως είπα στην εκπομπή και κάποιοι ξέχασαν να το μεταφέρουν, θέλω να πιστεύω όχι εσκεμμένα, θεωρώ τη Χριστιάνα μια πολύ όμορφη και ταλαντούχα παρουσιάστρια. Αν ποτέ με κούραζε ή με ενοχλούσε κάτι δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να πω την άποψή μου εφόσον φυσικά με ρωτούσαν. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που διστάζω να πω αυτό που πιστεύω. Το μόνο που έχω να πω είναι και να είναι σίγουρη ότι δεν είχα σκοπό να έρθω σε σύγκρουση μαζί της, δεν έχω λόγο άλλωστε.

Τελικά τι έγινε και δεν θα παρουσιάσεις το «Είμαστε εδώ» στο ΡΙΚ φέτος;

Επειδή έχω μάθει να είμαι ειλικρινής θα το κάνω και τώρα. Πριν από λίγες ημέρες ενημερώθηκα από τους υπεύθυνους της εκπομπής, ότι πρόκειται να εξετάσουν και άλλα πρόσωπα για την παρουσίαση της συγκεκριμένης εκπομπής, κατά πάσα πιθανότητα, λοιπόν, δεν θα είμαι εγώ ο παρουσιαστής του «Είμαστε εδώ». Αυτό φυσικά δεν επηρεάζει τις σχέσεις μου με το κανάλι και τους συνεργάτες μου στην εκπομπή τις οποίες χαρακτηρίζω άψογες. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι τους ευχαριστώ όλους γι’ αυτά τα δύο υπέροχα χρόνια.

Ακούστηκε ότι θα λάβεις μέρος σε ένα σίριαλ. Ισχύει;

Δέχθηκα μια πρόταση, ισχύει αυτό που ακούστηκε, ωστόσο τελικά τα γυρίσματα πήραν αναβολή για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν.

Θα επιδιώξεις καριέρα στην Ελλάδα; Είχες κάποιες προτάσεις;

Κάθε πρόταση είναι σίγουρα τιμητική, άλλωστε ο καλός δημοσιογράφος εξετάζει όλα τα δεδομένα και αποφασίζει ανάλογα. Έχω εργαστεί στο παρελθόν στην Ελλάδα τόσο στην τηλεόραση όσο και στο ραδιόφωνο και τον Τύπο, όποτε το έδαφος μου είναι γνώριμο. Τώρα για το αν υπάρχουν προτάσεις ή συζητήσεις δεν θα ήθελα να αποκαλύψω περισσότερα.


Tags: Μάριος Ιορδάνους, Ελεονώρα Μελέτη, gossip, news

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)