ΤΑΞΙΔΙ

Πάμε Σαντορίνη


Καθώς το πλοίο μπαίνει στο λιμάνι κι αντικρίζει κανείς αυτό το θαύμα της φύσης, τα συναισθήματα μπερδεύονται. Από τη μια η άγρια όψη των ηφαιστειακών πετρωμάτων και από την άλλη η κυκλαδίτικη γοητεία των οικισμών δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό που συναρπάζει κάθε επισκέπτη.

Το νησιώτικο σύμπλεγμα της Σαντορίνης αποτελείται από τη Θήρα, τη Θηρασιά, το Ασπρονήσι, τη Παλιά και τη Νέα Καμένη. Βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο των Κυκλάδων και σε απόσταση 63 ναυτικά μίλια βόρεια της Κρήτης.
Παρόλο που διατηρεί το παραδοσιακό χρώμα των Κυκλάδων, ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα νησιά λόγο της πολύπαθης ιστορίας της. Η Σαντορίνη καταστράφηκε και ξαναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της, γεγονός που στιγμάτισε το τόπο αλλά και τους κατοίκους της, οι οποίοι διαμόρφωσαν την ιδιαίτερη κουλτούρα τους.

Η Σαντορίνη έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη. Οδοιπορικά στο χθες και στο σήμερα του τόπου, στιγμές ξεγνοιασιάς στις κοσμικές ή ερημικές παραλίες, επιλογές για αθλητικές δραστηριότητες και φυσικά έντονη νυχτερινή ζωή. ρίσκεται ανάμεσα στην Ίο και την Ανάφη. Είναι φημισμένη για το ηφαιστιογενές τοπίο της, την θέα που κόβει την ανάσα αλλά  και τα ανεπανάληπτα ηλιοβασιλέματα που μένουν χαραγμένα στην καρδιά όποιου τα δει έστω και μια φορά!

Οι μοναδικές παραλίες της με τις σκούρες αμμουδιές και τα βότσαλα καθώς και τα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά, όπως η παραλία της Περίσσας και του Καμαρίου, είναι κάτι που θα βρει κανείς παντού στη Σαντορίνη.

Η Θήρα, η πρωτεύουσα της Σαντορίνης με την εκπληκτική αρχιτεκτονική, παντρεύει το Βενετσιάνικο και το Κυκλαδίτικο στοιχείο, τα άσπρα πλακόστρωτα δρομάκια πάνω στις καλντέρες που είναι γεμάτα με μαγαζιά, ταβέρνες, cafe, bar, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία. Η Θέα την οποία μπορεί να απολαύσει κανείς από τα περισσότερα καταλύματα του νησιού είναι μοναδική και ειδικά κατά την δύση του ηλίου που ο ουρανός παίρνει τα πιο γλυκά του χρώματα, το θέαμα όλα σε πάνω από περίπου 300 μέτρα υψόμετρο από το λιμάνι της! Δεν είναι άλλωστε τυχαίο  ότι το νησί της Σαντορίνης συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ομορφότερα νησιά του κόσμου, για την ξεχωριστή αίσθηση που προκαλεί στον επισκέπτη.
Η Σαντορίνη είναι γεμάτη ζωντάνια, ενέργεια, ερωτισμό και μαγεία. Είναι το μέρος που εμπνέει και προκαλεί. Είναι ο τόπος στον οποίο κανείς επιστρέφει ξανά και ξανά...

 


Tags: Ταξίδι, Travel, Σαντορίνη

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)