ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΖΟΝ

Nicola Formichetti: Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Diesel


  • O ιδρυτής της Diesel, Renzo Rosso και ο Nicola Formichetti

    O ιδρυτής της Diesel, Renzo Rosso και ο Nicola Formichetti

Μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του από τον οίκο Mugler, ο σχεδιαστής Nicola Formichetti – γνωστός από τις συνεργασίες του με τη Lady Gaga – ανακοίνωσε επίσημα πως η νέα του συνεργασία είναι με την εταιρεία Diesel.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση Τύπου, ο σχεδιαστής θα είναι ο πρώτος επίσημος καλλιτεχνικός διευθυντής του brand και θα είναι υπεύθυνος όχι μόνο για τον σχεδιασμό προϊόντων αλλά και για τις καμπάνιες προώθησης τους, ενώ ο ίδιος δήλωσε πως θα επιβλέπει την κάθε λεπτομέρεια, μέχρι και τη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων των καταστημάτων.

«Επιτέλους γνώρισα κάποιον που είναι το ίδιος τρελός με μένα», δήλωσε ο ιδρυτής της Diesel, Renzo Rosso. «Ο Nicola μοιράζεται το ίδιο όραμα με μένα και μου δίνει πραγματική έμπνευση το να δουλεύω μαζί του. Είμαστε σαν δύο δημιουργικοί πλανήτες που συγκρούονται για να δημιουργήσουν νέες, τρελές, απίστευτες ιδέες. Με τη βοήθεια του θα καταφέρω να σπάσω ακόμη περισσότερους κανόνες και να φέρω την Diesel σε νέα επίπεδα».

Παρόλο που ο Formichetti εγκατέλειψε επίσημα τον οίκο του Thierry Mugler, αυτή η συνεργασία του φαίνεται να βρισκόταν στα σκαριά για πάνω από ενάμισι χρόνο. Σύμφωνα με το περιοδικό WWD, ο Rosso είχε επισκεφτεί ένα από τα pop-up stores του Formichetti τον Σεπτέμβριο του 2011 και ενθουσιάστηκε τόσο πολύ που αποφάσισε να τον πολιορκήσει μέχρι να πει το «ναι» σε μία μελλοντική συνεργασία.
Ενώ ο ίδιος ο Formichetti δήλωσε πως λάτρευε την Diesel εδώ και χρόνια, όταν στη δεκαετία του ’90 ο τότε 18χρονος Nicola σπούδαζε αρχιτεκτονική στο Λονδίνο. Η απόφαση του να εγκαταλείψει τον οίκο Mugler από την άλλη, ήρθε όταν η σκληρή πραγματικότητα των περιορισμένων budget πολλές φορές ερχόταν σε σύγκρουση με το καλλιτεχνικό του όραμα, το οποίο πολλές φορές έπρεπε να περιορίσει.

Από την άλλη η πρόταση του Rosso ήταν άκρως δελεαστική αφού οι πωλήσεις του brand έχουν μεγαλώσει κατά 1 δισεκατομμύριο δολάρια τον τελευταίο χρόνο και ο διευθυντής και ιδρυτής της Diesel φαίνεται πρόθυμος να αφήσει τον σχεδιαστή ελεύθερο να κάνει ό,τι ο ίδιος επιθυμεί.
«Εγώ και η Diesel έχουμε τις ίδιες αρχές – δεν υπάρχουν κανόνες! Το σημαντικότερο είναι να νιώθεις πως εσύ έχεις τη δύναμη, πως είσαι ελεύθερος να κάνεις ότι θέλεις», δήλωσε ο Formichetti. Ο οποίος δήλωσε πως το όραμα του για το brand είναι να το δει να εξελίσσεται σε ένα full οίκο, έχοντας κατά συνέπεια στα σχέδια του να δημιουργήσει κομμάτια υψηλής ραπτικής με την υπογραφή Diesel.

Αλλά παρόλο που τα πρώτα προϊόντα σχεδιασμένα από τον Formichetti δε θα κυκλοφορήσουν στα καταστήματα Diesel πριν το 2014, η επίδραση του έχει ήδη γίνει αισθητή καθώς σήμερα μαζί με τα νέα της επίσημης πρόσληψής του έχει κυκλοφορήσει και το πρώτο του project με τίτλο DIESELREBOOT που έχει ως στόχο να «κινητοποιήσει έναν αριθμό ανερχόμενων καλλιτεχνών να συνεργαστούν μαζί του», όπως εξήγησε ο ίδιος.


Tags: News, αυτή τη σεζόν, Diesel, Nicola Formichetti, celebs

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)