ΧΡΥΣΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Η επώνυμη τσάντα και τα Ανάκτορα Βουλής


Η επώνυμη τσάντα και τα Ανάκτορα Βουλής

100 εκατομμύρια… Αρχική τιμή. Για να συνεδριάζουν μια, μόνο μια, φορά τη βδομάδα. Που ούτε ακριβώς αυτό ισχύει μια που το κλείνουν μαζί με τα σχολεία, Χριστούγεννα, Πάσχα Καλοκαίρι, διακοπές, αργίες κτλ. 100 εκατομμύρια, αρχική τιμή, για τα 56 άτομα που είναι οι βουλευτές μας, οι οποίοι στην παρούσα φάση δεν είναι καν 56. Είναι 55, μια που ο ένας δεν εμφανίστηκε ποτέ κι ας μην το λέει κανένας ποτέ. Που τελικά ούτε 55 είναι, διότι σε μια έδρα έκανε κατακράτηση η αρχι-πατριώτισσα Ελένη Θεοχάρους, αν θυμάστε με το γνωστό της νάζι, «πάω, δεν πάω». Που ούτε 54 είναι, διότι ένας αριθμός από αυτούς, άγνωστος κι αυτός, πατάει δεν πατάει 6-8 φορές το χρόνο. Συνεπώς με ένα συντηρητικό υπολογισμό, μιλάμε για καμιά 45αριά βουλευτές, οι οποίοι στον ελεύθερο τους χρόνο παρουσιάζονται στη βουλή σε ταχτική βάση. Από αυτούς βάζω το χέρι στη φωτιά, πάνω από 15, δεν είναι όσοι εμφανίζονται στα γραφεία που διατηρούν εκεί, σε καθημερινή βάση, ολόχρονα.

Με λίγα λόγια, θα κτίσουμε μια βουλή- Ανάκτορο, το κόστος της οποίας θα ξεκινά στα 100 εκ., για να καταλήξει το πιο πιθανόν, όπως η κυπριακή ιστορία μας έχει δείξει να κοστίσει τα διπλάσια, άντε μην λέω υπερβολές, αλλά και πάλι με ένα επίσης συντηρητικό υπολογισμό, θα καταλήξει να κοστίσει στα 150 εκ, για να διατηρούν εκεί γραφείο γύρω στα 15 άτομα και να εμφανίζονται οι υπόλοιποι ας πούμε καμιά 40(;) μια φορά τη βδομάδα, να συνεδριάζουν για πέντε, με έξι ώρες… Πέστε δέκα αν βάλουμε και τις παρουσίες, όχι όλων, αλλά ορισμένων, στις Επιτροπές.

Βεβαίως τα νέα Ανάκτορα της βουλής δεν αφορούν τους παρόντες βουλευτές, ούτε καν αυτούς που θα έρθουν σε … εφτά θητείες, όπως επίσης η ιστορία έχει επιδείξει σε ότι αφορά τους χρόνους ρεκόρ στους οποίους διεκπεραιώνουμε, ότι μπει στα σκαριά. Θα δώσει λοιπόν ο κύπριος πολίτης γύρω στα 150 εκ., για να στεγάζονται όταν ευκαιρούν από τις άλλες προσωπικές, κομματικές, κοινωνικές υποχρεώσεις οι βουλευτές, εφτά θητείες μετά, όταν πολλοί από εμάς έχουμε κάποιες σοβαρές υποψίες ότι παίζεται εάν θα υπάρχει κυπριακή δημοκρατία στο μακρινό αυτό μέλλον. Εκτός και αν επαληθευτούν οι χρησμοί του Μόρφου Νεόφυτου ο οποίος συνομιλεί με κρυφούς Αγίους και ξέρει ήδη το λαμπρό μέλλον που μας περιμένει, εάν μετανοήσουμε, που δεν το πολυβλέπω με το lifestyle που έχουμε υιοθετήσει. Σημειώστε πως τα ίδια άτομα που έχουν εγκρίνει την ανέγερση των Ανακτόρων, είναι τα ίδια άτομα που ψηφίζουν τους νόμους αυτού του κράτους, που ψηφίζουν για την Οικονομία του τόπου, την Παιδεία, τον Πολιτισμό την Υγεία, την
ασφάλεια και το μέλλον μας. Να μια ανατριχιαστική διαπίστωση.

Βρακί δεν είχε ο κώλος μας, Ανάκτορα Βουλής, ονειρευόταν.

Στη θέση του ανύπαρκτου σλιπ, ο καθ ένας από εμάς, μπορεί να αυτοσχεδιάσει και να βάλει ότι θέλει: κάποιος μπορεί να πει πως βρακί είναι ο κλιματισμός στα σχολεία, άλλος, η συντήρηση των ανύπαρκτων δρόμων, άλλος ο φωτισμός στον αυτοκινητόδρομο, άλλος τα πεζοδρόμια, άλλος η καθαριότητα των πόλεων, άλλος οι δημόσιες συγκοινωνίες, άλλος, ένα νοσοκομείο στη Λεμεσό ή την Πάφο, άλλος η φροντίδα των ηλικιωμένων, μην ανησυχείτε, ο κατάλογος του τι καλύτερο θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει, με 150 εκ ευρώ, αντί για μια Βουλή αδειανή, για μια Ελένη (Σταύρου Απρόσιτη) είναι ανεξάντλητος. Η μεγαλομανία του περαστικού Προέδρου της Δημήτρη Συλλούρη στην πλάτη του θύματος- κύπριου πολίτη, είναι μεγαλειώδης, αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Κατά τα άλλα ακούμε οι γυναίκες, κατά κόρον, κριτική γιατί κάποιες από εμάς, λέει, ξοδεύουμε επιπόλαια τα δικά μας λεφτά, όχι τα ξένα, π.χ. σε μια τσάντα που μπορεί να αξίζει όσο ένας μισθός μας. Τουλάχιστον εμείς κάνουμε χρήση της τσάντας statement που αγοράζουμε.

Μπορούν να πουν το ίδιο οι Βουλευτές για το κτήριο της Βουλής;


Tags: blog, Χρύσα Αναστασίου, επώνυμη, τσάντα, Ανάκτορα Βουλής, Κύπρια

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)