ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Καλλιόπη Ασικίδη: «Το ραδιόφωνο είναι ταξίδι φαντασίας»

Παύλος Χατζηλοΐζου


Λοιπόν, Love FM 100.7 για άλλη μια χρονιά. Πώς είναι να κάνεις εκπομπή στο πιο ερωτικό ραδιόφωνο του νησιού;
Κάθε σαββατοκύριακο είναι σαν να έχω κλείσει τραπέζι στα πιο αγαπημένα μου καφέ στον κόσμο. Άλλα σαββατοκύριακα με τρελαίνει ένα ζεστό γαλλικό κρουασάν και άλλα μεθώ με το άρωμα ενός γνήσιου αραβικού μόκα καφέ. Είναι ένα ατελείωτο ταξίδι φαντασίας παρέα με το πιο ερωτικό ακροατήριο της Κύπρου.

Τι κάνει την εκπομπή σου να ξεχωρίζει από αντίστοιχες εκπομπές στο κυπριακό ραδιόφωνο;
Όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με το ραδιόφωνο, πρώτο μου μέλημα είναι να μην αλλοιώσω τον χαρακτήρα μου. Θέλω ο κόσμος που με ακούει από το ραδιόφωνο και ο κόσμος που με γνωρίζει προσωπικά να έχουν την ίδια άποψη για μένα. Άρα βασικά μου στοιχεία που κάνουν τις εκπομπές μου να ξεχωρίζουν είναι η απλότητα, η αλήθεια, η αμεσότητα, η θετική ενέργεια και η μη ανάγκη μου για δηθενισμό!

Τι σχόλια λαμβάνεις από τον κόσμο;
Όταν με γνωρίζουν από κοντά, μού λένε ότι είμαι το ίδιο αληθινή με αυτό που βγάζω στο ραδιόφωνο.

Αλήθεια, πώς μπήκε το ραδιόφωνο στη ζωή σου; Ήρθε τυχαία ή ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα;
Το ραδιόφωνο είναι στο DNA της οικογένειάς μου. Πολύ προτού εγώ γεννηθώ η μητέρα μου ήταν ήδη πετυχημένη ραδιοφωνική παραγωγός. Μεγάλωσα μέσα στα στούντιο και παντρεύτηκα έναν θεότρελο ραδιοφωνικό παραγωγό που κάποια στιγμή εκεί που δεν το περίμενα μού ξύπνησε την κρυφή μου αγάπη για το ραδιόφωνο. Με βοήθησε να τολμήσω.

Μιας και εργάζεσαι σε μουσικό ραδιόφωνο, ποια είναι η δική σου σχέση με τη μουσική;
Είναι η σχέση της βούρτσας (γέλια)! Από μικρή τραγουδούσα όλες τις επιτυχίες με μια βούρτσα για μικρόφωνο και έκανα σχολιασμούς. Ε, απλά κάποια στιγμή η βούρτσα έγινε πραγματικό μικρόφωνο!

Ποια είναι τα αγαπημένα σου τραγούδια αυτήν την περίοδο;
Είναι τόσο μεγάλη η γκάμα των τραγουδιών που παίζουμε στο Love FM 100.7 που κάθε βδομάδα όλο και κάποιο καινούργιο θα με κερδίσει. Αυτή την περίοδο πιάνω τον εαυτό μου να σιγοτραγουδά το «Doin time» της Lana Del Ray.

Πώς βλέπεις την εικόνα του σημερινού ραδιοφώνου, δεδομένου ότι κυριαρχεί το playlist;
Όλα είναι σχετικά. Ένας ραδιοφωνικός σταθμός στήνει το playlist του βάσει του ύφους που θέλει να μεταφέρει στο ακροατήριό του. Με την ίδια λογική στελεχώνει τις εκπομπές του με άτομα που ταιριάζουν σε αυτό το ύφος. Μια λεπτομέρεια που πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι ένα μέρος του playlist αποτελείται και από εισηγήσεις των ίδιων των ραδιοφωνικών παραγωγών.

Θυμάσαι το πιο αστείο περιστατικό που σού έχει συμβεί on air;
Μου έκαναν τον περασμένο Σεπτέμβρη surprise party στα γενέθλιά μου μέσα στο στούντιο και on air! Αν βλέπατε το πρόσωπό μου την ώρα που μπήκαν με την τούρτα μέσα, σίγουρα θα λέγατε ότι είναι το πιο αστείο πράγμα που έχετε δει.

Παρακολουθείς τηλεόραση; Ποια προγράμματα προτιμάς;
Δεν κρύβω ότι είμαι φαν των σειρών του Netflix ή του FOX. Αν θα δω κάτι στην κυπριακή τηλεόραση, θα είναι ή ο «Πιο αδύναμος κρίκος» ή ο Λούης Πατσαλίδης ή το «Master Chef».

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που σού λείπει από την τηλεόραση και που θα ήθελες να δεις;
Ναι, τα ντοκιμαντέρ. Τα ντοκιμαντέρ είναι μια τεράστια τηλεοπτική φιλοσοφία που δεν την έχει ασπαστεί δυστυχώς κανένα κυπριακό κανάλι.

Εκτός από το ραδιόφωνο, με τι άλλο ασχολείσαι αυτήν την περίοδο;
Το ραδιόφωνο είναι έρωτας, άρα δεν το θεωρώ επάγγελμα, αλλιώς παρεξηγείται (γέλια)! Ασχολούμαι με αυτό που έχω σπουδάσει.
Πώς θα περάσεις το καλοκαίρι σου;
Άφησα έξω και τα καλοκαιρινά ρούχα και τα χειμωνιάτικα. Και τα μαγιό και τα αδιάβροχα. Αντί να σού πω εγώ πώς θα περάσω το καλοκαίρι, ρώτα τον καιρό πώς θα περάσω το καλοκαίρι. Αυτός ξέρει καλύτερα.

*H Καλλιόπη Ασικίδη έχει «μισή-μισή» καταγωγή μιας και η μαμά της είναι από την Κύπρο και ο μπαμπάς της ήταν από τη Χίο. Έχει σπουδάσει στην Αγγλία design και communication media, το οποίο εξασκεί μέχρι και σήμερα. Στο ραδιόφωνο είναι παρούσα τα τελευταία 15 χρόνια. Έχει ένα γιο που σπουδάζει και αυτός τον κόσμο της μουσικής και των στούντιο. Είναι παντρεμένη με τον Ρένο Ασικίδη, με τον οποίο υπήρξε για αρκετά χρόνια ραδιοφωνικό δίδυμο. Δηλώνει πρωταθλήτρια στο τάβλι.

Πηγή: ΤηλεΏρες


Tags: καλλιόπη ασικίδη, love fm 100.7