ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Εριλένα Πελαγία: «Δεν υπάρχει ‘ελαφριά’ δημοσιογραφία»

Παύλος Χατζηλοΐζου


Εριλένα, σε βλέπουμε στην εκπομπή «Με αγάπη Χριστιάνα» του Alpha. Πώς προέκυψε η συμμετοχή σου;
Έχω την εντύπωση πως η δική μου συμμετοχή ήταν πολύ πιο εύκολη και τυχαία από άλλους συναδέλφους. Με τον ερχομό της Χριστιάνας στον Klik FM και αφού δουλέψαμε για λίγο μαζί, προέκυψε η ανάγκη στην εκπομπή της για πλήρωση κενής θέσης. Τής άρεσα, μού άρεσε το ενδεχόμενο και έτσι προέκυψε.

Πώς νιώθεις για τη συμμετοχή σου στην εκπομπή;
Όπως σού είπα, μού άρεσε το ενδεχόμενο να δουλέψω στην τηλεόραση και ειδικά με τα άτομα τα συγκεκριμένα. Κάτι που επαληθεύτηκε στο τέλος αφού όλοι μας είμαστε μια οικογένεια ενώ και το κλίμα στον Alpha είναι εξαιρετικό μεταξύ όλων των συναδέλφων και του διευθυντικού προσωπικού. Περνάμε υπέροχα και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Νιώθω υπέροχα.

Αλήθεια, ποιο είναι το μυστικό επιτυχίας της εκπομπής;
Η ομαδικότητα, η αυθεντικότητα και η τρέλα μας (και πίστεψέ με, έχουμε αρκετή). Γενικότερα το ότι περνάμε απίστευτα ωραία τόσο on όσο και off camera, και είναι κάτι που φαίνεται και το εισπράττει ο κόσμος.

Πώς προέκυψε το θεατρικό ύφος του ενθέτου που παρουσιάζεις; Ήταν δική σου ιδέα;
Σε τέτοιου είδους εκπομπές πρέπει να «γεννάς» συνέχεια ιδέες. Κάποιες αρέσουν, αναπτύσσονται, εξελίσσονται και βγαίνουν στον αέρα και κάποιες άλλες όχι. Αυτή άρεσε και προχώρησε.

Δεν φοβάσαι μήπως ταυτιστείς με αυτό που πολλοί θεωρούν ως το πιο «ελαφρύ» κομμάτι της δημοσιογραφίας;
Από τα πόσα κιλά και κάτω πρέπει να είναι ένα θέμα για να συμπεριλαμβάνεται στο ελαφρύ κομμάτι της δημοσιογραφίας; Πέρα από την πλάκα, δεν θεωρώ ότι υπάρχει ελαφριού και βαριού τύπου δημοσιογραφία, δεν μιλάμε για βιομηχανία. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο καθορίζεται το είδος, αν μπορώ να το αποκαλέσω έτσι, είναι με το πόσο πολύ σέβεσαι τον τηλεθεατή, ακροατή και αναγνώστη. Όχι το θέμα με το οποίο καταπιάνεσαι.

Ποια είναι η σχέση σου με τη Χριστιάνα Αριστοτέλους;
Άριστη. Η Χριστιάνα έχει το πιο θετικό στοιχείο: είναι πάνω από όλα άνθρωπος. Μαζί της μπορείς να συζητήσεις για τα πάντα και να σού δώσει λύσεις για τα πάντα.

Σε φοβίζει ο ανταγωνισμός με τις εκπομπές που προβάλλονται ταυτόχρονα με το «Με αγάπη Χριστιάνα»;
Αν και τετριμμένο αυτό που θα πω, είναι η αλήθεια. Το μόνο που έχεις να πάρεις από τον ανταγωνισμό είναι να γίνεις καλύτερος. Αν φοβάσαι το να γίνεις καλύτερος, τότε μην ασχολείσαι.

Μιας και μιλάμε για ανταγωνισμό, τον έχεις βιώσει προσωπικά;
Ο ανταγωνισμός είναι εκεί και υπάρχει μεταξύ «αντίπαλων» καναλιών και εκπομπών. Αλλά πρέπει να θέλεις για να μπεις στη διαδικασία του ανταγωνισμού. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι τη δουλειά σου όσο καλύτερα μπορείς και να μην ασχολείσαι με άλλους.

Σε ικανοποιούν τα νούμερα τηλεθέασης της εκπομπής; Τα θεωρείς εργαλείο για τη δουλειά σου;
Ναι, είμαστε όλοι πολύ ικανοποιημένοι γιατί δουλεύουμε σκληρά και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Είναι ένα εργαλείο, η αλήθεια είναι. Όταν ξέρεις να τα διαβάσεις και να πάρεις τα μηνύματα που πρέπει, αποτελούν πολύτιμο εργαλείο.

Μέχρι τώρα σε έχουμε δει να συμμετέχεις στο πάνελ της εκπομπής. Θα ήθελες να παρουσιάσεις δική σου εκπομπή κάποια στιγμή;
Θα ήθελα κάποια στιγμή αλλά όχι παρόμοιου τύπου ψυχαγωγική εκπομπή. Αυτό που θα ήθελα κάποια στιγμή -αν μού δοθεί η ευκαιρία- είναι να παρουσιάσω ένα τηλεπαιχνίδι.

Τι πιστεύεις για το επίπεδο της κυπριακής τηλεόρασης;
Χρόνο με τον χρόνο ανεβαίνει το επίπεδο της κυπριακής τηλεόρασης και θεωρώ ότι ακόμη έχει πολλά να δώσει, αρκεί να γίνονται σωστές παραγωγές. Βασικά το πρόβλημα της κυπριακής τηλεόρασης και γενικά του καλλιτεχνικού χώρου είναι οι χαμηλοί προϋπολογισμοί λόγω μεγεθών. Ταλέντο, επαγγελματισμός και διάθεση υπάρχουν άφθονα.

Με ποια πρόσωπα της κυπριακής τηλεόρασης θα ήθελες να συνεργαστείς στο μέλλον;
Έμαθα να βλέπω το παρόν και να ζω το σήμερα και σήμερα είμαι πάρα πολύ καλά. Έχω πολλά χρόνια μπροστά μου ακόμα να δω, να γνωρίσω και να μάθω.

 

Note

Η Εριλένα Πελαγία γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1994 και έζησε τα παιδικά της χρόνια στην Κακοπετριά. Σπούδασε δημοσιογραφία στην Αθήνα. Μια από τις μεγαλύτερές της αγάπες εκτός από την τηλεόραση είναι το ραδιόφωνο. Ως ραδιοφωνική παραγωγός δούλεψε στους σταθμούς Δρόμος FM, Choice FM και Klik FM, όπου εργάζεται μέχρι και σήμερα.

ΠΗΓΗ: ΤΗΛΕΩΡΕΣ


Tags: Εριλένα Πελαγία, δημοσιογράφος, συνεντεύξεις, δημοσιογραφία, επάγγελμα, Κύπρος, Χριστιάνα Αριστοτέλους. επιτυχία

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)