ΣΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Οι συνταγές που πρέπει να δοκιμάσετε σήμερα


Εύκολο ντιπ με ρεβίθια και παντζάρι 

 

Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολο

Χρόνος ετοιμασίας: 15΄

Χρόνος ψησίματος αν χρησιμοποιήσουμε ξηρά φασολιά: 40΄στη χύτρα ταχύτητας

 

Υλικά

250 γρ. ξερά ρεβίθια ψημένα μέχρι να μαλακώσουν ή 550 γρ. ψημένα

1 μέτριο παντζάρι καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια

35 γρ. ταχίνι

20 γρ. ζάχαρη

¼ κουταλάκι ρίγανη

¼ κουταλάκι πάπρικα

2 κουταλάκια αλάτι

¼ κουταλάκι πιπέρι

¼ κουταλάκι τσίλι σε σκόνη (chilli powder)

80 ml νερό

 

Υπέροχο ντιπ που φτιάχνεται πολύ εύκολα, ειδικά αν θα χρησιμοποιήσετε έτοιμα ψημένα ρεβίθια. Αλλιώς ψήστε τα δικά σας, μουλιάζοντάς τα από το προηγούμενο βράδυ σε νερό και μετά ψήνοντάς τα στη χύτρα ταχύτητας ή σε κατσαρόλα. Σερβίρετέ τα με σπιτικά πιτάκια από αραβική πίτα, τη συνταγή των οποίων μπορείτε να βρείτε εδώ https://www.athenarecipes.com/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=683&show=Y

Κοτόπουλο Satay

 

Ίσως το πιο αγαπημένο μου από τα ασιατικά πιάτα. Το ξεχωρίζω για τον τέλειο συνδυασμό γεύσεων που προσφέρει. Σερβίρουμε το κοτόπουλο αυτό με απλό ρύζι και φασολάκια ψημένα στον ατμό.

 

Για 4 μερίδες

 

Yλικά

400 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους

30 γρ. φιστικοβούτυρο

30 γρ. γιαούρτι

20 γρ. καρύδα

50 ml Soy Sauce Knorr Asia

50 ml Sweet Chilli Sauce Knorr Asia

200 γρ. ρύζι basmati ή jasmine ψημένο ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας

 

Εκτέλεση

1. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου. Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο, το γιαούρτι, την καρύδα, το soy sauce και το sweet chilli sauce και ανακατεύουμε καλά.

2. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι που διαθέτει καπάκι. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και όλο το μείγμα σος στο τηγάνι και ψήνουμε έχοντας το τηγάνι καλυμμένο την περισσότερη ώρα ψησίματος. Γυρίζουμε το κοτόπουλο μία φορά για να ψηθεί καλά και από τις 2 πλευρές. Είμαστε προσεκτικοί να μην το βαρυψήσουμε, επειδή δεν θα παραμείνει μαλακό.

3. Σερβίρουμε το κοτόπουλο σε ξύλινες σμίλες για όμορφη παρουσίαση μαζί με το ρύζι και το φασολάκι.

Μους με βερίκοκα και γιαούρτι

 

Ελαφρύ, νόστιμο και δροσερό γλυκό φτιαγμένο με ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής, τα βερίκοκα.

 

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Χρόνος ετοιμασίας: 10΄

 

Για 1 μεγάλο μπολ

 

Υλικά

2 μπανάνες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια

500 γρ. βερίκοκα χωρίς κουκούτσι

1 κιλό γιαούρτι Χαραλαμπίδης Κρίστης Στραγγάτο Light

250 γρ. ζάχαρη

250 ml ζεματιστό νερό

2 φακελάκια ζελατίνη

 

Εκτέλεση

1. Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα φρούτα μαζί με το γιαούρτι και τη ζάχαρη.

2. Βάζουμε το ζεματιστό νερό σε ένα φλιτζάνι και διαλύουμε μέσα τη ζελατίνη.

3. Ρίχνουμε τη διαλυμένη ζελατίνη στο μπλέντερ και κτυπούμε για 1 λεπτό ή μέχρι να έχουμε ένα πολτό.

4. Βάζουμε το μείγμα στο μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο 3 ώρες για να πήξει και να παγώσει.

4. Σερβίρουμε τη μους με φρέσκα βερίκοκα.

 


Tags: συνταγές, φαγητό, πιάτα, γλυκό, κοτόπουλο