MUSTDECO DESIGN

Και οι τοίχοι έχουν την… τύχη τους


Κείμενο: Στέλλα Μίντζη - Colella

Τα υλικά που απ’ την πρώτη κιόλας ματιά καταφέρνουν να διηγούνται τη δική τους ιστορία μέσα από τα σημάδια που άφησε πάνω τους το πέρασμα του χρόνου θεωρούνται ζωντανά. Αυτή ακριβώς η ζωντάνια των υλικών αναπαράγεται στο νέο κόνσεπτ της Novacolor, εταιρείας επιχρισμάτων τοίχων, Broken Nature, The beauty of Time. Η ιδέα βασίστηκε στην ιαπωνική φιλοσοφία του Wabi Sabi, η οποία υποστηρίζει ότι ο χρόνος είναι ο καλλιτέχνης που μεταμορφώνει τα πάντα στη φύση χαρίζοντάς τους την ατελή ομορφιά με απλότητα και αρμονία. Τίποτα δεν είναι τέλειο. Όλα αλλάζουν και φθείρονται.

Νέας γενιάς βαφές
Οι νέες σειρές βαφής τοίχων της Novacolor Archi + Pietra δημιουργήθηκαν για να αποδώσουν στο μέγιστο τη γοητεία της ύλης που αλλάζει χρόνο με τον χρόνο. Πρόκειται για βαφές τοίχων τρίτης γενιάς; Σίγουρα ναι, αν αναλογιστεί κανείς πόση λαδομπογιά και πλαστικά χρώματα που κυριαρχούσαν στο παρελθόν, έχουν αφήσει ανεξίτηλη σφραγίδα στην όσφρησή μας. Τα ασβεστούχα επιχρίσματα με κονιορτοποιημένο ορυκτό γύψο που ανήκουν σ’ αυτή τη σειρά είναι φυσικά, πρωτοποριακά και μοντέρνα. Συνδυασμένα με επιλεγμένες διακοσμητικές τεχνοτροπίες, χαρίζουν στους εσωτερικούς χώρους μια εκκεντρική πολυτέλεια. Αντιθέτως, η Mat Passion Chalk Paint, η άλλη πρόταση της εταιρείας, είναι η βαφή που δίνει με ένα μόνο πέρασμα μια φυσική ματ παλιωμένη εμφάνιση σε τοίχους αλλά και σε έπιπλα. Ένα επιπλέον προτέρημα της σύνθεσή της είναι η μεταξένια υφή της.

Μεταλλική ρευστότητα
Η αισθητική, όμως, του Broken Nature, The beauty of Time, ενισχύεται και μέσα από μια συλλογή μοντέρνων στένσιλ (stencil 2019). Οκτώ νέα στένσιλ από μέταλλο δίνουν με το «ρευστό» εφέ τους, την αίσθηση της συνεχούς αλλαγής και της παροδικότητας.

Γαλαξιακό ταξίδι
Μια, επίσης, εναλλακτική διακοσμητική άποψη που κάνει το ντεμπούτο της το τελευταίο διάστημα στους χώρους του design και αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς, έρχεται από την εταιρεία Tecnografica. Είναι ιδιαίτερα διακοσμητικά πλαίσια με μοτίβα εμπνευσμένα από τον γαλαξία που εφαρμόζουν σαν πίνακες ζωγραφικής sur mesure σε εσωτερικούς τοίχους. Το ταξίδι στο σύμπαν ξεκινά μέσα από λαμπερά μοβ, μπλε, ασημί και πορτοκαλί χρώματα, που τονίζονται από φωτεινές «ρωγμές», οι οποίες παραπέμπουν στα αστρικά μονοπάτια που σχηματίζονται ανάμεσα στους αστερισμούς. Η 100% made in Italy συλλογή Infinity Gems της Tecnografica έχει ως πρωταγωνιστές επιλεγμένους φυσικούς κρυστάλλους που εντυπωσιάζουν το μάτι με τις εκρήξεις σχημάτων και χρωμάτων όμοιες με εκείνες των απρόσιτων γαλαξιών. Οι πέντε προτάσεις της συλλογής έχουν ονόματα αστερισμών. Supernova, Andromeda, Alpha Centauri, Hyperion και Milky Way. Αυτά τα εντυπωσιακά πάνελ ανοίγουν τις πύλες τους στους άγνωστους και μυστηριώδεις κόσμους ενός ταξιδιού μέσα στο διάστημα. Η φυσική ομορφιά των σπάνιων κρυστάλλων αποδίδεται πιστά πάνω στα πάνελ χάρη στην υψηλή ανάλυση της ψηφιακής εκτύπωσης. Η μεγάλη ευελιξία της τοποθέτησης των πλαισίων, τα οποία προσαρμόζονται πλήρως στα μέτρα κάθε μεμονωμένου έργου, κάνει το προϊόν μια ισχυρή διακοσμητική πρόταση που εντυπωσιάζει. Τα πάνελ της συλλογής Infinity Gems είναι εξαιρετικά λεπτά σε πάχος, κατάλληλα για την κάλυψη ενός και μόνο τοίχου ή για τη δημιουργία διαχωριστικών λύσεων. Οι διαστάσεις τους στο μεγάλο μέγεθος φτάνουν τα 150x 300 εκατοστά. Υπό τους ήχους της μουσικής του Parov stelar και με τις εικόνες των αστερισμών που αποτυπώνονται στο πλαίσιο της Tecnocolor, το ταξίδι μυαλού στο απέραντο σύμπαν είναι βέβαιο. Μόνο μην πάρει το μάτι σας κανένα διαστημόπλοιο!

Πηγή: ΤηλεΏρες

Και οι τοίχοι έχουν την… τύχη τους

Tags: deco, τοίχοι, interior