ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Η καρμπονάρα της Αθηνάς Λοϊζίδου

Αθηνά Λοϊζίδου


Μια ωραία συνταγή για μυρωδάτη και πλούσια καρμπονάρα. Βέβαια, η μακαρονάδα αυτή δεν είναι ό,τι καλύτερο για κάποιον που προσέχει τη διατροφή του, αλλά αν πραγματι­κά επιθυμείτε κάτι πλούσιο και γευστικό, φτιάξτε την.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Χρόνος ετοιμασίας: 10΄

Χρόνος ψησίματος 15΄

Για 4-6 μερίδες

Υλικά

1 κουτί (500 γρ.) μακαρόνια σπαγγέτι

Μπόλικο νερό για να ψήσουμε τα μακαρόνια στο οποίο διαλύουμε 1 ζωμό ζυμαρικών Knorr

15 γρ. βούτυρο

100 γρ. μπέικον κομμένο σε τετραγωνάκια

150 ml λευκό κρασί

160 ml κρέμα γάλακτος

60 γρ. τυρί cheddar τριμμένο

30 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη

1 κουταλάκι αλάτι

½ κουταλάκι πιπέρι

1/8 κουταλάκι τσίλι σε σκόνη

3 αβγά ελαφρώς κτυπημένα

 

Διαβάστε την εκτέλεση στο Athena's Recipes.


Tags: μακαρόνια, καρμπονάρα, αθηνά λοϊζίδου