ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μαριλένη Σταύρου «Είμαι περήφανη για τα ‘Καμώματα’»

Παύλος Χατζηλοΐζου


Συναντήσαμε την αγαπημένη ηθοποιό, η οποία ξέκλεψε λίγο χρόνο από το βαρυφορτωμένο πρόγραμμά της και μάς μίλησε για τα «Καμώματα τζι αρώματα» (καθημερινά, 18.20, ΡΙΚ1) και όχι μόνο.

Σε βλέπουμε στα «Καμώματα τζι αρώματα» του ΡΙΚ1. Πώς νιώθεις για τη συμμετοχή σου στη σειρά;

Αισθάνομαι πολύ τυχερή που είμαι μέρος αυτής της δουλειάς και περήφανη για το αποτέλεσμα. Υπάρχει πολλή αγάπη από όλους μας για τα «Καμώματα» και αυτό από μόνο του είναι επιτυχία.

Τι θα γίνει με τη σχέση της Μαρικκούς με τον Χαμπή; Θα παντρευτούν τελικά;

Δεν ξέρω! Αλήθεια λέω! Με ρωτά και ο κόσμος στον δρόμο αλλά άγνωστες οι βουλές των σεναριογράφων.

Θα είσαι και του χρόνου στη σειρά;

Έτσι φαίνεται. Δεν έχουν πέσει υπογραφές αλλά η ιστορία της Μαρικκούς δεν ολοκληρώνεται σ’ αυτόν τον κύκλο.

Τι είναι αυτό που κάνει τη σειρά να ξεχωρίζει;

Η προσοχή που δίνουν οι συντελεστές, ο σεβασμός στη γλώσσα και στην παραδοση, η καλή σχέση μεταξύ των συνεργατών.

Δεν φοβάσαι, όμως, ότι η διάρκεια της σειράς μπορεί να κουράσει το τηλεοπτικό κοινό;

Φοβάμαι. Αλλά κάθε χρόνο το τηλεοπτικό κοινό ανταποκρίνεται πέραν των προσδοκιών, μηδενίζοντας τον φόβο. Εξάλλου, ο «αρχηγός» ξέρει καλύτερα.

Εκτός από τα «Καμώματα», συνεργάζεσαι και με την εκπομπή «Με αγάπη Χριστιάνα». Πώς είναι η συνεργασία σου με τη Χριστιάνα Αριστοτέλους;

Άριστη. Αν και για το ένθετο που ανέλαβα δεν χρειάζεται να έχουμε άμεση επαφή, την έβλεπα στο γραφείο και τα λέγαμε.

Γενικότερα, πώς κρίνεις το επίπεδο των παραγωγών στην τηλεόραση;

Δεν είναι όλες οι παραγωγές στο ίδιο επίπεδο. Σέβομαι, όμως, όλες τις δουλειές γιατί ξέρω με πόσο λίγα μέσα πολλές φορές βγαίνει το αποτέλεσμα στον αέρα και πόσες δυσκολίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Σε γενικές γραμμές για την αγορά της Κύπρου θεωρώ πως το επίπεδο είναι αξιοπρεπές.

Παρακολουθείς τηλεόραση; Ποια προγράμματα επιλέγεις;

Δυστυχώς δεν παρακολουθώ. Όταν τελειώνουν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις, έχω να μαγειρέψω και να κανονίσω τα του σπιτιού και να περάσω χρόνο με τον Ορφέα. Όταν κοιμηθεί ο μικρός, είναι ευκαιρία να τα πούμε με τον Πέτρο.

Με ποια κριτήρια επιλέγεις να συμμετάσχεις σε μια δουλειά;

Στη ζυγαριά μπαίνουν το ωράριο, το οικονομικό, το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και ο ρόλος, αν είναι κάτι που δεν έχω ξανακάνει.

Τα νούμερα τηλεθέασης είναι ένας παράγοντας που λαμβάνεις υπόψιν; Τα θεωρείς εργαλείο για τη δουλειά σου ή δεν σε αφορούν;

Μού αρέσει να τα παρακολουθώ. Δεν μού γίνονται εμμονή αλλά θεωρώ πως μπορούν να σφυγμομετρήσουν και να μάς βοηθήσουν να γινόμαστε πιο αρεστοί. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα δεν με επηρέασαν ποτέ.

Στο παρελθόν έχεις δοκιμαστεί στην παρουσίαση εκπομπής. Είναι κάτι που θα έκανες ξανά;

Ναι, θα το ξαναέκανα με χαρά, σε πολύ διαφορετικό concept. Λάτρεψα αυτή την εμπειρία και θεωρώ ότι με εξέλιξε ως άνθρωπο και ως προσωπικότητα.

Εκτός από την τηλεόραση, με τι άλλο ασχολείσαι αυτήν την περίοδο;

Με το θέατρο! Έχουμε στα σκαριά την καλοκαιρινή μας παράσταση «Μουχτάρης Ποσπαστός» με τους Μαρίνο Χατζηβασιλείου, Ιωάννα Λαμπροπούλου, Άλκη Χρίστου, Ντόρα Μακρυγιάννη, Παρασκευή Παπαμιλτιάδους.

*Η Μαριλένη Σταύρου γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1987. Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή Αθηνών και έχει Master of Arts in Applied Theatre από το Central School of Speech and Drama του University of London. Έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές, όπως «Πατάτες αντιναχτές» (ΡΙΚ1), «Βαλς με 12 θεούς» (ΑΝΤ1), «Σημεία και τέρατα» (Mega), «Βρέχει έρωτα» (Σίγμα), «Μάμμα μία» (ΑΝΤ1) κ.ά.

Πηγή: ΤηλεΏρες