ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΖΟΝ

Aυτό είναι το κάπως «ugly» φόρεμα που όμως οι instagrammers έχουν λατρέψει

Δέσποινα Άσπρου


Τα προηγούμενα χρόνια, όταν μια γυναίκα ήθελε να κάνει εντύπωσει και να είναι sexy, σχεδόν πάντα επέλεγε ένα στενό ladylike φόρεμα φορεμένο με 12ποντα παπούτσια. Εικόνα που εν έτη 2019, έχει καταρριφθεί.

Με μια ματιά στο Instagram, είναι ξεκάθαρο πως οι μεγαλύτερες fashion bloggers επιλέγουν διάφορα, ugly trends όπως τα chunky sneakers, τα φαρδιά πλεκτά και τα oversided κομμάτια, αφήνοντας πίσω τους το sexiness στοιχείο. Παρατηρώντας μάλιστα τα accounts των πιο γνωστών κοριτσιών της μόδας, θα δεις ότι κυριαρχεί ένα στυλ φορέματος - το οποίο ίσως οι περισσότερες δεν είμαστε ακόμη σίγουρες αν θα το υιοθετήσουμε στα looks μας. Ο λόγος για το smock dresses. Ναι, το φόρεμα με τα φαρδιά φορέματα και με το βολάν στο λαιμό και στα μανίκια του, του οποίου οι ρίζες του φτάνουν στον 19ο αιώνα! Και αν δεν καταλάβατε για τι ακριβώς μιλάμε, για να γίνουμε πιο σαφείς, πρόκειται για το στυλ φορεμάτων που παλιά επέλεγαν μόνο οι εγκυμονούσες.

Ο Οίκος Ganni δημιούργησε ολόκληρη την καλοκαιρινή του συλλογή βασιζόμενος σε αυτή ακριβώς την «άσχημη τάση» και από τις αδερφές Olsen, μέχρι τα insta girls Nuria Val και Maria Bernad, την έχουν ήδη υιοθετήσει και ανεβάσει στα feeds τους.

Δείτε μερικές street style εμφανίσεις των fashion girls με smock dress:


Tags: φόρεμα, άνοιξη, καλοκαίρι, 2019, φόρεμα, τάσεις, trends, style, fashion, ss, spring, summer, dress, στυλ