FOOD & DRINK

Nom: comfort μαγειρική, στη healthy μορφή της

Νάκης Αντωνίου


Είναι πλέον γεγονός πως η οδός Πινδάρου εξελίσσεται σε μία από τις πιο πολυσύχναστες της Λευκωσίας. Ένα μαγαζί που συνέβαλε σημαντικά σ’ αυτό ήταν το Nom, που από τα τέλη του 2018 που άνοιξε κατάφερε να ξεχωρίσει και να προσελκύσει διάφορα ηλικιακά γκρουπ με τα πιάτα που σερβίρει.

Γενικά
Καταρχάς, θα το ξεχωρίσεις (μέσα στην πόλη) από μακριά χάρη στις χαρακτηριστικές μαυρόασπρες ριγέ τέντες του. Ένα ως επί το πλείστο μίνιμαλ μαγαζί με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, όπως ο πράσινος τοίχος με τα σχεδιασμένα φύλλα (πολύ Instagrammable). Εκτός αυτών, είναι ένας χώρος απλός και όμορφος, που ξεκουράζει το μάτι και γεμίζει το στομάχι. Το σέρβις είναι πολύ φιλικό και ευγενικό, εξηγώντας ό,τι χρειάζεσαι να μάθεις για τα πιάτα που προσφέρουν. Είναι ανοιχτό για πρωινό, brunch και μεσημεριανό μέχρι το απόγευμα, καθημερινές και Σαββατοκύριακα, κι αυτό το καθιστά τόσο σαν μία εξαιρετική επιλογή για το brunch του Σαββατοκύριακου, όσο και σαν μία εναλλακτική επιλογή για lunch break το μεσημέρι. Οι τιμές είναι καλές, ανάλογες της ποιότητας του φαγητού που τρως και σίγουρα δεν θα φύγεις παραπονεμένος.

Το φαγητό


Ως μεγάλοι λάτρεις των μπέργκερ, το ένα μας πιάτο ήταν το Sin Burger. Βοδινό μπιφτέκι με μαρμελάδα μπέικον, τσένταρ τυρί και αγγουράκι τουρσί, σερβιρισμένο με γλυκοπατάτες με λάδι τρούφας. Ανάμεσα στα τόσα μπέργκερ που έχουμε δοκιμάσει, αυτό ξεχωρίζει αφενός για την απίστευτη μαρμελάδα μπέικον που συντελεί στην απίστευτη γεύση και αφετέρου στις ιδιαίτερες συνοδευτικές πατάτες με λάδι τρούφας που, ομολογουμένως, είναι μια γεύση που δεν έχουμε συνηθίσει. Σίγουρα το πιάτο αυτό θα είναι απ’ αυτά που πεθυμάς κάθε τόσο και ανυπομονείς απλά να φας ξανά. Το δεύτερό μας πιάτο ήταν το φανταστικό Ciabatta, με κοτόπουλο πανέ, τυρί μοτσαρέλα και μαγιονέζα μάνγκο και ήταν ένα από τα πιο νόστιμα σάντουιτς που δοκιμάσαμε ποτέ.  Όλα όμως τα πιάτα που σερβίρονται είναι φτιαγμένα από βιολογικά, φρέσκα προϊόντα, και το μενού επιμελημένο από τον Ελλαδίτη σεφ Νικήτα Πυργή, που έχει προϋπηρεσία σε εστιατόρια της Μυκόνου και του Λονδίνου. Για επιδόρπιο, συνεχίσαμε το γαστρονομικό μας ταξίδι με Banoffee Pancakes και NY Cheesecake. Το πρώτο, με καραμελωμένες μπανάνες, θρυμματισμένα μπισκότα και σος αλατισμένης καραμέλας, απευθύνεται σ’ αυτούς με περισσότερη όρεξη για γλυκό, ενώ το δεύτερο (cream cheese, φράουλες και θρυμματισμένα μπισκότα) είναι μια ιδανική επιλογή για μια πιο light «αμαρτία». Αξίζει να σημειωθεί πως στο Nom θα βρεις το βραζιλιάνικο Acai Bowl, με μούρα, μπανάνα, γκρανόλα, ινδοκάρυδο και φρούτα, που δεν συναντάς συχνά στην Κύπρο, αλλά και το ότι  τα πάντα, ακόμα και τα μακαρόνια, φτιάχνονται εντός του καταστήματος. Το πόρισμα είναι πως το Nom δικαιολογημένα είναι το hotspot και είμαστε σίγουροι πως η αγάπη του κόσμου, γι’ αυτό θα συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμα. 

INFO
Αγίας Ελένης και Στασάνδρου 3C, Γαλαξίας Centre, Λευκωσία, τηλ. 22777077


Tags: nom, going out, εστιατόριο, brunch

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)