NEWS

Ψύχραιμος και αμετανόητος ο serial killer


Για «κρίσιμα σημεία» στην λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου έκανε λόγο ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, σε δηλώσεις που παραχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας, από τον χώρο των ερευνών στο Μιτσερό. Την ίδια ώρα, ανακοίνωσε την προσωρινή διακοπή των ερευνών στο φρεάτιο, εξαιτίας προβλημάτων στις δοκούς που στηρίζουν τα αναβατόρια και τους μεγάλους κινδύνους που ελλοχεύουν για τα μέλη των ομάδων που διεξάγουν έρευνες.

Συνεχίζεται η επιχείρηση στην Μεμί

Γύρω στις 09:30 το πρωί της Τρίτης, έφθασαν στην λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου μέλη της ΕΜΑΚ με τις φουσκωτές βάρκες, καθώς και μέλη της ιδιωτικής εταιρείας που μετέφεραν στο σημείο το ρομπότ που θα καταδυθεί ξανά σήμερα για να ερευνήσει στα κρίσιμα σημεία του βυθού.

Όσα έγιναν χθες

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του από το Μιτσερό ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δήλωσε πως οι έρευνες στο φρεάτιο σταματούν για λόγους ασφαλείας, καθώς έχει διαπιστωθεί μια μικρή κάμψη των μεταλλικών δοκών που συγκρατούν τα αναβατόρια.

«Συνεχίστηκαν και σήμερα οι έρευνες τόσο στην περιοχή της λίμνης στο Ξυλιάτο, όσο και στο φρεάτιο στο Μιτσερό. Στη λίμνη στο Ξυλιάτο η έρευνα θα συνεχίσει και την Τρίτη με την χρήση του ρομπότ. Έχει αξιολογηθεί η κατάσταση εκεί πέρα. Υπάρχουν κάποια κρίσιμα σημεία, για τα οποία πρέπει να συνεχίσει η έρευνα και τις επόμενες μέρες με μηχανικά μέσα.

 

Στο φρεάτιο στο Μιτσερό, έχει διαπιστωθεί μια μικρή κάμψη των μεταλλικών δοκών που συγκρατούν τα αναβατόρια. Για λόγους ασφαλείας, έχει ασφαλιστεί ο χώρος και δεν επιτρέπεται σε κανένα να επιχειρήσει. Με τη συσκευή εντοπισμού και το ρομπότ, διενεργήσαμε έρευνα στην δυτική πλευρά, και φτάσαμε τα 130 μέτρα. Απομένει το κεντρικό σημείο, που πρέπει να ερευνηθεί.

Την Τρίτη θα εξετάσουμε με ειδικούς πώς θα ασφαλίσουν τα αναβατόρια, έτσι ώστε να συνεχιστούν με ασφάλεια οι έρευνες. Μέχρι να γίνει συντήρηση και σταθεροποίηση του ανελκυστήρα δεν θα γίνουν ενέργειες. Θα εξακολουθήσουμε τις έρευνες για όσο χρειαστεί, ακόμα και το Πάσχα θα είμαστε εδώ».

Με σκάφανδρο στην Μεμί

Τα μέλη των ΟΥΚ βρέθηκαν στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο λίγο πριν το μεσημέρι της Δευτέρας προς αναζήτηση της σορού της 6χρονης Sierra, αλλά έφυγαν άπραγα μετά από δύο ώρες.

Σήμερα το πρωί της Τρίτης, έχοντας μαζί τους ειδικό εξοπλισμό και σκάφανδρο, που θα τους επιτρέψει να αναδυθούν σε μεγάλο βάθος άνω των 100 μέτρων για να μπορέσουν να ψάξουν εξονυχιστικά τον πυθμένα της λίμνης, επέστρεψαν στην λίμνη τα μέλη της ΕΜΑΚ και της ιδιωτικής εταιρείας που έφερε την ρομποτική κάμερα.

100 μέτρα βάθος έχει η λίμνη

O Κοινοτάρχης του Ξυλιάτου, Κυριάκος Φοίβου, μιλώντας στα ΜΜΕ, δήλωσε ότι η λίμνη Μεμί δημιουργήθηκε το 2003, έχει βάθος 100 μέτρα και έγινε για τον καλλωπισμό της περιοχής και τη ψυχαγωγία των κατοίκων.

Η ονομασία της λίμνης προέρχεται από το Μεταλλείο Ξυλιάτου που ονομαζόταν Μεμί, το οποίο λειτούργησε την περίοδο 1954-1971 και μερικώς την περίοδο 1987 - 1990 και το τελικό προϊόν του μεταλλείου τροφοδοτούσε το εργοστάσιο παραγωγής θειικού οξέος και λιπασμάτων στο Βασιλικό.

Σήμερα ολοκληρώνεται η νεκροτομή στην δεύτερη σορό

Ξεκινούν σήμερα από ιδιωτική εταιρεία τα έργα στήριξης στο φρεάτιο στο μεταλλείο Μιτσερού, αφού χθες κρίθηκε απαραίτητη η προσωρινή αναστολή των ερευνών, λόγω κινδύνου κατάρρευσης του φρεατίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Στέλιος Στυλιανού.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Στυλιανού ανέφερε πως σήμερα ξεκινούν έργα στήριξης στο φρεάτιο, όπου εντοπίστηκε το πτώμα της 38χρονης Mary Rose από τις Φιλιππίνες, την Κυριακή 14 Απριλίου, καθώς και το πτώμα μιας δεύτερη γυναίκας, της οποία η νεκροτομή θα ολοκληρωθεί σήμερα, ενώ σημείωσε πως παραμένει άγνωστο αν τα έργα θα ολοκληρωθούν σήμερα ή αύριο.

Ωστόσο, ανέφερε ότι μόλις ολοκληρωθούν θα συνεχιστούν οι έρευνες για ανεύρεση και άλλων πτωμάτων.

Στο μεταξύ, ο κ. Στυλιανού ανέφερε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η νεκροτομή επί της δεύτερης σορού, που ανασύρθηκε από το φρεάτιο στο Μιτσερό.

Χθες Μεγάλη Δευτέρα διενεργήθηκε νεκροτομή από τους ιατροδικαστές Σοφοκλή Σοφοκλέους και Νικόλα Χαραλάμπους, η οποία ωστόσο δεν έδωσε απαντήσεις για τα αίτια θανάτου και έτσι θα συνεχιστεί και σήμερα στη παρουσία ανθρωπολόγων, σε μια προσπάθεια να διαφανούν τα αίτια θανάτου της δεύτερης γυναίκας, η ταυτότητα της οποίας ακόμη δεν έχει εξακριβώθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη σορός ανασύρθηκε το περασμένο Σάββατο από το φρεάτιο στο Μιτσερό και αφού ο 35χρονος συλληφθείς είχε παραδεχτεί και δεύτερο φόνο.

Εξάλλου, ο κ. Στυλιανού ανέφερε πως οι εξετάσεις στη Λίμνη Ξυλιάτου προς εντοπισμό της 6χρονης Sierra θα συνεχιστούν και σήμερα μέχρι αργά.

Ψύχραιμος και αμετανόητος

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24news, ο 35χρονος ύποπτος που φέρεται να παραδέχθηκε τρεις δολοφονίες, μέχρι στιγμής στις ανακρίσεις είναι ψύχραιμος και αμετανόητος

Πηγή: 24News, Η Καθημερινή, ΚΥΠΕ


Tags: Κύπρος, δολοφονία, serial killer, λίμνη, αναζήτηση, ρομπότ