ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Δημήτρης Δερματάς: «Ο κόσμος αγαπάει τον Deejay 93.5»

Παύλος Χατζηλοΐζου


Συναντήσαμε τον Δημήτρη Δερματά, τον οποίο ακούμε κάθε απόγευμα στην εκπομπή «On The Road» στον Deejay 93.5 στις 18.00, και μιλήσαμε μαζί του για ραδιόφωνο, μουσική και όχι μόνο.

Κάνεις εκπομπή κάθε απόγευμα, 18.00-20.00, στον Deejay 93.5. Πώς είναι να κάνεις εκπομπή στο πιο feel good ραδιόφωνο της πόλης;
Νιώθω πολύ ευγνώμων που μού δόθηκε η ευκαιρία να μπω στην οικογένεια του Deejay 93.5. Υπήρξε θερμή υποδοχή από όλους τους παραγωγούς και γενικά το κλίμα είναι πολύ «feel good», πράγμα που με βοηθάει στο να προχωράω με αισιοδοξία. Όταν έρχεται η ώρα του «On The Road», ξεχνάω όλα μου τα προβλήματα και την πίεση της ημέρας. Την εκπομπή τη βλέπω ως αποφόρτιση από οτιδήποτε με έχει προβληματίσει πριν.

Τι κάνει την εκπομπή να ξεχωρίζει από αντίστοιχες εκπομπές στο κυπριακό ραδιόφωνο;
Η εναλλακτική μουσική, η ευχάριστη διάθεση, η χημεία μου με την Κρυσταλλία και το ότι είμαστε δύο φρέσκες φωνές θεωρώ ότι είναι η συνταγή που μάς κάνει να ξεχωρίζουμε.

Τι σχόλια λαμβάνεις από τον κόσμο;
Συχνά μού λένε για το χιούμορ μου και για το πόσο ταιριαστοί φωνητικά είμαστε με την Κρυσταλλία. Πέραν αυτού ο κόσμος εκτιμάει την εναλλακτική μουσική που παίζει ο σταθμός. Μάς ακούνε συστηματικά άνθρωποι από την Αθήνα και όχι μόνο…

Πώς είναι η σχέση σου με την Κρυσταλλία Ζησιοπούλου, το ραδιοφωνικό έτερόν σου ήμισυ;
Όσο προχωράει ο καιρός, η χημεία μεταξύ μας αναπτύσσεται. Μού έδειξε εμπιστοσύνη από την πρώτη στιγμή και ήταν πρόθυμη να με μάθει το πώς γίνεται μια εκπομπή, μιας και εγώ ήμουν άπειρος ενώ αυτή βρισκόταν στο «τιμόνι» του «On The Road» ήδη ένα χρόνο. Μοιράστηκε τον «χώρο» της μαζί μου στο στούντιο χωρίς ενδοιασμούς. Επίσης, προσπαθούμε όποτε ταιριάζουν οι χρόνοι μας να βρισκόμαστε και εκτός δουλειάς.

Πώς μπήκε το ραδιόφωνο στη ζωή σου; Ήρθε τυχαία ή ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα;
Από μικρός έπαιρνα το κασετόφωνο και έφτιαχνα δικές μου ραδιοφωνικές εκπομπές. Παράλληλα, όμως, μού άρεσαν το θέατρο ο κινηματογράφος και η τηλεόραση. Πάντα ήξερα μέσα μου πως κάποια στιγμή θα ασχοληθώ και επαγγελματικά με κάτι από αυτά. Το ραδιόφωνο είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα μέσα από κάποια τυχαία γεγονότα.

Μιας και εργάζεσαι σε μουσικό ραδιόφωνο, ποια είναι η δική σου σχέση με τη μουσική;
Η ζωή χωρίς μουσική θα ήταν το λιγότερο πληκτική. Σχεδόν όλα θα παίξουν ανάλογα τη διάθεση και την ψυχολογία.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου τραγούδια αυτήν την περίοδο;
Tον τελευταίο καιρό έχω κολλήσει άγρια με το «Nothing Breaks Like A Heart», το «Chlorine», το «Giant» και έχω ξεθάψει από το παρελθόν το «Bittersweet Symphony».

Πώς βλέπεις την εικόνα του σημερινού ραδιοφώνου, δεδομένου ότι κυριαρχεί το playlist;
Το ραδιόφωνο είναι μια σταθερή και διαχρονική αξία και δεν πιστεύω ότι αυτό θα αλλάξει ποτέ. Όπως και τίποτα δεν θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον ραδιοφωνικό παραγωγό. Το playlist δεν με ενοχλεί εφόσον χτίζεται από επαγγελματίες που γνωρίζουν και ξέρουν να εκφράζουν το μουσικό ύφος του σταθμού.

Εκτός από ραδιοφωνικός παραγωγός, είσαι και συντάκτης στο madtv.com.cy. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;
Έστειλα ένα κείμενό μου, μιας και πάντα μού άρεσε να γράφω και να βλέπω την κωμική πλευρά των καταστάσεων. Το ένα έφερε το άλλο, άρεσε στον εκδότη και κάπως έτσι τα πρωινά πλέον ασχολούμαι με αυτό.

Τι να περιμένουμε από το madtv.com.cy στο μέλλον;
Το madtv πολύ σύντομα θα είναι το νούμερο 1 youth portal. Ήδη έχει μια πολύ μεγάλη δυναμική και πολύ σύντομα θα γίνουν πολύ ωραία πράγματα που δεν θα ήθελα να αποκαλύψω.

Εκτός από το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο, με τι άλλο ασχολείσαι αυτήν την περίοδο;
Ξεκίνησα γυμναστήριο και πολύ σύντομα θα ήθελα να μπω σε κάποια θεατρική ομάδα. Είμαι μόλις δύο μήνες στο νησί.

Ως άτομο με καλλιτεχνικές ανησυχίες, πώς βλέπεις τα πολιτιστικά δρώμενα στην Κύπρο;
Βλέπω ότι γίνονται πολύ αξιόλογες θεατρικές δουλειές καθώς και συναυλίες και έχω ήδη πάει σε αρκετές παραστάσεις. Όσο περνάει ο καιρός ανακαλύπτω διαρκώς πολύ σπουδαίους Κύπριους καλλιτέχνες σε όλους τους τομείς.

*Ο Δημήτρης Δερματάς γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1984 στην Κόρινθο. Από μικρός λάτρευε τη φύση, τα ζώα, την υποκριτική και το ραδιόφωνο. Σπούδασε 3D animation στην Αθήνα. Έχει παρακολουθήσει πολλά θεατρικά εργαστήρια και έχει παίξει σε διάφορες παραστάσεις.

Πηγή: ΤηλεΏρες


Tags: deejay 93.5, δημήτρης δερματάς, κρυσταλλία ζησιοπούλου