ΣΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Το μενού της Κυριακής από την Αθηνά Λοϊζίδου

Αθηνά Λοϊζίδου


Αυστριακή πατατοσαλάτα

Σε πρόσφατο ταξίδι μου στην Αυστρία, αγάπησα αυτή την υπέροχη πατατοσαλάτα. Μου έκανε εντύπωση πόσο ελαφριά ήταν, αφού σε αντίθεση με τις παραδοσιακές πατατοσαλάτες που έχουν μέσα στη σος τους ελαιόλαδο ή μαγιονέζα, οι Αυστριακοί της δίνουν γεύση με ένα μείγμα μουστάρδας και ζωμού, με το οποίο την περιχύνουν όταν είναι ακόμη ζεστή, για να τραβήξει το υγρό.

Χρόνος ψησίματος 20΄
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

118 θερμίδες ανά 100 γρ.

Για 8-10 μερίδες ως συνοδευτικό

Υλικά
2 κιλά πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
40 ml ηλιέλαιο
80 ml ξίδι από λευκό κρασί
1 κουταλιά ζωμό λαχανικών σε σκόνη, διαλυμένο σε 140 ml νερό
2 κουταλάκια αγγλική μουστάρδα
4 κουταλάκια ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα

Εκτέλεση
1. Κοχλάζουμε τις πατάτες σε ζεστό νερό για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις μεταφέρουμε σε μπολ.
2. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το ξίδι, το νερό με τον ζωμό, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
3. Ρίχνουμε το υγρό στην πατατοσαλάτα όσο είναι πολύ ζεστή. Ανακατεύουμε προσεκτικά για να τραβήξουν οι πατάτες το υγρό.
4. Η πατατοσαλάτα αυτή καταναλώνεται σε θερμοκρασία δωματίου. Πριν σερβίρουμε
ανακατεύουμε ξανά και διακοσμούμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Για περισσότερες συνταγές επισκεφτείτε το Athena's Recipes. 

Σνίτσελ κοτόπουλο με γλυκόξινη σος

Ένα πιάτο με λίγες θερμίδες, που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτε από το παραδοσιακό deep fried σνίτσελ. Σας προτείνω να το συνοδέψετε με πατατοσαλάτα.

Χρόνος ψησίματος: 15΄
Χρόνος ετοιμασίας: 20΄
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

270 θερμίδες ανά μερίδα

Για 3 μερίδες

Υλικά
1 αβγό
60 γρ. κέτσαπ
Αλάτι, πιπέρι
350 γρ. κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε κομμάτια γύρω στα 100 - 120 γρ. το καθένα
150 γρ. αλεσμένη φρυγανιά
1 κουταλιά ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.

Για να σερβίρουμε
Cranberry sauce

Εκτέλεση
1. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το αβγό μαζί με την κέτσαπ, το αλάτι και το πιπέρι και τα κτυπάμε με ένα πιρούνι.
2. Σε ένα πιάτο ρίχνουμε την αλεσμένη φρυγανιά.
3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι που διαθέτει καπάκι και τηγανίζουμε τα φιλέτα για 6 με 7 λεπτά την κάθε πλευρά, έχοντας το τηγάνι κλειστό κατά την περισσότερη ώρα ψησίματος.
4. Σερβίρουμε τα σνίτσελ με τo cranberry sauce και πατατοσαλάτα, αν θέλουμε.

Νηστίσιμες τρούφες με βρώμη, αμύγδαλα και πορτοκάλι

Μου ζητήσατε ένα γλυκό νηστίσιμο, που ξεχωρίζω. Αυτό είναι οι τρούφες με αμύγδαλα και πορτοκάλι. Είναι πολύ υγιεινές χάρη στη βρώμη.

Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄

80 θερμίδες ανά τρούφα

Για 24 τρούφες

Υλικά
250 γρ. σταφίδες
160 γρ. βρώμη
140 γρ. maple syrup
120 γρ. αμύγδαλα
1 κουταλάκι ξύσμα φλούδας πορτοκάλι

Εκτέλεση
1. Στον κάδο του πολυμίξερ ρίχνουμε τις σταφίδες, τη βρώμη, το maple syrup και τα αμύγδαλα. Κτυπάμε μέχρι να γίνουν ζύμη.
2. Πλάθουμε το μείγμα σε μπάλες των 25-30 γρ. την κάθε μία.
3. Διατηρούμε τις τρούφες στο ψυγείο σφραγισμένες.

 

Για περισσότερες συνταγές επισκεφτείτε το Athena's Recipes. 


Tags: μενού , Κυριακή , Αθηνά Λοϊζίδου, food, chef, νηστεία, τραπέζι, φαγητό

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)