VIRAL

Ποιος είναι ο νεότερος Έλληνας που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin;


Ένας γκραφιτάς από το Περιστέρι, κατάφερε με την αγάπη του για την μαγειρική να γίνει ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε αστέρι Michelin, και να θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους σεφ του Λονδίνου. 

Ο 28χρονος Ασημάκης Χανιώτης από μαθητευόμενος σε ξενοδοχεία για σεζόν, κατέληξε να εργάζεται ως executive chef σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, το Pied a Terre, που επί 27 χρόνια μάλιστα διατηρεί τα δικά του αστέρια Μichelin. Κατάφερε επίσης να βραβευτεί το 2018 στην ηλικία των 28 ετών και να γίνει ο πρώτος Έλληνας που του έχει απονεμηθεί αστέρι Michelin έξω από τη χώρα του αλλά και ο νεότερος που το έχει ποτέ κερδίσει στο Λονδίνο.

Μιλώντας στην huffingtonpost.gr, o Έλληνας σεφ μίλησε για το αγαπημένο του ελληνικό προϊόν και και γενικότερα για τα ελληνικά προϊόντα που χρησιμοποιεί στις συνταγές του, λέγοντας: ''Στην πρώτη θέση είναι το αυγοτάραχο! Αγαπάω και χρησιμοποιώ συστηματικά τραχανά, αγουρίδα, που είναι ο χυμός άγουρων σταφυλιών, ελαιόλαδο που φτιάχνω και εμφιαλώνω, ελληνικά κρασιά, σταμναγκαθι Κρήτης και πολλά ακόμη.''

Tι χρειάστηκε να θυσιάσει ο ίδιος για να καταφέρει να αποκτήσει αστέρι Michelin;

''Αλήθεια, οι θυσίες είναι πολλές. Έλλειψη προσωπικης ζωής, απίστευτα πολλες ώρες εργασίας, ελλειψη ύπνου, πολύ λιγες απολαβές. Χρειάζεται πολύ υπομονή...''

Πώς ένιωσε όταν πληροφορήθηκε ότι κέρδισε το αστέρι;

''Μεγάλη χαρά και συγκίνηση. Ήπια 1 ποτήρι whiskey και αμέσως μετά πήγα στην κουζίνα και άνοιξα ένα μπουκάλι σαμπάνια με την ομάδα μου.''

Mιλώντας για τη γαστρονομική σκηνή που επικρατεί στην Ελλάδα, ο Ασημάκης Χανιώτης υποστήριξε:

''Η Ελλάδα έχει πολύ δυνατή γαστρονομία, με ανθρώπους που κάνουν ότι μπορούν και δουλεύουν σκληρά. Ευελπιστώ ότι πολλοί από αυτούς θα είναι οι επόμενοι που θα πάρουν διακρίσεις από τον οδηγό. Κάποιοι από αυτούς είναι ο Γκίκας Ξενάκης από το Aleria, o Αλέξανδρος Τσιοτίνης του CTC, o Μιχάλης Νουρνόγλου στο Premiere, o Aστέριος Κουστούδης του Tudor Hall, όπως και η πάρα πολύ καλή δουλειά του Χάρη Νικολούζου.''

 


Tags: αστέρι Michelin, Λονδίνο, Ασημάκης Χανιώτης

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)