ΣΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Το μενού της Κυριακής, από την Αθηνά Λοϊζίδου

Αθηνά Λοϊζίδου


Σαλάτα με σιτάρι, ντοματίνια και φέτα

Μια σαλάτα με δικά μας υλικά και μία υπέροχη σος με ένα νέο twist.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15’
Για 1 σαλάτα, αρκετή για 4 άτομα ως συνοδευτικό

Υλικά

50 γρ. σιτάρι ψημένο στη χύτρα μέχρι να μαλακώσει
Την καρδιά και τα τρυφερά φύλλα από 1 μαρούλι κομμένα σε χοντρά κομμάτια
15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
½ ποτήρι φύλλα κόλιανδρου
½ ποτήρι φρέσκα φύλλα δυόσμου
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη

Για τη σος

30 ml ελαιόλαδο
60 γρ. μέλι
30 ml ξύδι από λευκό κρασί
20 γρ. μουστάρδα γαλλική
½ κουταλάκι κάρι mild
1 κουταλάκι αλάτι

 

Κριθαράκι στον φούρνο με κοτόπουλο και φέτα

Νόστιμο παραδοσιακό πιάτο, το οποίο φτιάχνεται πολύ εύκολα και ικανοποιεί μικρούς και μεγάλους. Στη συνταγή μου χρησιμοποιώ φιλέτο κοτόπουλου και θρυμματισμένη φέτα.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 45΄

Για 4 μερίδες

Υλικά
20 γρ. βούτυρο
400 γρ. φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε κύβους
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. κριθαράκι
200 ml λευκό κρασί
1 συσκευασία (400 γρ.) ντομάτα ψιλοκομμένη
400 ml νερό
1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών σε σκόνη
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
2 κουταλάκια ζάχαρη
1 κουταλάκι ρίγανη
½ κουταλάκι δυόσμο
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη

 

Ατομικά μιλφέιγ αναρής

Το μιλφέιγ είναι ένα γλυκό που απολαμβάνουμε φρέσκο. Εδώ σας παραθέτω μία εύκολη συνταγή για ατομικά μιλφέιγ φτιαγμένα με κυπριακή αναρή, για ένα πολύ νόστιμο αποτέλεσμα.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 35’

Θα χρειαστούμε 6 ποτήρια με ψηλό λαιμό ή 6 ποτηράκια/μπολάκια

Υλικά
425 γρ. ή ½ συσκευασία σφολιάτα
450 γρ. αναρή ανάλατη κομμένη σε κομμάτια
200 ml κρέμα γάλακτος
200 ml γάλα
100 γρ. ζάχαρη
½ κουταλάκι κανέλα
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Διαβάστε τις εκτελέσεις των συνταγών στο Athena's Recipes


Tags: αθηνα λοιζίδου, μενού, κυριακή, συνταγές