ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μάριος Πρίαμος: «Θέλω να μεταδίδω την τρέλα μου»

Ανδρέας Μαλάης


O «τρελός Κύπριος», δύο σχεδόν χρόνια μετά το «Survivor», μεταμορφώνεται σε… «Passenger», ταξιδεύει σε μακρινούς και αγαπημένους προορισμούς και μάς μεταδίδει λίγη από την τρέλα του. Τι έχει αλλάξει μετά τη συμμετοχή του στο παιχνίδι και τι θα δούμε στη νέα του τηλεοπτική εκπομπή. 

Ετοιμάζεις ένα νέο τηλεοπτικό πρότζεκτ. Τι να περιμένουμε από το «Passenger»;
Το ύφος της εκπομπής θα είναι αρκετά διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει στην τηλεόραση, καθώς διαφέρει ως προς τη φιλοσοφία της: παρακολουθούμε πραγματικά έναν ταξιδιώτη που επιλέγει έναν μακρινό προορισμό, όλα όσα μπορεί να κάνει εκεί, τι μπορεί να δει και πώς πραγματικά και ρεαλιστικά μπορεί να ζήσει πράγματα. Από θετικά, αρνητικά και γενικότερα ό,τι μπορεί να συμπεριλαμβάνει μια ταξιδιωτική εμπειρία.

Υποθέτω ότι μετά το «Survivor» δέχθηκες κι άλλες τηλεοπτικές προτάσεις. Τι σε έκανε να πεις το «ναι» στη συγκεκριμένη πρόταση;
Γενικότερα, βγαίνοντας από το παιχνίδι είχα αρκετές προτάσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο για να κάνω διάφορα τηλεοπτικά, για τα οποία έκρινα, όμως, πως δεν ήμουν έτοιμος είτε δεν ταίριαζαν στην προσωπικότητά μου. Παρόλο που είμαι ένας άνθρωπος που δεν έχω πρόβλημα να ξεδιπλώνομαι και να αλλάζω ρόλους, ήθελα να είναι κάτι το οποίο μού αρέσει να κάνω και να ταιριάζει απόλυτα στην ιδιοσυγκρασία μου. Η συγκεκριμένη εκπομπή προέκυψε μετά από συζητήσεις με το OPEN και σε συνεργασία με τον χορηγό μου, Pluton travel, και την εταιρεία παραγωγής μου. Aποφασίσαμε να κάνουμε κάτι από κοινού, που ταιριάζει σε μένα, στον χαρακτήρα μου και στον τρόπο ζωής μου και θα μού δίνει την ευκαιρία να μεταδίδω την τρέλα μου. Ταξίδευα από πριν, εξάλλου…

Πώς θα διαφοροποιείται το συγκεκριμένο πρότζεκτ από αντίστοιχα ταξιδιωτικά προγράμματα που υπάρχουν στην τηλεόραση;
Είναι μια ταξιδιωτική εκπομπή, που καλύπτει, όμως, όλο το φάσμα των ενδιαφερόντων γύρω από κάθε προορισμό, από θρησκεία, πολιτισμό, περιπέτεια, κουλτούρα κ.λπ. Δεν είναι μια εκπομπή καθαρά περιπέτειας και τρέλας, καθώς πολλοί από τους προορισμούς, προφανώς, δεν προσφέρονται για κάτι τέτοιο. Υπάρχουν μέρη ιστορικά με αρκετά στοιχεία πολιτισμού που θα ήταν κρίμα να περάσουν απαρατήρητα. H τρέλα, λοιπόν, σε εκείνα τα μέρη θα πηγάζει μέσα από μένα, από τον τρόπο μου να αντιμετωπίζω τις καταστάσεις και την αλήθεια μου. Δεν είναι κάτι στημένο! Δεν θα με δείτε ποτέ με μακιγιέρ και κομμωτή, αντίθετα τα πάντα είναι ρεαλιστικά, θα με δείτε να πληρώνω κάποιον να παίρνει για κατάδυση και να με κλέβει κ.ο.κ. Θα υπάρχει και δόση αδρεναλίνης και πολιτισμού, φαγητό, θρησκεία, τα πάντα!

Φοβήθηκες καθόλου την καχυποψία με την οποία θα σε αντιμετωπίσουν ορισμένοι, την κριτική που θα δεχόσουν ως ακόμη ένας παίκτης ριάλιτι που μπαίνει στην τηλεόραση;
Δεν είχα κανένα δισταγμό για αυτό το βήμα. Δεν συμμετέχω σε μια εκπομπή, είμαι ο παρουσιαστής μιας εκπομπής, δικής μου παραγωγής. Είναι κάτι που γίνεται μετά από αρκετή σκέψη και αρκετό σχεδιασμό και αποτελεί το ιδανικότερο βήμα για μένα και τα όσα πρεσβεύω.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ετοιμαστεί ένα επεισόδιο; Βάλε μας λίγο στο παρασκήνιο της εκπομπής.
Επιλέγουμε με τους συνεργάτες μου τον προορισμό που θέλουμε και στη συνέχεια καταρτίζουμε τον ανάλογο σχεδιασμό για το ταξίδι και πάντα σε συνεργασία με τον ταξιδιωτικό μας πράκτορα. Πριν πάμε στον κάθε προορισμό γνωρίζουμε από πριν όλα όσα θέλουμε να κάνουμε. Σίγουρα, όμως, αυτό δεν σημαίνει πως όλα όσα επιθυμούμε να κάνουμε και έχουμε στο μυαλό μας, μπορούν να γίνουν και στην πράξη. Έχουμε συναντήσει πάρα πολλά προβλήματα, είτε στο αεροδρόμιο είτε στη συνέχεια, γιατί υπάρχουν χώρες με διαφορετική ιδεολογία, άλλες που είναι «παλαιών αρχών» και μακριά από την τεχνολογία. Υπάρχει μια διαδικασία, λοιπόν, πολλές φορές για να πάρουμε διάφορες άδειες είτε από πρεσβείες είτε από την τοπική αστυνομία. Για παράδειγμα, υπήρξε περίπτωση που δεν μάς δόθηκε άδεια να κινηματογραφήσουμε κάτι λόγω θρησκείας. Ένα ταξίδι, επομένως, μπορεί να διαρκέσει από 8 μέχρι και 12 μέρες και το υλικό που εν τέλει επιστρέφουμε για να μονταριστεί είναι γύρω στις 130 ώρες γυρίσματα για να βγουν δύο 45λεπτα επεισόδια για κάθε προορισμό.

Έχεις αγωνία για τον τρόπο με τον οποίο θα το υποδεχθεί ο κόσμος; Για τα νούμερα τηλεθέασης;
Φυσικά, οποιοσδήποτε ασχολείται με την τηλεόραση δεν μπορεί να το αποφύγει. Σίγουρα θέλω να πάει καλά και να το αγαπήσει ο κόσμος, είναι κάτι στο οποίο έδωσα πάρα πολλή ενέργεια και πιστεύω πολύ σε αυτό. Με αγχώνουν, λοιπόν, τα νούμερα, αλλά ώς ένα βαθμό, γιατί επέλεξα να κάνω κάτι που ταιριάζει στον χαρακτήρα μου κι όχι κάτι που δεν θα μπορούσα ίσως να αντιπροσωπεύσω. Δεν προσπάθησα να ενταχθώ στον «χώρο» άλλων, που είναι καλύτεροι γνώστες από μένα στο αντικείμενο. Είναι κάτι που είναι κοντά στον Μάριο, με εκφράζει και μού αρέσει. Μέσα από αυτό, ας μην ξεχνάμε, θα γυρίσω τα τρία τέταρτα του κόσμου, και ό,τι και να γίνει αυτό θα μείνει για πάντα. Όσο για τα νούμερα, για να επανέλθω στην ερώτησή σου, εννοείται πως με ενδιαφέρουν και θέλω πραγματικά να δικαιωθεί η προσπάθειά μας.

Έχεις παρακολουθήσει το φετινό «Survivor»;
Ελάχιστα, μια – δύο φορές. Δεν μπορώ να το βλέπω, καθώς περισσότερες από τις μισές μέρες του μήνα εργάζομαι στο εξωτερικό και τις υπόλοιπες δουλεύω πάνω στο δικό μου πρότζεκτ. Παρακολούθησα λίγο, έριξα μια ματιά στους συμμετέχοντες, είδα τις δυναμικές τους, μέχρι εκεί.

Γιατί πιστεύεις ότι δεν απολαμβάνει την ίδια απήχηση σε σχέση με το πρώτο «Survivor» ή το περσινό;
Πιστεύω ότι ο κόσμος έχει ταυτιστεί τόσο πολύ με τον πρώτο κύκλο και είναι πολύ δύσκολο να συστήσεις καινούργια πρόσωπα και να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα ξανά και, μάλιστα, στον ίδιο βαθμό. Σίγουρα, βέβαια, το πρώτο δεν παύει να είναι πρώτο!

Διατηρείς σχέσεις με τους πρώην συμπαίκτες σου;
Με αρκετούς, ναι, διατηρώ πολύ καλές σχέσεις. Το «Survivor» ήταν μονάχα ένα μέρος της ζωής του καθενός, θα δείξει στην πορεία το πώς θα εξελιχθεί η πορεία για τον καθένα μας, δεν έχω κάτι να χωρίσω μαζί τους, προφανώς. Όλα καλά!

Κάνοντας έναν απολογισμό μετά από σχεδόν δύο χρόνια, τι πιστεύεις ότι είναι το σημαντικότερο που σού έδωσε το παιχνίδι;
Θα έλεγα ότι μού χάρισε έναν αυτοέλεγχο, τον οποίο δεν είχα προηγουμένως. Πέρα από αυτό, μένει και η αναγνωρισιμότητα, ένα ζήτημα το οποίο ανάλογα με το πώς το διαχειρίζεται κανείς στη συνέχεια μπορεί να αποδειχθεί και ευχή και κατάρα. Όλα είναι στο χέρι του καθενός, τις αντιλήψεις του και τη φιλοσοφία του, και, φυσικά, εξαρτώνται και από τους λόγους για τους οποίους είχε επιλέξει εξ αρχής να συμμετάσχει στο παιχνίδι.

*Ο Μάριος Πρίαμος Ιωαννίδης γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου στη Λευκωσία. Έχει σπουδάσει γυμναστής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι επαγγελματίας εκπαιδευτής καταδύσεων, ενώ έχει εργαστεί και ως μοντέλο. Τον γνωρίσαμε, φυσικά, μέσα από τη συμμετοχή του στον πρώτο κύκλο του «Survivor».

Πηγή: ΤηλεΏρες


Tags: μάριος πρίαμος, survivor, passenger