ΟΜΟΡΦΙΑ

Vegan beauty από την Vagheggi Phytocosmetics


Της Έλενας Γρηγοροπούλου Brand Manager - Vagheggi Cyprus
Επιμέλεια Σταύρη Φράγκου

Η όλο και μεγαλύτερη στροφή στα φυσικά προϊόντα δεν είναι απλά μία τάση της εποχής, αλλά και μία απόδειξη σεβασμού προς το σώμα μας. Γι’ αυτό και η νέα άφιξη στον κόσμο της ομορφιάς μάς έχει ενθουσιάσει. Τα βιολογικά ιταλικά προϊόντα Vagheggi είναι εδώ και εμείς σας μεταφέρουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε προτού τα εντάξετε στο νεσεσέρ σας. Όταν έχετε μάθει και τελικά έχετε υιοθετήσει μία υγιεινή -vegetarian ή vegan- διατροφή στην καθημερινότητά σας, σίγουρα κάποια στιγμή θα θελήσετε να μεταφέρετε τη αντίληψη αυτή και στο νεσεσέρ σας.

Τα ιταλικά bio προϊόντα Vagheggi έκαναν την άφιξή τους στη βιομηχανία της ομορφιάς, για να σας πείσουν ότι είναι πιο ενδιαφέροντα ακόμη και από τη vegan διατροφή.Η πορεία της Vagheggi Phytocosmetics
Η ιταλική εταιρεία Vagheggi Phytocosmetics ιδρύθηκε το 1975 στο Nanto της Βενετίας, από τον Dr Vagheggi. Ο οραματιστής βιολόγος που είχε στόχο τη διάδοση και την πρακτική εφαρμογή ολιστικών θεραπευτικών μεθόδων, όπως οι Shiatsu, Ayurveda και Chenot σε συνδυασμό με φυτικά και αγνά καλλυντικά προϊόντα, έθεσε τα θεμέλια μιας από τις πρώτες «πράσινες» εταιρείες καλλυντικών σε όλη την Ευρώπη. Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 η επιστημονική και εμπορική σκυτάλη πέρασε στην οικογένεια Cavalcante, που ανέλαβε την ανάπτυξη και την εξέλιξη του μοναδικού αυτού brand. Στόχος της Vagheggi ήταν να συνδυάσει την παράδοση των φυσικών καλλυντικών με τεχνολογίες αιχμής για τη δημιουργία εγγυημένων προϊόντων υψηλής απόδοσης.

Η φιλοσοφία της
Η φυτική φιλοσοφία της εταιρείας Vagheggi έγκειται στη δύναμη της διαίσθησης που παραμένει μπροστά από τις τάσεις και τη μανία της περαστικής μόδας. Χρονολογείται σε μια εποχή όπου η «πράσινη» επιλογή δεν ήταν μοντέρνα και εξακολουθεί με συ - νέπεια και αποφασιστικότητα το δικό της όραμα του «σύγχρονου πράσινου». Το όραμα της οικογένειας ήταν σαφές και συνεπές από την αρχή κι αυτό οδήγησε στην απόφαση να ακολουθεί - ται μία θαρραλέα πορεία που εξακολουθεί να εφαρμόζει και σήμερα την απόλυτα εσωτερική παραγωγή: εργαστήρια R&D, καλλιέργεια συστατικών σε ελεγχόμενες φάρμες, συσκευασία και αποθήκευση τελικών προϊόντων.Go green
Η Vagheggi χαρακτηρίζεται ως μία «πράσινη» εταιρεία, καθώς η προστασία του περιβάλλοντος είναι μέσα στους πρωταρχικούς της στόχους. Όλα τα ενεργά συστατικά των προϊόντων της αντλούνται από τη φύση, με σκοπό τη φυσική φροντίδα του δέρματος και τον σεβασμό για το περιβάλλον, ώστε να υπηρετείται μια ισορροπημένη συνύπαρξη επιχειρηματικότητας και οικολογικής συνείδησης. Η Vagheggi Phytocosmetics είναι η μοναδική εταιρεία που διαθέτει πιστοποιημένη οργανική σειρά BIO με πιστοποίηση COSMOS, ως απάντηση προς όλους εκείνους που κινητοποιούνται από συνειδη - τές επιλογές και επιθυμία να σέβονται πλήρως τη φύση.

Tι σημαίνει BIO certified;
Πολλοί μπερδεύουν τα οργανικά καλλυντικά με όσα δεν έχουν υποστεί πειράματα σε ζώα και που τα συστατικά τους είναι φυτικής προέλευσης. Όμως τα προϊόντα που επιτρέπεται να ονομάζονται οργανικά και μπορούν να λάβουν πιστοποίηση γι’ αυτό είναι κάτι πολύ περισσότερο: πρέπει να μην περιέχουν υλικά και συστατικά ζωικής προέλευσης, όπως τα αβγά, τα γαλακτοκομικά, το μέλι ή το μαλλί, και η καλλιέργεια και η συγκομιδή των φυτικών συστατικών τους να υπόκεινται σε αυστηρές συνθήκες και ελέγχους.

Συστατικά ακατάλληλα για bio certified προϊόντα
• Κερί μέλισσας
• Μέλι
• Lanolin (λίπος από μαλλί)
• Γλυκερίνη
• Skark liver oil (λάδι από συκώτι καρχαρία)
• Λέπια ψαριού
• Ελαστίνη
• Κερατίνη
• Γούνα ζώων
• Κολλαγόνο ζώων (animal protein)

Αυτές οι πρώτες ύλες, παρότι θεωρούνται ασφαλείς για την επιδερ - μίδα και λαμβάνονται τις πιο πολλές φορές με cruelty free διαδι - κασίες, όταν προέρχονται από φυτά είναι αποδεκτές, αλλά προερ - χόμενες από ζώα είναι ακατάλληλες, ακόμη και αν οι διαδικασίες υφίστανται χωρίς τη θανάτωση ή τον βασανισμό του ζώου.

Κριτήρια επιλογής πρώτων υλών
Στη Vagheggi οι πρώτες ύλες συλλέγονται πάντοτε με γνώμονα την εποχή, την περιοχή παραγωγής και τον μη επιθετικό τρόπο συγκο - μιδής -ώστε να μην εξαντλούνται οι φυσικοί πόροι και η προμή - θειά τους να προέρχεται από μικρούς παραγωγούς- για τόνωση των τοπικών αγορών. Επίσης, επιλέγεται αποκλειστικά ανακυ - κλώσιμη συσκευασία, χωρίς την απελευθέρωση φθαλικών ενώσεων σε οικολογικό χαρτί, πάντα πιστοποιημένο από το FSC (Forest Stewardship Council), καθώς παρασκευάζεται από ζαχαροκάλαμο και φύκη και να είναι πάντα φυσικά against animal testing.

Τα καλλυντικά Vagheggi
Για τη δημιουργία των καλλυντικών Vagheggi χρησιμοποιού - νται φυτά, βότανα, καρποί και ρίζες, από τα οποία αντλούνται τα πολύτιμα στοιχεία τους, διοχετεύοντας τις ευεργετικές τους ιδιότητες στις μοναδικές τους συνθέσεις. Έτσι παράγονται τα μοναδικά φυτοκαλλυντικά, διάσημα για τις υπέροχες μυρω - διές, υφές και συσκευασίες τους. Η γκάμα των ιταλικών φυτο - καλλυντικών Vagheggi είναι πολύ πλούσια, με θεραπείες και προϊόντα για το πρόσωπο και το σώμα, αλλά και αντηλιακά.

INFO
Η ΕΤΑΙΡΕ ΙΑ RESULTMED ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΎΠΡΟ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ VAGHEGGI PHYTOCOSMETICS ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΎΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΤΗΣ. ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ VAGHEGGI PHYTOCOSMETICS ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΙΝΣΤΙΤΟΎΤΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΚΑΙ SPA.
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΟΡΝΑΡΟ 14, 2015 ΛΕΥΚΩΣ ΙΑ, ΤΗΛ. 22250800, WWW.RESULTMED.COM.CY


Tags: Vagheggi Phytocosmetics, περιβάλλον, φύση, ομορφιά, γυναίκα, ζωή, πρόσωπο, σώμα, περιποίηση

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)