ΓΛΥΚΑ

Μυρωδάτη πορτοκαλόπιτα από την Αθηνά Λοϊζίδου


Ένα πολύ ωραίο γλυκό-κέικ, πλούσιο σε σιρόπι, το οποίο είμαι σίγουρη πως θα αρέσει σε όποιον το δοκιμάσει. Την επόμενη μέρα γίνεται πιο νόστιμο, αφού δένει στο ψυγείο με το σιρόπι. Σερβίρετέ το με παγωτό βανίλια ή μαστίχας, ή ακόμα και με γιαούρτι στραγγιστό.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο  
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄  
Χρόνος ψησίματος: 40΄

270 θερμίδες ανά μερίδα 100 γρ.

Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο πυρέξ 

 

Υλικά

250 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου

400 γρ. ζάχαρη

6 αβγά

Ξύσμα φλούδας από 2 πορτοκάλια

460 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

300 γρ. γιαούρτι

 

Για το σιρόπι

250 γρ. ζάχαρη

160 ml νερό

320 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού 

 

Διαβάστε την εκτέλεση στο Athena's Recipes. 


Tags: αθηνά λοιζιδου, συνταγή, πορτοκαλόπιτα