ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Με πολύ Love…FM 100.7»


Η Αφροδίτη Δερματά (15.00 – 18.00) δίνει τη σκυτάλη καθημερινά στον Τάσο Ευαγγέλου (18.00 – 21.00) και μαζί μάς χαρίζουν την πιο ερωτική απογευματινή ζώνη του κυπριακού ραδιοφώνου στο Love FM 100.7! Εμείς τούς συναντήσαμε στον… τόπο του εγκλήματος και μάς μίλησαν για τη μουσική και όλα όσα τούς δένουν καρμικά με το ραδιόφωνο.

Συνέντευξη στον Ανδρέα Μαλάη για το περιοδικό Τηλεώρες 

Καταρχάς, ας ξεκινήσουμε με το Love FM 100.7. Ποια είναι η σχέση σας με το ραδιόφωνο;
Τ.: Προέρχομαι από μια σχολή ανθρώπων που άκουγαν από τα γεννοφάσκια τους μουσική. Το ραδιόφωνο με ηρεμεί και με κάνει να ταξιδεύω. Η αμεσότητά του με τρελαίνει, δεν χρειάζεσαι φώτα, ούτε εντυπωσιακά σκηνικά για να καθηλώσεις τον ακροατή. Αυτό που αρκεί είναι η φωνή και οι μουσικές σου επιλογές.
Α.: Λοιπόν, εγώ είμαι μια πολύ καλή ακροάτρια ραδιοφώνου. Ακούω ραδιόφωνο συνεχώς, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μου, από το πρωί μέχρι το βράδυ και είναι κάτι που έκανα πάντοτε. Από το αυτοκίνητο, το πρωί στον δρόμο για τη δουλειά, την ώρα που μαγειρεύω κ.τ.λ. Είναι μια σταθερή συντροφιά.

Τι σάς κάνει να μένετε στο Love FM 100.7; Ποια στοιχεία του σταθμού ταιριάζουν στον χαρακτήρα σας;
Α: Το Love FM είναι ένας σταθμός που έχει μια φιλοσοφία που ταυτίζεται με τη δική μου. Είναι ο σταθμός της αγάπης, ο σταθμός του έρωτα. Μού ταιριάζει γενικότερα και ως ήθος ο σταθμός και για όλα αυτά που πρεσβεύει. Όλη αυτή η ευαισθητοποίηση που υπάρχει με τον πολιτισμό, με τα ζώα, με τα διάφορα κοινωνικά θέματα που αγγίζονται με τόση ευαισθησία είναι όλα στοιχεία που με εκφράζουν απόλυτα. Μού αρέσει, εξάλλου, το επίπεδο που υπάρχει στη μουσική και ως ομάδα είμαστε όλοι πάρα πολύ αγαπημένοι. Το κλίμα, η κουλτούρα, τα πάντα!
T.: Δεν θα έμενα ποτέ κάπου που να μην με εκφράζει ή να μην περνούσα καλά. Το έχω γενικά αυτό στη ζωή μου. Δεν μπορώ να φανταστώ τώρα πια τον εαυτό μου σε κάποιο άλλο ραδιόφωνο εκτός από το Love FM. Είναι κομμάτι μου και είμαι δικό του. Τού ταιριάζω και μού ταιριάζει. Θα έλεγα ότι είναι μια σχέση ζωής. Πέρα από τη φιλική και επαγγελματική σχέση που έχω με τον διευθυντή του σταθμού, τον Τάσο Τρύφωνος, το Love FM έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που με γεμίζουν. Είναι η μουσική που παίζει ο σταθμός, η φιλοσοφία και οι άνθρωποι που δουλεύουν. Το Love FM είναι ο σταθμός του έρωτα και της αγάπης. Μετά από αυτό θες κάτι άλλο; Δεν νομίζω (χαμόγελο).

Πώς έχει αλλάξει ο ρόλος του ραδιοφώνου τώρα με την on-demand μουσική;
Α.: Για μένα προσωπικά δεν έχει αλλάξει κάτι. Είμαι από τους παραδοσιακούς και ρομαντικούς ακροατές ραδιοφώνου, και μού αρέσει οι παραγωγοί να επιλέγουν οι ίδιοι τα τραγούδια τους. Μού αρέσει να ακούω τα λόγια ανάμεσα στα τραγούδια! Δεν μού αρέσει να επιλέγω, θέλω να αφήνω τη μουσική τύχη στον εκάστοτε παραγωγό και να με εκπλήσσουν κάθε φορά ευχάριστα, ηρεμώντας με με τις κουβέντες τους. Ραδιόφωνο είναι προφανώς μουσική, δεν είναι, όμως, μόνο αυτό! Είναι πολλά περισσότερα που δεν σού χαρίζουν οι διαδικτυακές πλατφόρμες. Δεν αισθάνομαι ότι το ραδιόφωνο έχει χάσει την αίγλη του, δεν ξέρω τώρα στο μέλλον πώς θα εξελιχθεί.

Τάσο, για άλλη μια σεζόν στο Love FM 100.7. Η εκπομπή σου θα έλεγε κανείς ότι διατηρεί τον ρομαντισμό του παλιού καλού ραδιοφώνου, με τις θεματολογίες και τη συμμετοχή του κόσμου. Είσαι από τη φύση σου τόσο ρομαντικός; 
T.: Θα έλεγα πως είμαι αθεράπευτα ρομαντικός. Θα σού πω κάτι που λέμε συχνά στην εκπομπή μου, «Μην αγαπάς αυτό που είσαι… αλλά αυτό που μπορείς να γίνεις». Αν, λοιπόν, αγαπάς αυτό που είσαι, τότε μπορείς να αγαπήσεις όλα όσα έρχονται δίπλα και κοντά σου. Κι αυτό τα λέει όλα. Μιας και αναφέρθηκες, όμως, στην εκπομπή μου στον έρωτα σταθμό, θέλω να πω και ένα δημόσιο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο που την ακούει, την έχει αγκαλιάσει και έχει μοιραστεί μαζί μου ένα μεγάλο κομμάτι από την προσωπική του ζωή.
Αφροδίτη, εσύ; Κρατάς τον ρομαντισμό και τη μαγεία στη ζωή σου; Ποιο θα ήταν για σένα ένα ιδανικό ερωτικό ραντεβού;
Εννοείται πως ναι! Λοιπόν, καλοκαίρι ή άνοιξη σε μια παραλία, βράδυ με ένα μπουκάλι κρασί και το τρανζιστοράκι να παίζει στο πλάι αγαπημένες μελωδίες!

Αισθάνεσαι ότι στο ραδιόφωνο υποδύεσαι κάποιον ρόλο;
Κοίταξε, είναι και δεν είναι ρόλος το ραδιόφωνο. Μπορεί δηλαδή να έχω μια πολύ άσχημη μέρα, να έχουν συμβεί χίλια δυο, όταν ανοίξω το μικρόφωνο θα πρέπει να είμαι ευδιάθετη. Αυτό, όμως, το υιοθετώ, το αισθάνομαι στα αλήθεια, δεν είμαι δήθεν χαρούμενη. Δεν θα επιτρέψω μια κακή μέρα να με επηρεάσει σε κάτι τέτοιο. Δεν είναι απαραίτητα ρόλος, καθώς αυτή την ενέργεια μού την χαρίζει το ραδιόφωνο! Μού επιβάλλει με έναν γλυκό και μαγικό συνάμα τρόπο να αλλάξω διάθεση κι αυτό είναι μια ευλογία!

Aφροδίτη, εσύ αναλαμβάνεις τη ζώνη 15.00 – 18.00 καθημερινά. Ποια θεωρείς ότι είναι εκείνα τα στοιχεία που πρέπει να έχει μια εκπομπή αυτή την ώρα για να ξεχωρίσει;
Θεωρώ ότι ο κόσμος εκείνη τη στιγμή θέλει να αποφορτίζεται, είναι η στιγμή που σχολάει και θέλει κάτι που να τον χαλαρώνει. Έχει ανάγκη από ηρεμία, όχι κατάθλιψη! Θέλει λόγια που να τον χαλαρώνουν και μια χροιά που να τον απομακρύνει από την καθημερινότητα και από τις σκοτούρες.

Βλέπουμε ότι έχεις ιδιαίτερη σχέση με τα βιβλία και το διάβασμα. Πώς προέκυψε αυτό;
Έχω πολύ καλή σχέση με το διάβασμα, είναι κάτι που κάνω συνεχώς. Με χαλαρώνει, είναι η ψυχοθεραπεία μου και θέλω να κάνω με τον κόσμο αυτό το ταξίδι. Το γεγονός, μάλιστα, ότι υπάρχει ανταπόκριση είναι κάτι που με χαροποιεί πάρα πολύ και θεωρώ ότι γενικά επειδή μιλάω για τον πολιτισμό, θέατρα, συναυλίες κ.τ.λ., θεωρώ ότι και η λογοτεχνία είναι ένα μεγάλο μέρος αυτής της αγκαλιάς, ένας σπουδαίος τρόπος να καλλιεργηθείς!

Αφροδίτη, εν συντομία, ένα τραγούδι που κρατάς από την περασμένη χρονιά, ένα τραγούδι που θα ήθελες να σού αφιερώσουν κι ένα που θα «χάριζες» εσύ στο αγαπημένο σου πρόσωπο.

Λοιπόν, από την περασμένη χρονιά κρατώ «Το κορίτσι» από την Πένυ Μπαλτατζή, θα ήθελα μού αφιερώσουν το «Yes I Do» της Μonika κι εγώ θα ανταπέδιδα με το αγαπημένο τραγούδι του Παντελή Θαλασσινού «Πες μου αυτά που αγαπάς».

Τάσο, ας πάμε λίγο και στον τηλεοπτικό σου ρόλο στο «Με αγάπη Χριστιάνα». Και ραδιόφωνο και τηλεόραση για άλλη μια χρονιά. Πώς καταφέρνεις να συνδυάσεις και τα δύο; 
T.: Θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου που σπούδασα δημοσιογραφία και εργάζομαι σε ένα χώρο, ο οποίος έχει πολλά παρακλάδια και, πίστεψέ με, είναι ένας όμορφος κόσμος. Τα τελευταία χρόνια η τηλεόραση έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου, το ίδιο και το ραδιόφωνο. Το ένα συμπληρώνει το άλλο σε τέτοιο βαθμό που με γεμίζει ως άνθρωπο. Τι να λέμε τώρα, και η τηλεόραση και το ραδιόφωνο είναι δύο αγάπες μεγάλες.

Πώς είναι η συνεργασία σου με τη Χριστιάνα;
T.: Για τη συνεργασία μου με τη Χριστιάνα Αριστοτέλους θα μπορούσα να σού μιλάω για ώρες. Πέρα από το κομμάτι το επαγγελματικό υπάρχει και το φιλικό και καταλαβαίνεις πως την αισθάνομαι πια οικογένειά μου. Τη θεωρώ σταθμό στην καριέρα μου γιατί, εάν δεν ήταν η Χριστιάνα, ίσως και να μην έκανα το ντεμπούτο μου στην τηλεόραση. Άρα η σχέση μου μαζί της είναι καρμική. Τώρα για τη συνεργασία μας, θεωρώ πως είναι κάτι παραπάνω από άψογη.

Πώς βλέπεις τον ανταγωνισμό στην αντίστοιχη τηλεοπτική ζώνη;
T.: Όπως με βλέπει και εκείνος. Χαίρομαι που υπάρχει, γιατί με κάνει να εξελίσσομαι, να γίνομαι ολοένα και καλύτερος. Μού δίνει κίνητρο να προσπαθώ ακόμα πιο πολύ και να βγάζω καθημερινά την καλύτερη εκδοχή μου.

Τηλεοπτικά θα σε ενδιέφερε να παρουσιάσεις κάτι δικό σου;
T.: Εννοείται, είναι κάτι που το γυροφέρνω στο μυαλό μου εδώ και αρκετό καιρό. Έχω κάτι στο μυαλό μου που θέλει πολλή δουλειά και βλέπουμε.

H Αφροδίτη Δερματά γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου το 1978 στην Αθήνα. Σπούδασε διαφήμιση και εργάζεται στα ΜΜΕ από το 1998. Σήμερα έχει αναλάβει τη διαχείριση της εφαρμογής WiZ. Αγαπά το θέατρο και έχει κάνει διάφορα θεατρικά σεμινάρια. Την ακούμε καθημερινά 15.00 – 18.00 στο Love FM 100.7.

Ο Τάσος Ευαγγέλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκωσία. Σπούδασε δημοσιογραφία στην Ελλάδα και στη συνέχεια στο London School of Journalism. Τον βλέπουμε καθημερινά στο «Με αγάπη Χριστιάνα» στον Alpha (15.30 – 17.40) και τον απολαμβάνουμε, επίσης καθημερινά, 18.00 – 21.00 στο Love FM 100.7.

 


Tags: Αφροδίτη Δερματά, Τάσος Ευαγγέλου