GOING OUT

Στη Λευκωσία, σε ένα Living Room

Νάκης Αντωνίου


Ακούσαμε πως άνοιξε ένας νέος χώρος στην πρωτεύουσα με το όνομα The Living Room και αμέσως μας πέρασαν πολλές σκέψεις από το μυαλό. Μία από αυτές είναι πως, μάλλον, θα ακολουθεί τις περισσότερες γραμμές των μπαρ της Λευκωσίας, όπου το όνομα δεν συνάδει καθόλου με το περιεχόμενο.

Ο χώρος
Το ανακαλύψαμε στη Λεωφόρο Ευαγόρου, απέναντι από το παλιό ΓΣΠ. Η πρόσοψή του θα μπορούσε κάλλιστα να στέκει σ’ ένα δρομάκι του Λονδίνου, κι αυτό για εμάς είναι ένα μεγάλο μπόνους. Μιλάμε για μια πρόσοψη με έντονο το στοιχείο του ξύλου και μια μεγάλη διπλή σκούρα μπλε πόρτα, που σε ταξιδεύει με την πρώτη ματιά. Αυτό, όπως μάθαμε, οφείλεται στο ότι ο ιδιοκτήτης ζούσε για χρόνια στην αγγλική πρωτεύουσα. Μπαίνεις μέσα στο μικρό δωμάτιο τύπου προθάλαμος και σου έρχεται μια μυρωδιά όμορφη, που αμέσως σε κάνει να νιώθεις πως μπαίνεις σ’ ένα φιλικό σπίτι. Η πραγματική έκπληξη έρχεται όταν μπεις στον κεντρικό χώρο. Λέγεται Living Room και μοιάζει να περιέχει πολλά μικρά σαλονάκια, αναπαυτικούς καναπέδες και πολυθρόνες, ένα μεγάλο ξύλινο μπαρ και πολύ πράσινο και δόσεις τέχνης στους τείχους, ταπετσαρία με λουλούδια που παραπέμπει σε άλλες δεκαετίες και χρώματα ως επί το πλείστον σκούρα που όμως σε κάνουν να νιώθεις οικεία. Στα άμεσα πλάνα είναι ο υπόγειος χώρος να διατίθεται για ιδιωτικά πάρτι και ο πάνω σαν εστιατόριο. Προς το παρόν, το ισόγειο μάς έχει ελκύσει με την αισθητική του.

Εξυπηρέτηση
Σύντομα, όπως είπαμε, θα προσφέρεται ο πάνω όροφος σαν εστιατόριο με Άγγλο σεφ, όπου θα σερβίρονται πιάτα για brunch και μεσημεριανό, αλλά προς το παρόν μπορείς να απολαύσεις διάφορες πιατέλες κρεατικών, vegan και θαλασσινών. Το βράδυ σερβίρονται διάφορα ευφάνταστα κοκτέιλ, με τιμές που θεωρούμε πως είναι από τις πιο λογικές της αγοράς. Με την private ξενάγηση που μας έκανε ο ιδιοκτήτης, αντιληφθήκαμε πως βασικότερος του στόχος είναι να δώσει στον κόσμο μια επιλογή με λογικές τιμές, για να μπορεί ο καθένας να περνά καλά χωρίς το βάρος των τσιμπημένων τιμών. Επίσημα άνοιξε τις πόρτες του στα μέσα του Δεκέμβριου και έχει ήδη μπει δυναμικά στο παιχνίδι με θεματικές βραδιές που πάντα θα ταιριάζουν στην αισθητική του μαγαζιού.

Στο σύνολο
Δεν μετρά πολλές μέρες δουλειάς, έχει καταφέρει όμως να μας μείνει στο μυαλό. Ένας χώρος που δεν πουλά ύφος και καλεί τον κόσμο να πάει μετά τη δουλειά για ένα χαλαρό ποτό, ή το βράδυ με παρέα για κοκτέιλ και platters. Πρόκειται να απασχολήσει πολύ τη νυχτερινή ζωή της πρωτεύουσας, τόσο για το υπέροχο ντιζάιν στον εσωτερικό χώρο όσο και για το μενού και τις τιμές. Το μεράκι που έχει ο ιδιοκτήτης για ένα άριστο αποτέλεσμα, είναι σίγουρο πως θα επιφέρει καρπούς σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και σύντομα θα γίνει talk of the town.

INFO
Λεωφ. Ευαγόρου 31Α, Λευκωσία, τηλ. 22255010


Tags: the living room, going out, λευκωσία