ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Οι millennials φταίνε για τη μείωση στις πωλήσεις πατάτας


Μια νέα έρευνα που δγμοσιεύθηκε στο The Grocer βάζει για ακόμα μια φορά στο επίκεντρο τους millennials, που φαίνεται να αλλάζουν τα δεδομένα του σύγχρονου lifestyle με τις προτιμήσεις τους ακόμα και στις πωλήσεις της πατάτας. Η γενιά των 18-24 ετών έχει «κατηγορηθεί» για διάφορα, όπως για παράδειγμα πως έχουν ξεχάσει λόγω των social media να κάνουν offline συζητήσεις και πως γενικά ο τρόπος ζωής τους επηρεάζει αρνητικά την οικονομία- οι περισσότεροι δεν ενδιαφέρονται για ακριβά ρούχα, πίνουν λιγότερο και τρώνε πιο υγιεινά.

Το τελευταίο φαίνεται πως έχει αρχίσει να ανησυχεί τους γεωργικούς ειδικούς, οι οποίοι θεωρούν πως οι millennials ευθύνονται και για την δραματική πτώση στις πωλήσεις πατάτας, καθώς σύμφωνα με νέα έρευνα έχουν κατακρημνιστεί εντελώς ξαφνικά. Η έρευνααναφέρει πως οι πωλήσεις πατάτας έχουν σημειώσει πτώση 5.4% από το 2015, όταν την ίδια στιγμή οι πωλήσεις ρυζιού έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια κατά 30%, καθώς κι εκείνες των noodles σε διάφορες γεύσεις. Σύμφωνα με το περιοδικό η πτώση οφείλεται στο ότι οι millennials προτιμούν πλέον «υγιεινές, πρόχειρες και εξωτικές» τροφές αντί για υδατάνθρακες, τους οποίους θεωρούν παχυντικούς. Επίσης οι πατάτες γενικά χρειάζονται περισσότερο χρόνο προετοιμασίες, κάτι διόλου βολικό για τους ίδιους, που έχουν γίνει πολύ πιο ανυπόμονοι σε όλα. Σύμφωνα με τα επιμέρους αποτελέσματα, το ρύζι που φτιάχνεται σε φούρνο μικροκυμάτων και ετοιμάζεται σε μόλις δύο λεπτά, αποφέρει σήμερα έσοδα ύψους 250 εκατ. δολαρίων το χρόνο.

Για το λόγο αυτό, το βρετανικό Agriculture and Horticulture Development Board (AHDB) ξεκίνησε σχετική καμπάνια με στόχο να προωθήσει την πατάτα στους νεαρούς καταναλωτές, ειδικά τις γυναίκες ηλικίας μεταξύ 25 και 44 ετών, σε μια προσπάθεια να πείσει το νεαρό κοινό πως δεν είναι ανθυγιεινές, αλλά αντιθέτως «ευέλικτες» και εύκολες στη χρήση στη μαγειρική. Παρόλο που πολλοί αφαιρούν την πατάτα από το διαιτολόγιό τους στο πλαίσιο της χαμηλής κατανάλωσης υδατανθράκων, οι διατροφολόγοι υποστηρίζουν πως το συγκεκριμένο λαχανικό μπορεί να λειτουργήσει κομβικά στην υγιεινή διατροφή και να βοηθήσει ακόμη και στην απώλεια βάρους.


Tags: millennials, διατροφή, έρευνα

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)